SMSlån hos Ferratum ANSÖK NU

Bästa räntefria

Låna upp till 20000kr helt kostnadsfritt i 30 dagar.

Max eff. ränta: 200%. Låna 3000kr i 90 dagar: Effektiv ränta: 200%. Totalt: 3441kr
SMSlån hos Vivus ANSÖK NU

Beviljar flest ansökningar

6000kr räntefritt i 30 dagar för nya kunder.

Max eff. ränta: 502%. Låna 5000kr i 1 år: Fast månadsränta på krediten: 15%. Totalt: 13498kr


Använd slidern och checkboxarna för att hitta SMSlån som passar dig.

Belopp

Löptid

FiltreraSmslån

Smslån och snabblån är i grund och botten en låneform som riktar sig till den som behöver låna pengar snabbt under en kort period. Smslån kan normalt sett bli dyra, speciellt om man misslyckas med att betala tillbaka lånet i tid. Vi rekommenderar därför att man inte använder smslån för att betala av ett annat lån. Det är vanligast att smslån används strax innan löneutbetalning när oförutsedda utgifter drabbar en eller när det är en kampanj på en vara som man verkligen vill köpa innan den tar slut. När man sedan får lönen så betalar man tillbaka lånet i tid. Låneformen är lämplig för dig som normalt sett har god balans i din ekonomi men som för ett tillfälligt behov, plötsligt behöver ett tillskott av pengar.


SMSlån på CashLoans.se

 • Belopp: 500-50000kr
 • Effektiv ränta: 29-5641%
 • Exempel:
  Låna 5 000 kr i 3 månader:
  Effektiv ränta: 211%
  Återbetala: 6 870 kr

Information om effektiv ränta och tillkommande avgifter finns under "MER INFO" för respektive långivare i sökresultatet.


Fördelar med smslån


 • Du kan låna pengar snabbt, ofta får du pengarna inom några minuter

 • Du kan låna pengar även om du har betalningsanmärkningar

 • Du kan låna pengar online

 • Ansökan är enkel, smidig och bekväm, du kan ansöka om ett smslån hemma i soffan med mobiltelefonen dygnet runt

 • Du får använda pengarna till vad du vill

 • Fasta priser, innan du ansöker om ett smslån vet du exakt hur mycket pengar du ska betala tillbaka.

 • Det är den låneform som beviljas oftast

 • Det finns långivare som erbjuder smslån utan ränta

Hur vi sätter betyg?

För att göra det enklare för Dig att fatta ett smart lånebeslut erbjuder vi fullständiga recensioner av samtliga långivare. Här kan du läsa mer om hur vi betygsätter långivarna och deras lånerbjudanden.

Smslån - vad är det som kännetecknar låneformen?

Smslån är den låneprodukt på marknaden som är snabbast från ansökan till att du får pengarna tillgängliga på ditt bankkonto. Ansökan är enkel och går att göra vart du än befinner dig via din mobil, Ipad eller dator. Nedan specificerar vi de vanligaste egenskaperna hos ett smslån:

 • Lånets löptid är tänkt att vara kort. Normalt sett pendlar den mellan 30 och 90 dagar. På sista tiden har det dock kommit ett stort antal långivare som erbjuder längre löptider än så.

 • Smslån är ett snabbt lån av en mindre summa pengar som du kan ansöka om via sms eller online på internet. På senare tid är det vanligast att man ansöker via långivarens hemsida.

 • Vanligtvis får du pengarna samma dag eller nästföljande vardag. Vissa långivare kan även betala ut smslån på helgen.

 • Legitimeringen sker via sms eller via BankID (e-leg), oftast via det senare nämnda.

 • Många smslånegivare har starka nykundserbjudanden. Konkurrensen om kunderna är hård och därav måste aktörerna locka med någonting extra. Ofta erbjuder de dig ditt första smslån utan ränta.

 • Många smslån kan du förlänga återbetalningstiden på. Försök att inte hamna i den situationen att du måste göra det. Försenings- och förlängningsavgifter är kostsamma på smslån.

 • Smslån passar bäst att användas vid plötsliga oförutsedda händelser. Lånets ränta är hög och därav är det viktig att betala tillbaka det så fort som möjligt.

 • Priserna på smslån är oftast fasta och tydliga. Det gör det enkelt för dig som låntagare att fatta ett beslut om vilket lån som passar dig bäst och du vet vad du ger dig in på innan du lånar.

Smslån är alltså ett snabblån som bör betalas tillbaka snabbt och bara användas vid akuta situationer. Om du gör en budget innan du lånar och inte är vårdslös är riskerna med smslån inte större än hos andra låneformer.

