Villkor

 • Minst 150 000 kr i årsinkomst
 • Minst 20 år gammal
 • Svensk medborgare
 • Registrerat mobilabonnemang

Utbetalningar

Direkt till SEB på vardagar. Samma dag på vardagar om ansökan gått igenom innan 13:30. Annars nästkommande vardag. Ansökan på helger betalas ut på nästkommande vardag.


Legitimering

 • BankID
 • Underskrift

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 632%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 1000kr i 61 dagar - Effektiv ränta: 632%. Totalt: 1275kr

Kontakta SäkerfinansÖppettider

Mån-fre: 08:00-18:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Säkerfinans?

Säkerfinans är noggranna med sin kreditbedömning och vill inte bidra till att sätta kunden i en dålig ekonomisk sits. Kraven är därmed ganska höga i jämförelse med en del konkurrenter. De accepterar till exempel inte att du har några betalningsanmärkningar. Trots det ser vi att det är fler och fler ansökningar som går igenom hos Säkerfinans. Om du inte har betalningsanmärkningar är oddsen för tillfället just över medel på att ansökan går igenom.

Så här fyller du i ansökan

Säkerfinans ansökningsprocess går till så att man först fyller i sitt personnummer och mobilnummer för att sedan välja den summa och amorteringstid man vill ha på lånet. När du drar i replaget för lånesumma och löptid kan du följa kostnaderna på höger sida. Där visas den totala lånekostnaden och vilken månadskostnad upplägget ger. Där finns även möjligheten att klicka fram förfallodatum för återbetalningsfakturorna. Det är ett tydligt och bra upplägg, dock skulle de gärna få presentera vilken ränta som följer med det aktuella valet också.

När du sedan trycker på ”ansök nu”-knappen hämtas dina personuppgifter från folkbokföringsregistret. I nästa steg kommer du få identifiera dig och det gör man via bankinloggning med hjälp av en tjänst som heter Instantor. Det finns även en möjlighet att identifiera sig genom att man får en kod hemskickad till sig via brev men då tar det så klart längre tid innan man får lånet. Bankinloggning via Instanator brukar inte vara några problem men det är lite konstigt att Säkerfinans inte erbjuder legitimering via BankID som de flesta av deras konkurrenter gör.

Om din ansökan går igenom får du pengarna inom några minuter om du har ett bankkonto hos SEB och om det sker under kundtjänstens öppettider. I annat fall får du pengarna samma dag om ansökan kommit in och godkänts före 13.30 en vardag. Godkänns den efter det får du dem under förmiddagen nästa bankdag.

Säkerfinans låneansökan

Pris och amortering

Hos Säkerfinans kan du ansöka om ett smslån på 1000 - 25000 kronor. Om du sköter dina återbetalningar kan du som återkommande kund få låna summor ända upp till 40000 kr. Löptidsalternativen pendlar mellan 61 och 360 dagar beroende på vilken lånesumma du väljer. Om du till exempel vill låna 25000 kr finns bara löptidsalternativet 360 dagar. Det man kan ha i åtanke då är att man när som helst under löptiden kan välja att betala igen lånet utan att det kostar något extra. Därmed skulle du kunna låna 25000 kr med en löptid på 360 dagar men själv bestämma att du betalar tillbaka allt efter 6 månader. Har du den möjligheten blir naturligtvis den totala lånekostnaden billigare.

Säkerfinans priser är bäst på dem lägre summorna de erbjuder. Då står de sig någorlunda bra mot konkurrenterna men är ofta någon hundring dyrare. På lån över 5000 kr är de ytterligare lite dyrare vilket gör att du bör jämföra och se vilka alternativ som finns. Om du inte har betalningsanmärkningar och har en god betalningsförmåga kan det vara värt att titta på ett privatlån även om tiden från ansökningen till att pengarna flyttas till ditt konto tar längre tid. Är det istället så att du har betalningsanmärkningar kan det vara värt att ansöka om ett lån hos GoodCash som är ett billigare alternativ än Säkerfinans på summor över 5000 kr. Om ni står och väljer mellan Säkerfinans och systerföretaget Snabbfinans är det förstnämnda företaget lite billigare. Fördelen med systerföretaget är att informationen kring lånet är en aning tydligare.

Fördelar med Säkerfinans

 • Till skillnad från traditionella smslån finns det en möjlighet att lägga upp lånet på en lång löptid om man vill.

 • Pengarna betalas ut snabbt. Under Säkerfinans öppettider får du oftast pengarna samma dag om du ansöker tidigt på dagen.

 • Lånekostnaden presenteras på ett tydligt och pedagogiskt sätt på deras hemsida.

Nackdelar med Säkerfinans

 • De godtar inte att du har några betalningsanmärkningar.

 • Kravet om en taxerad inkomst på 150 000 kr/år kan tyckas vara lite högt om man är ute efter en lägre lånesumma.

 • Säkerfinans har till skillnad mot många konkurrenter valt att inte ha någon FAQ. Det tycker vi är synd för som kund brukar det vara ett smidigt sätt att hitta information om man undrar över något.

Sammanfattning

Säkerfinans smslån skiljer sig lite mot de traditionella smslånen som finns på marknaden genom att det går att lägga upp det på en relativt lång löptid. Det kostar givetvis lite mer att lägga upp ett litet lån på en lång löptid men för vissa kan möjligheten till ett lågt amorteringsbelopp/månad väga över.

Om man jämför med konkurrenter är priserna hos Säkerfinans konkurrenskraftigast på små summor. Deras hemsida känns modern och informationen kring vilka kostnader som följer med lånet är riktigt bra, däremot saknar vi en FAQ med svar på de vanligaste frågorna.

Sammanfattningsvis kan man säga att Säkerfinans är ett helt okej val av smslån på summor under 5000 kr. På summor över det finns det dock allt för många som har ett bättre erbjudande.


Recension - Säkerfinans
Betyg 3.5/5

ANSÖK NU