Villkor

  • Inkomstkrav - Fast löpande inkomst
  • Minst 20 år gammal
  • Svensk medborgare
  • Giltig e-mailadress
  • Eget telefonnummer

Utbetalningar

Samma dag vid tidig ansökan på en vardag. Annars betalas pengarna ut nästkommande vardag.


Legitimering

  • BankID

Kontakta Aasa KreditÖppettider

Mån-fre: 09:00-17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Aasa Kredit

Aasa Kredit är en relativt ny låntagare hos oss, när denna recension görs, så det är svårt att veta hur de i vilken utsträckning de kommer godkänna låneansökningar. Nya långivare brukar vara sugna på nya kunder vilket normalt sett borgar för en hög andel beviljade lån. Dock godtar inte Aasa Kredit betalningsanmärkningar vilket torde innebära att det är ganska restriktiva med att godkänna ansökningar från personer med låg återbetalningsförmåga.

Så här fyller du i ansökan

Via Aasa kredits webbplats kan du enkelt ansöka om ett smslån. Du börjar med att dra två reglage till önskat lånebelopp och önskad amorteringstid. Det går även att göra med en rullist om du tycker det är smidigare. När du valt hur mycket du vill låna presenteras summan på den första återbetalningen med en förklaring om att nästa månadsbetalning kommer att bli billigare. Konstigt nog specificeras inte varför den första betalning blir dyrare än de efterföljande betalningarna men troligtvis beror det på att en större del av uppläggningsavgiften ingår i den första månadsbetalningen. En bit nedanför får du dock veta hur mycket uppläggningsavgiften och aviavgiften kostar. Där framgår också räntan och hur mycket du kommer att behöva betala tillbaka i räntekostnader om du fullföljer låneavtalet utan att betala mer än vad som krävs någon månad.

När du går vidare får du sedan fylla i personnummer, telefonnummer, adress och mail. De vill även att du fyller i boendeform, inkomstuppgifter och om du har några fler lån hos någon annan kreditgivare.

När allt är ifyllt skickar du in ansökan och legitimerar dig med BankID. Normalt sett får du besked samma dag om du blivit beviljad lånet eller ej. Ansöker du under helgen får du dock vänta tills nästkommande vardag.

Om du blir godkänd betalar de ut pengarna samma dag om du ansökt tidigt på dagen, annars får du dom nästkommande vardag.

Aasa Kredits låneansökan

Lånebelopp, amortering och ränta

När du lånar hos Aasa Kredit har du möjlighet att välja en lånesumma mellan 10 000 och 50 000 kronor. När du väljer en summa du vill låna väljs den i jämna tusental. Det vill säga att det inte går att välja 10500 kr som lånebelopp utan du måste välja då antingen välja 10 000 kr eller 11 000 kr jämt.

Löptiden kan du välja att lägga upp på mellan 6 och 24 månader oavsett lånebelopp. På de lägre beloppen är det en ganska normal avbetalningstid medan på de högsta beloppen kan anses vara lite snålt tilltaget. På de beloppen blir månadskostnaden nämligen förhållandevis hög även om du väljer den längsta återbetalningstiden.

Aasa Kredits ränta är relativt hög om man jämför med konkurrenterna. De erbjuder för tillfället alla låntagare, oavsett återbetalningsförmåga, en fast ränta på 29,90%. Utöver det tillkommer det en månatlig aviavgift på 90 kr och en uppläggningsavgift på 490 kronor. Avgifterna går således i samma bana som räntan och är även dessa bland de allra högsta i den här låneklassen. De flesta konkurrenterna har antingen lägre fasta kostnader eller så bjuder dem på dessa.

När man räknar med de fasta kostnaderna i räntan får man fram den effektiva räntan och den är väl hög hos Aasa Kredit. Den hamnar på så pass hög procentsats som 40-80% vilket för den låneprodukt de erbjuder är i högsta laget.

Fördelar med Aasa Kredit

När vi jämför Aasa Kredit med liknande långivare på marknaden hittar vi inte någonting vi känner att vi kan lyfta upp som en fördel.

Nackdelar med Aasa Kredit

  • Räntan är för hög i förhållande till låneerbjudandets krav.

  • Aviavgift är mer än det dubbla i jämförelse med alla andra långivare som tar ut en aviavgift.

  • De godtar inte betalningsanmärkningar trots hög ränta.

  • Deras hemsida kan bli betydligt bättre när det gäller både språk och information för låntagaren.

Sammanfattning

Vad vi förstår har inte Aasa Kredit funnits så länge på den Svenska marknaden. Det är en ganska stor aktör på den här typen av lån (privatlån/snabblån) i Europa så vi tror att de kommer växa till sig med tiden. För tillfället har de dock en del att jobba på för att kunna nå ett högt betyg hos oss i alla fall. De vi önskar är slopade fasta avgifter, tydligare webbplats och en lägre ränta. Som räntan ligger nu kan du till och med låna till en bättre ränta hos andra långivare även om du har betalningsanmärkningar.


Recension - Aasa Kredit
Betyg 2/5

ANSÖK NU