SMSlån & snabblån

Är det någon skillnad på smslån och snabblån?

Smslån och snabblån är egentligen bara två olika benämningar på samma låneprodukt. När du ansökte om denna typ av lån förut var det vanligt att du legitimerade dig via sms. Nu är det dock betydligt vanligare att du legitimerar dig via BankID. Oavsett om långivaren i sig kallar det för smslån eller snabblån så kännetecknas de av samma saker. Snabbhet, enkelhet och tillgänglighet. På senare tid har det kommit en låneprodukt som långivarna kallar för kreditkonto som vi också anser faller inom kategorin snabblån. Den fungerar som en löpande kontokredit istället för ett enskilt lån men är lika snabbt och lättillgängligt som ett smslån.

Smslån och dess fördelar

Smslån är en låneprodukt som varit omdiskuterad ända sedan den landade på den svenska marknaden. Många har ansett att låneformen riktar sig till personer som redan har problem med privatekonomin. Trots det dåliga ryktet finns det faktiskt en del fördelar med produkten.

Den fördel som kanske väger tyngst med smslån är att det går oerhört snabbt att få pengarna tillgängliga i jämförelse med andra låneprodukter. Om det är så att något gått sönder hemma som du använder dig av i vardagen kan det ibland bli lite akut om att skaffa en ersättningsprodukt. Om det inträffar mitt emellan två löningar eller dylikt och du inte kan vänta tills nästa utbetalning kan du få ett smslån inom loppet av 15 minuter hos de långivare som erbjuder direktutbetalning. Det finns även långivare som kan låna ut pengar snabb på helgen. Skulle det vara så att långivaren varken har direktutbetalning eller utbetalning på helgen går det ändå snabbt. Det normala är att du får ditt lån samma dag eller som senast nästkommande vardag.

Förutom snabbheten att få pengarna är det även en väldigt enkel ansökningsprocess. Oftast fyller du i ett enkelt ansökningsformulär på långivarens webbplats som innehåller person- och ekonomiska uppgifter. När du är klar med den sker generellt legitimeringen med BankID (e-legitimation). Hela proceduren tar du dig igenom på någon enstaka minut. Om du redan är kund hos ett smslån-företag går ansökningsmomentet ännu snabbare. Då brukar det handla om något ynka klick på webben eller ett sms via mobilen.

Villkoren och priserna är även de lätta att förstå. De allra flesta långivare är både tydliga med deras villkor och deras priser. Priserna är för det mesta fasta så före du lånar vet du exakt vad det kommer kosta. Chansen att få ett smslån är även betydligt högre än att bli beviljad ett privatlån eller ett kreditkort. Skälet till det är egentligen mest att de handlar om små lånesummor under korta tidsperioder.

Även fast smslån har en förhållandevis dålig renommé fyller de en funktion på lånemarknaden. Dels genom att du har möjlighet att låna ett litet belopp men även för att du kan låna pengar snabbt. Betydligt snabbare än de flesta andra lånetyper.

Nackdelarna med smslån

Smslån är som sagt den snabbaste och enklaste låneformen idag. Det är så klart en fördel men det kan också vagga in personer i en falsk trygghet vilket bidrar till att de inte sparar ihop en buffert. De litar istället på att ett smslån löser problemet ifall något oväntat händer. Att förlita sig på det är inte särskilt vettigt med tanke på låntypens höga räntor. Alla har dock inte råd eller disciplin att spara ihop en buffert och därav kan ett lån vara enda lösningen. Dock finns det andra lånetyper än smslån som är betydligt billigare. Har du möjligheten att vänta någon dag mellan ansökan och låneutbetalning är ett privatlån eller ett kreditkort att rekommendera istället.

Vanligtvis har smslån en hög ränta och en kort amorteringstid. Därav är det extra viktigt att planera sin ekonomi så att man har råd att betala tillbaka lånet i tid.

Försök att aldrig ta ett smslån för att betala ett annat. Risken är då att det lilla ekonomiska problemet du hade i början blir ett stort bekymmer för dig. Om du råkar hamna i denna onda cirkeln är det viktigt att få stopp på det så fort som möjligt. Det kan du göra genom att samla lånen under ett större lån med lägre ränta och lägre månadsavgift. På så vis får du en chans att komma ut ur den onda spiralen.

Om du ofta hamnar i den här ekonomiska ställningen är det bra att stanna upp och se över vad som förorsakar problematiken med ekonomin. Kan det till exempel vara så att du har för höga fasta kostnader eller shoppar du för mycket onödiga saker? Hur som helst måste du ta tag i problemet så fort som möjligt när du märker att dessa scenarion rullar igång. Smslån är bara till för att lösa tillfälliga svackor i ekonomin. Är det så att du hamnar i en längre sådan kan du få hjälp via din kommuns ekonomiska rådgivningsavdelning.

