Villkor

 • Minst 120 000 kr i årsinkomst för belopp upp till 10000kr
 • Minst 180 000 kr i årsinkomst för belopp upp till 20000kr
 • Minst 22 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga betalningsanmärkningar de senaste 12 månaderna
 • Inget skuldsaldo hos kronofogden

Utbetalningar

2-3 bankdagar efter att skuldebrevet är signerat och returnerat till Kontant Finans.


Legitimering

 • BankID
 • Underskrift

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 19kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 33,18%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 5000kr i 1 år - Effektiv ränta: 33,18%. Totalt: 5820kr

Kontakta Kontant FinansÖppettider

Mån-fre: 09.00-17.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Kontant Finans?

Denna recension är en av de senaste vi gjort på CashLoans.se därav har vi ingen tillförlitlig statistik än angående hur Kontantfinans är på att godkänna ansökningar. Om du ser att du klarar Kontant Finans grundkrav bedömer vi dock chanserna är goda att få igenom din ansökan. Snabblån är ju också överlag lättare att få än till exempel privatlån och kreditkort.

Så här fyller du i ansökan

Kontant Finans ansökningsprocess är smidigast att gå igenom via deras hemsida. Där börjar du att välja vilket lånebelopp du är ute efter och vilken löptid som känns lagom. Intill reglagen där man väljer detta presenteras månadsbeloppet och den effektiva räntan. Den effektiva räntan är alltid 33,18 % om man väljer att göra sina återbetalningar via autogiro. I och med att den räntan alltid är densamma är även månadsbeloppet detsamma. Månadsbeloppet som står är alltså det belopp som kommer dras från ditt konto varje månad tills lånet är återbetalat.

I en ruta nedanför reglagen fyller du i personnummer och e-post adress för att sedan trycka på ansök. Inom kort får du sedan svar på din ansökan. Godkänner Kontant Finans din ansökan skickar det sedan ett lånekontrakt hem till dig. När de har fått det i retur betalar de ut pengarna inom 2-3 bankdagar.

Kontant Finans låneansökan

Pris och amortering

Hos Kontant Finans kan du välja så pass lång löptid som 5 år vilket i sig kan vara bra om man är ute efter ett lågt månadsbelopp. Vår rekommendation är dock att inte välja så lång löptid på nå annat ändå de högsta lånebeloppen de erbjuder. Räntekostnaden blir orimligt hög på låga belopp. Ett lån på 2000 kr i fem år kostar dig till exempel 1780 kr. Väljer du istället att lägga det lånet på ett år kostar det bara 328 kr. Det skiljer så lite på månadsbeloppet mellan dessa två alternativ (63 kr mot 194 kr) att det är alltid borde vara värt att välja den kortare löptiden.

De allra flesta långivare som erbjuder årslån och långa löptider ger kunderna möjligheten att när som helst kunna lösa delar av- eller hela lånet utan att det tillkommer några kostnader. Det är alltid bra att ha det i bakhuvudet när man kliver in i ett låneavtal med en lång löptid. Angående återbetalningen av lånet bör det alltid läggas upp på autogiro på grund av att det annars tillkommer en aviavgift på 19 kr. Det kan tyckas vara en låg summa men vid långa amorteringstider blir det ändå en del pengar.

Sköter du dina återbetalningar i minst 4 månader får du möjligheten att använda dig utav en betalningsfri månad. Detta är något Kontant Finans tillåter dig utnyttja 2 gånger per år men då måste det gått 4 månader mellan tillfällena. En betalningsfri månad innebär att du inte behöver betala något den månaden men samtidigt förlänger du lånet med en månad. Räntan räknas upp för denna månad vilket gör att vi bara rekommenderar att du utnyttjar detta om det riktigt kör ihop sig en månad.

Den effektiva räntan som Kontant Finans erbjuder ligger på 33,18%, oavsett lånebelopp och löptid. Om man jämför det mot aktörer som erbjuder snabblån är den nivån ganska bra men jämför man det mot aktörer som erbjuder privatlån finns det fler långivare som ligger under 30% i effektiv ränta. Att hitta ett lån med en effektiv ränta under 30 % bör inte vara några problem om du inte har några betalningsanmärkningar.

Fördelar med Kontant Finans

 • De erbjuder en betalningsfri månad.

 • Stabil räntekostnad. De erbjuder alla kunder samma ränta oavsett återbetalningsförmåga vilket gör det enkelt att räkna ut vad lånet kommer kosta..

Nackdelar med Kontant Finans

 • Deras kundtjänst har inte öppet på helgen. För dig som kund vore det inte fel om de kunde ha öppet lite längre på vardagar heller.

 • Informationen på hemsidan skulle kunna vara något tydligare.

Sammanfattning

Kontant Finans årslån är ett stabilt lån på det viset att de erbjuder samma fasta ränta till alla oavsett betalningsförmåga. Det gör det enkelt att planera ditt val. Innan du ansöker vet du precis vad lånet kommer att kosta. Om du får svårt att betala en månad finns dessutom möjligheten till att använda sig av en betalningsfri månad vilket kan kännas tryggt (för att bli berättigad till detta måste du skött dina amorteringar 4 månader i rad).

Prismässigt erbjuder de en ränta i samma nivå som aktörer som godtar betalningsanmärkningar gör. Kontant Finans godtar dock inte anmärkningar vilket gör att vi tycker de borde kunna erbjuda en lägre ränta. Om man jämför Kontant Finans ränta med de flesta privatlån som erbjuds på marknaden till personer utan betalningsanmärkning visar det sig att de allra flesta ligger långt under 30% i ränta. Har man möjlighet att ansöka om ett traditionellt privatlån är det således en billigare väg att gå. Ett alternativ skulle till exempel kunna vara att du testar ansöka om ett lån hos en låneförmedlare.

Om man jämför med snabblån ges du tillgång till en längre löptid hos Kontant Finans än hos många aktörer i snabblånebranschen så är du ute efter den möjligheten skulle Kontant Finans årslån kunna vara ett alternativ.


Recension - Kontant Finans
Betyg 3/5

ANSÖK NU