Får jag låna till vad jag vill?

De långivare som tillhandahåller smslån begär ingen information om vad du ska ha pengarna till. Du behöver alltså inte lämna någon säkerhet för att få låna. Detta är något som ofta attraherar yngre personer som kanske inte äger något som de kan ställa in som säkerhet för ett lån.

Fem tips när du jämföra smslån

Det finns flera saker du kan titta på när du jämför smslån. Nedan nämner vi fem saker vi tycker du bör titta på:

 1. Priset - Även om det inte är allt så är det så klart den viktigaste punkten att jämföra. När du gör det bör du titta efter vad lånekostnaden består av. Är det bara ränta eller består den även av avgifter? På en del smslån tillkommer uppläggningskostnad, avi-avgifter och ibland till och med ansökningsavgifter. Avgifterna är inte avdragsgilla i din deklaration och det kan ibland därför vara värt att ansöka om ett lån där lånekostnaden bara innehåller ränta.
 2. Kreditbolaget - När du jämför smslån är det viktigt att du väljer en seriös och trygg aktör. Försök bilda dig en uppfattning om detta genom att titta på hur deras ekonomi ser ut och kolla upp hur länge de funnits på marknaden. Mycket information får du även genom att läsa en recension om långivaren. Alla kreditbolag vi presenterar på CashLoans.se är seriösa aktörer och vi försöker ge er besökare så utförliga recensioner som möjligt så att ni ska känna er trygga med ert val.
 3. Servicen - Se efter hur tillgänglig kundsupport långivaren har. Titta efter öppettiderna och hur du kan komma i kontakt med dem. Vissa har knappt några telefontider medan andra har öppet större delen av dygnet. En del tillhandahåller även en livechat via deras hemsida. Servicen kan vara viktigare än man tror om det strular till sig med betalningen av någon faktura eller så.
 4. Säkerhet - Hur ansvarsfull verkar långivaren vara? Lånar den ut pengar till vem som helst eller verkar den ha seriösa villkor. Hur behandlar företaget dina personuppgifter? Kan du låna anonymt?
 5. Sortiment - Vad har långivaren för utbud? Kan du ta ett smslån utan UC eller ett smslån med betalningsanmärkning om du vill? Hur stor lånesumma går det att låna och hur lång löptid går det att lägga upp lånet på? Vilken av dessa frågor känns viktigast för dig och erbjuder långivaren det.
Tips när jämför lån

I vår jämförelsemodul ovan har vi försökt göra allt vi kan för att göra det enkelt för dig när du vill jämföra smslån. I modulen kan du utläsa det mesta av informationen i punkterna ovan om respektive långivare. Om du trycker på ”mer info”-knappen kommer mer information om företaget att visas. Du kan även sortera erbjudanden efter pris, månadsbelopp och så vidare genom att trycka högst upp på varje jämförelsekategori. Vill du sedan ta del av ytterligare information och se vilket betyg vi givit långivaren klickar du dig enkelt vidare till recension.

Smslån utan UC

Att det finns långivare som erbjuder smslån utan UC innebär inte att de inte gör en kreditupplysning. De gör den bara via ett annat upplysningsföretag än UC. Om du har problem med din ekonomi kommer långivaren alltså se det hur som helst. Dock finns det vissa fördelar med att ta ett låna pengar utan UC.

Läs mer om SMSlån utan UC SMSlån utan UC

SMSlån på helger

Om du blir behov av ett lån under en helg är smslån det enda alternativet. Det finns flera smslångivare som har möjlighet att betala ut pengar på helger. För att det ska fungera så måste kreditbolaget ha öppet och ha samma bank som du har.

Läs mer om SMSlån med helgutbetalning

Nya smslån

Fler och fler kreditbolag erbjuder smslån och konkurrensen har blivit allt tuffare för de som verkar inom branschen. Precis som i andra branscher är det positivt för konsumenterna när konkurrensen ökar. Erbjudandena blir därmed förmånligare, villkoren blir begripligare och kundfokuset ökar. Om du vill prova någon av nykomlingarna eller bara läsa mer om nya smslån klicka nedan.

Läs mer om nya SMSlån

Hur hittar jag det billiga smslån?

Med vår kostnadsfria jämförelsetjänst ovan är det enkelt att hitta billiga smslån. Du börjar med att välja din önskade lånesumma och löptid. Sedan sorterar du dem efter pris genom att klicka på kategorin ”lånekostnad” i tabellen. Då sorteras det billigaste smslånet högst upp. Det går även att klicka i checkboxen ”räntefritt”. Då får du upp alla smslån utan ränta. Dessa är dock bara tillgängliga om du blir ny kund hos långivaren förutom hos Loanstep där de erbjuder återkommande kunder att låna räntefritt i 14 dagar. Hos du övriga långivare blir det den ordinarie prislistan som gäller efter du utnyttjat nykundserbjudandet.

Ansök om ditt smslån med Mobilt BankID

Senaste åren har Mobilt BankID blivit ett allt vanligare sätt att legitimera sig. De allra flesta långivare som tillhandahåller smslån erbjuder legitimering via Mobilt BankID. Om du vill låna pengar på nätet har det kommit att bli ett måste att inneha denna digitala form av legitimation. Det är oerhört smidigt att använda, så att det är inte så konstigt. Den största fördelen är att du kan legitimera dig i realtid och därmed slipper skicka in en kopia på körkortet eller liknande som var vanligt förr.

Var skaffar jag Bank-ID?
BankID kan du ordna här.

Allmänna villkor för smslån

Alla långivare som erbjuder smslån har ett antal krav som du som låntagare måste uppfylla för att få låna. De skiljer sig så klart en del från långivare till långivare men de vanligaste kraven som ställs är:

 • Du ska vara svensk medborgare.

 • Du ska ha fyllt 18 år. Vissa långivare har dock högre åldersgräns än så. Överlag varierar ålderskravet mellan 18 och 24 år.

 • Du måste ha ett svenskt mobilnummer. Om du skulle få problem med återbetalningen av lånet vill långivaren kunna kontakta dig. Hos vissa sker legitimeringen via sms och ibland kan även ansökan göras via sms.

 • Du måste ha ett bankkonto hos en svensk bank. Alla långivare kräver att få betala ut pengarna till ett svenskt bankkonto.

 • Du ska ha någon form av årsinkomst. Inkomstkravet skiljer sig dock ganska mycket mellan långivarna. Hos de långivare som har lägst inkomstkrav bukar årsinkomsten ska vara minst 20 000 kr.

 • Du måste klara dig igenom en traditionell kreditprövning. Långivaren tittar här på din familjesituation, årsinkomst och sysselsättning.

 • Hos de flesta långivarna får du inte ha några betalningsanmärkningar. Om du har det gäller det att titta efter långivare som specialiserat sig på smslån med betalningsanmärkningar. Dessa långivare tittar på hur din situation ser ut framåt och bryr sig inte lika mycket om hur historiken ser ut.

Om du har skulder hos Kronofogden eller ligger i personlig konkurs är chansen att få ett smslån inte stor. Likadant minskar möjligheten att få ett lån om du är arbetslös.

Kostnader du bör se över innan du tar ett smslån

När du bestämt dig för att ta ett smslån är det bra att vara lite insatt i vilka kostnader som kan komma med lånet. Nedan reder vi ut begreppen åt dig:

Fast eller personlig ränta

De flesta smslån använder sig som sagt av en fast ränta. Det betyder priserna är de samma till alla låntagarna oavsett hur deras ekonomiska bakgrund ser ut. Dock finns det ett antal långivare som använder sig av en personlig ränta. Det innebär att de erbjuder ett räntespann och att den exakta räntan som varje person får varierar (till exempel kan en långivare erbjuda räntor mellan 9,5-23,7%). Rent generellt är det ofta så långivaren har en hög ränta på låga belopp och en låg ränta på höga belopp. Även andra saker kan spela in. Om du har en betalningsanmärkning får du per automatik en högre ränta på grund av att långivaren bedömer risken som högre när de lånar ut till någon med anmärkning. Vidare får du oftast en lägre ränta om din betalningsförmåga är god. Det som är lite tråkigt med de som erbjuder personlig ränta är att du aldrig får reda på den exakta räntan du kommer få innan du fått svar på din låneansökan.

Kostnader

Avgifter

Även om de flesta smslån erbjuds utan uppläggnings- och aviavgift så finns det ett antal som erbjuds med det. Visserligen är det vanligtvis så att om smslånet har en uppläggningsavgift så har det även en lägre årsränta. Det brukar alltså jämna ut sig. Dock är det inte alltid så, så det gäller att ha ögonen med sig.

Om du jämför ett smslån med uppläggningsavgift mot ett som inte har det brukar det normala fallet vara så att du tjänar på att ta ett lån utan uppläggningsavgift om det är ett litet belopp med kort löptid du är ute efter. Är det istället tvärtom så brukar alternativet med uppläggningsavgift många gånger vara mer förmånligt.

Utöver uppläggningsavgiften kan vissa långivare ha avi-avgift knutet till sina smslån. Den avgiften är i det stora hela väldigt liten men över en längre tid kan det ändå bli en del pengar. Därför är det viktigt att ta med den i jämförelsen också. Är avi-avgiften till exempel 39 kr och du lägger upp lånet på 12 månader blir det hela 468 kr vilket procentuellt kan vara en ganska stor kostnad på ett litet lån. Hos en del av de långivare som har avi-avgift på sina lån kan du antingen få sänkt avgift eller ingen avgift om du amorterar via autogiro.

Effektiv ränta

En av de fiffiga delarna med smslån är att det är enkelt att se vad lånet kommer kosta innan man låna. De allra flesta långivare är nämligen väldigt duktiga på att specificera kostnaderna som kommer med lånet. Det är sällan det tillkommer någon uppläggnings- eller aviavgift utan priserna brukar vanligtvis vara uträknade efter en fast ränta. På grund av att lånen allt som oftast är väldigt korta blir den effektiva räntan väldigt hög. Den beräknas nämligen på årsbasis och det kan därför bli lite missvisande. Om ett smslån har en uppläggningsavgift och en aviavgift som egentligen är ganska låg kan det procentuellt slå ganska hårt på den effektiva räntan. Ett exempel på det är Nätlån som har en uppläggningsavgift om 250 kr på sina lån. När du lånar 1000 kr av dem i 30 dagar blir den effektiva räntan 3024%. En hög effektiv ränta behöver således inte ovillkorligen innebära en hög omkostnad. Du bör dock se den höga effektiva räntan som en förvarning om att lånekostnaderna drar iväg om du inte betalar i tid och väljer att förlänga lånet.

Den effektiva räntan är sålunda kanske inte det som är störst risk med ett smslån. Det är mer ifall du börjar ta ett smslån för att betala ett annat och på så vis hamnar i skuldfällan.

Vad händer om du inte kan återbetala ditt smslån?

Även om ett smslån är ett litet lån är det alltid viktigt att du lägger lite tid på att göra en budget innan du lånar. Du får på det viset en bättre överblick över situationen och kan planera din ekonomi utefter det. Vilket lån du än tar bör du vara helt säker på att du kommer kunna betala tillbaka det, innan du lånar.

Normalt sett återbetalar du ditt smslån mot en faktura. Är det så att du valt att lägga upp lånet på en längre amorteringsperiod så skickas det ut en faktura som du betalar en gång i månaden.

Om du inte kan betala vid detta tillfälle får du en påminnelse. Påminnelse-försändelsen kommer oftast snabbt inpå det ursprungliga förfallodatumet så räkna inte med någon lång nådatid. Den innehåller i vissa fall bara en påminnelseavgift men ofta läggs det även på en dröjsmålsränta.

Betalar du inte vid detta skedet kommer ärendet lämnas över till inkasso. Inkassoföretagets uppgift är att hjälpa långivaren att driva in skulden. De skickar då ut en ny faktura till dig och påför sin avgift. Avgiften brukar ligga kring 150 kronor. Om du av någon anledning inte kan eller missar att betala räkningen från inkasso går skulden vidare till Kronofogden.

Hos Kronofogden kommer skulden att registreras som ett betalningsföreläggande. Om du är snabb att betala i detta läget och det är första gången du har en skuld hos fogden kommer den betalningsanmärkning som blir vara dold. Betalar du inte så blir det en synlig och ligger kvar i tre år. Den blir även synlig direkt om du har haft skulder hos Kronofogden under de senaste två åren.

Kronofogden skickar vidare information om betalningsförelägganden och betalningsanmärkningar till alla upplysningsföretag som lagrar dem i sina register i tre år. Kronofogdemyndigheten själva för inget register över anmärkningarna.

Om det är så att du inte kan eller inte väljer att betala räkningen från Kronofogden kommer de att avisera ett utslag för att sedan fullfölja med en utmätning.

Förlänga smslån

Även om vi absolut inte rekommenderar någon att förlänga sitt smslån kan det vara bättre att göra det än att inte betala räkningen och få inkassokrav och fogden som följd. Hamnar du i den sitsen att du ser att du inte har möjlighet att betala tillbaka när amorteringsdatumet närmar sig erbjuder många snabblånegivare dig chansen att förlänga lånet. Att förlänga ett smslån och genom det flytta fram betalningen kostar alltid en slant men det kan som sagt vara värt om du hamnar i knipa. Vissa långivare erbjuder till och med möjlighet att förlänga lånet flera gånger men låt dig inte lockas till att göra det. Det kan nämligen bli en extremt dyr historia. Priserna för en förlängning skiljer sig från långivare till långivare så gå igenom låneavtalet för att se efter vilket pris som gäller. Att förlänga ett smslån kan som sagt bli en dyr historia men samtidigt minskar faran att skulden hamnar hos Kronofogden och resulterar i en betalningsanmärkning.

Smslån utan ränta och avgifter

Inom smslån-branschen finns det många företag som krigar om kunderna. Konkurrensen om kunderna är benhård och därför försöker företagen attrahera nya kunder med så bra erbjudande som möjligt. Sista tiden har det gått så långt att många kreditbolag erbjuder nya kunder smslån utan ränta och avgifter. De tjänar alltså inte en krona på ditt första lån utan de hoppas på att du blir en trogen kund och att de därigenom kan tjäna räntepengar på dig över tid. Nykundserbjudandena brukar inte ha så lång löptid dock så planera ekonomin så att du kan betala lånet i tid. Om du till exempel förlänger ditt räntefria lån så får du ofta betala ränta både för förlängningstiden och den tid du hade räntefritt.

Läs mer om smslån utan ränta

Riskerna med smslån

Innan du tar ett smslån eller vilket lån som helst bör du känna till riskerna. Den största risken med lån överhuvudtaget är att du en dag inte kommer kunna betala tillbaka lånet. Känner du att den risken finns redan i utgångsläget bör du undvika att låna pengar. Ingenting blir bättre av att ta ett lån som du inte kan betala tillbaka. Så enkelt är det. Smslån är som sagt tänkt att hjälpa folk att lösa ett tillfälligt problem och inte förvärra det. Därför är det jätteviktigt att du planerar din ekonomi och följer återbetalningsplanen.

Tips innan du lånar:

 • Om du väljer att ta ett lån hos en långivare som erbjuder räntefria smslån till nya kunder är det viktigt att du förstår att de bara är fördelaktiga under den perioden. Efter den räntefria perioden innehåller de ränta precis som vilket smslån som helst.

 • Låna inte pengar för att betala ett annat lån. Enda gången det är en bra affär är om du samlar flera små lån i ett större lån som totalt sett har bättre villkor och ränta.

 • Avgifterna långivarna tar ut för att förlänga ett lån är oftast höga så försök att aldrig förlänga ditt smslån. Det är billigare att lägga lånet på en längre löptid när du väl ansöker om lånet.

 • Gå igenom låneavtalet ordentligt så du vet vad du ger dig in på. Se efter så att det inte finns några dolda avgifter.
Tips innan du lånar

Vanliga löptider

Traditionella smslån går att lägga upp på en, två eller tre månaders amorteringstid. Om du väljer en löptid på en månad betalas lånet av via en faktura medan du får två fakturor om du väljer två månaders löptid och så vidare. På senare tid har dock många smslångivare börjat erbjuda långa löptider. Amorteringstider på 12 och 24 månader har blivit allt vanligare och ett fåtal kreditbolag erbjuder till och med löptider upp till 6-7 år på sina snabblån. Många långivare erbjuder även möjligheten att förlänga löptiden ifall du inte har möjlighet att betala tillbaka lånet inom den ursprungliga löptiden. Förlängningstidernarna varierar från långivare till långivare men 30 dagar är en ganska vanlig förekommande. Dock kan förlängningar av amorteringstider, som sagt, bli en kostsam historia och bör undvikas så långt det går. Precis som vid andra typer av lån gäller det att du inte lånar pengar som du inte har råd att betala tillbaka!

SMSlån

Smslån, även kallade snabblån, kan vara räddaren i nöden ifall du snabbt behöver pengar för en kort period.

Dessa långivare erbjuder SMSlån

Monetti

Monetti tillhör en av de största snabblånegivarna i Sverige. De erbjuder smslån i intervallet 1000-20000 kronor med en återbetalningstid på upp till ett år. Priserna är bäst på lite högre summorna. Där ligger de väldigt bra till mot konkurrenterna.
Läs mer om Monetti


Cash2you

Cash2you erbjuder smslån med lång löptid (upp till 60 månader). Du kan låna mellan 3000 och 25000 kronor och de godtar betalningsanmärkningar. Om du sköter dina betalningar har du möjlighet till 2 betalningsfria månader per år.
Läs mer om Cash2you


Ferratum

En etablerad bank som tillhandahåller flera olika typer av lån. Ferratum erbjuder det största räntefria lånet på marknaden för nya kunder. Låna snabbt och enkelt 500 till 15 000 kr via sms eller på nätet.
Läs mer om Ferratum


Savelend

Savelend erbjuder korta smslån från 1000-5000 kronor. Löptiden på dessa är 60 dagar men du kan förlänga lånet upp till 4 gånger. Om du väljer att betala tillbaka lånet inom 14 dagar lånar du alltid gratis!
Läs mer om Savelend


Meddelandelån

Meddelandelån erbjuder korta smslån på små summor. Hos dem kan du låna upp till 10000 kr i 90 dagar. De handlägger din ansökan snabbt och du får besked direkt på skärmen.
Läs mer om Meddelandelån


Cash Buddy

Cash Buddy är en av få som erbjuder smslån med långa löptider. Du kan låna mellan 3000 och 25000 kronor i hela 5 år om du vill. Det tillkommer ingen uppläggningsavgift och du kan välja att betala tillbaka lånet när du vill under löptiden.
Läs mer om Cash Buddy


Slantar.nu

Slantar.nu erbjuder smslån från 3000-30000 kr med en amorteringstid mellan ett och fem år. Det som utmärker deras erbjudande är att det är billigare än de flesta traditionella smslånen som finns på marknaden.
Läs mer om Slantar.nu


Primal Capital

Primal Capital är en aktör som erbjuder snabblån på upp till 35 000 kr. Normalt sett får du svar inom 24 timmar och pengarna inom tre arbetsdagar. Det är ett avgiftsfritt snabblån. Det enda som kostar är räntan vilket är en fördel i och med avdragsmöjligheten i deklarationen.
Läs mer om Primal Capital


Lånbutiken

Hos Lånbutiken kan du både ansöka om ett kreditkonto och ett sms-lån. Vilken låneform som passar bäst för dig beror på hur ditt behov ser ut. Vill du ha en flexibel kreditreserv eller vill du ta ett kort lån. Lånbutiken lånar ut upp till 15000 kr utan UC med direktutbetalning.
Läs mer om Lånbutiken


Daypay

Hos Daypay kan du ansöka om smslån från 1000-20000 kronor. Löptiden är låst till lånebeloppet. Ju mer du lånar desto längre löptid får du. De erbjuder helglån till dig som har Swedbank och Handelsbanken.
Läs mer om Daypay


Vivus

Vivus erbjuder det näst bästa nykundserbjudandet på marknaden idag. Hos dem kan du låna upp till 6000 kr helt utan kostnad i 30 dagar. Bara Ferratum är bättre där du kan låna upp till 15000 kr kostnadsfritt i en månad.
Läs mer om Vivus


Frogtail

Frogtails snabblån är som en blandning mellan ett smslån och ett privatlån. Du kan låna mellan 1000 och 50 000 kr och på många summor är det ett billigare lån än vanliga smslån. De använder personlig räntesättning och lång återbetalningstid precis som upplägget på vanliga privatlån brukar vara.
Läs mer om Frogtail


SMSpengar

Smspengar erbjuder smslån på mellan 500 och 10000 kr och årslån upp till 20000 kr (för återkommande kunder ända upp till 40000 kr). Löptiden på deras smslån pendlar mellan 30 och 90 dagar medan deras årslån har en löptid på 5 år.
Läs mer om SMSpengar


Risicum

Risicum erbjuder kreditkonton och sms-lån på summor upp till 15 000 kronor. De har funnits länge på marknaden och är en stor och trygg kreditgivare. Kundservicen är god behandlar din ansökan snabbt.
Läs mer om Risicum


Merax

Merax erbjuder smslån mellan 5000 - 30 000 kr. De använder sig av UC vid deras kreditkontroller men godtar betalningsanmärkningar. Deras specialitet är just att kunna erbjuda en vettig ränta till de som har betalningsanmärkningar.
Läs mer om Merax


Easycredit

Easycredit erbjuder smslån upp till 10000 kr och årslån upp till 20000 kr. Dessa låneformer går dessutom att kombinera med varandra. Det vill säga att du kan ha ett smslån och ett årslån igång samtidigt. Easycredit kan göra direktutbetalningar på helger till kunder med bankkonto hos Nordea.
Läs mer om Easycredit


ViaConto

Hos ViaConto kan du ansöka om ett smslån på upp till 10000 kr med en löptid på mellan 1-3 månader. De har direktutbetalning till kunder med bankkonto hos Nordea och kan även betala ut ett lån till dessa på lördagar.
Läs mer om ViaConto


Säkerfinans

Säkerfinans erbjuder smslån på mellan 1000 och 40000 kronor (om du är en återkommande kund, för nya kunder är maxbeloppet 25000 kr). Lånet går att lägga upp på 61-360 dagar beroende på vilken summa du lånar.
Läs mer om Säkerfinans


GoodCash

GoodCash erbjuder större smslån på mellan 5000 och 30000 kronor. De har en relativt låg ränta på sina lån och den möjliga löptiden är lång om man jämför med konkurrenterna. Goodcash har specialiserat sig lite på de som har betalningsanmärkningar och därmed har svårt att få lån.
Läs mer om GoodCash


L’EASY

Hos Leasy kan du låna 5000 - 10000 kronor. Lånet skiljer sig mot traditionella smslån genom att löptiden är valbar mellan 1-3 år istället för 1-3 månader som är vanligt vid smslån. Är du ute efter ett lågt månadsbelopp och möjligheten till lång återbetalningstid kan detta snabblån vara värt att kolla upp.
Läs mer om L’EASY


Nanoflex

Nanoflex erbjuder smslån mellan 500-10000 kr med utbetalning samma dag om ansökan kommer in och godkänns innan 14.00 på dagen. Löptiden ligger mellan 30-90 dagar och de gör inte sin kreditupplysning via UC.
Läs mer om NanoFlex


Kredit365

Kredit365 erbjuder smslån utan UC upp till 5000 kr med en löptid på 30 dagar. Det tillhandahåller en av de enklaste och tydligaste lånetjänsterna vi provat. Om du är ute efter att låna en mindre summa under en kort tidsperiod kan detta vara ett smslån för dig.
Läs mer om Kredit365


Kontant Finans

Kontant Finans erbjuder årslån på mellan 1000 och 20000 kr. Lånet kan du lägga upp på 1-5 år så är du ute efter en lång återbetalningstid med ett lågt amorteringsbelopp/månad kan detta vara ett alternativ för dig.
Läs mer om Kontant Finans


Mobillån

Mobillån tillhandahåller ett flexibelt och snabbt smslån. Här kan du låna mellan 1000-40000 kr i upp till 360 dagar. Om du har bankkonto hos Nordea har du chansen att få pengarna inom 15 minuter.
Läs mer om Mobillån


Snabbfinans

Hos Snabbfinans kan du låna från 1000-25000 kr med en löptid på upp till 360 dagar. De erbjuder smslån utan UC och har en enkel hemsida med bra information. Har du bankkonto hos SEB och behöver låna pengar snabbt kan de göra direktutbetalningar på vardagar.
Läs mer om Snabbfinans


Expresskredit

Expresskredit erbjuder en av marknadens flexiblaste smslån. Du kan låna jämna hundralappar ända upp till 12 000 kr och välja om du vill betala tillbaka ditt lån på en, två eller tre månader. Här får du låna pengar även fast du har betalningsanmärkningar.
Läs mer om Expresskredit


Extrakredit

Hos Exktrakredit kan du låna upp till 20000 kr utan UC. Lånet lägger du på en valfri löptid mellan 1 månad och 24 månader lite beroende på vilken summa du lånar. Är du ute efter att låna ett lägre belopp är ExtraKredit ett bra alternativ.
Läs mer om Extrakredit


Nätlån

Hos Nätlån kan du låna fyra summor, 1000 kr, 2000 kr, 3000 kr och 4000 kr. Summorna kan du låna i upp till 33 dagar. Om du inte klarar av att betala igen lånet då kan du välja att förlänga lånet.
Läs mer om Nätlån


Klicklån

Klicklån erbjuder ett snabblån med privatlåns karaktär. Hos dem kan du ansöka om ett lån på så pass mycket pengar som 40000 kr och få det utbetalda samma dag. Om du är i behov av ett lugnt avbetalningstempo finns möjligheten att lägga upp lånet på 1-6 års löptid. Detta gäller även på belopp från 5000 kr.
Läs mer om Klicklån


Credigo

Credigo erbjuder smslån på 500-20000 kr i upp till 5 år. Hos dem kan du antingen välja att ansöka om ett kort lån (500-10000 kronor i 30 eller 90 dagar) eller ett långt lån (11000- 20000 kronor i 3 eller 5 år). Du kan även välja att kombinera dessa om du så önskar.
Läs mer om Credigo


Kundfinans

Kundfinans erbjuder traditionella smslån upp till 12000 kr med 1 till 3 månaders löptid. Om du har bankkonto hos Nordea, Handelsbanken eller Danske Bank har de möjlighet att göra en direktutbetalning kort efter en beviljad låneansökan.
Läs mer om Kundfinans


Nordiclån

Hos Nordiclån hittar du ett lån som man närmast skulle kunna beskriva som ett hopplock av ett smslån och ett privatlån. Summorna som erbjuds att låna ligger mellan 10000 och 50000 kronor och löptiden sträcker sig så långt som upp till 80 månader. Vill du ha lång tid på dig att betala igen ditt lån kan detta alltså vara ett alternativ.
Läs mer om Nordiclån