Villkor

 • Fast inkomst. Lånebeloppet beviljas utefter hur stor inkomst du har
 • Minst 18 år gammal
 • Svensk medborgare

Utbetalningar

Direktutbetalning till Nordea.

Andra banker:

Samma dag på vardagar om ansökan gått igenom innan 13:30. Ansökan på helger betalas ut på nästkommande vardag.


Legitimering

 • BankID
 • Skickad ID-handling

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 618,8%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 5000kr i 90 dagar - Effektiv ränta: 296.5%. Totalt: 5933kr

Kontakta ViaContoÖppettider

Mån-fre: 08:30-20:00
Lördag: 10:00-16:00
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos ViaConto?

ViaConto har varit med i branschen länge och det är ganska många som ansöker om ett lån hos dem. Enligt Trustpilot är det många som tycker om företaget och det har många gillningar på Facebook. Kundnöjdheten verkar således vara god. På hemsidan kan man läsa att de har ganska generösa villkor både när det gäller inkomst krav och när det gäller hur man skött tidigare lån genom att de till viss del godtar att låntagaren har betalningsanmärkningar. Trots detta visar statistiken hos oss att det är ganska få ansökningar som går igenom. Här har ViaConto lite och jobba på för att komma ikapp konkurrenterna.

Så här fyller du i ansökan

ViaContos ansökningsprocess är enkel. Efter du surfat in på deras hemsida väljer du lånebelopp och amorteringstid via deras låneverktyg. Den valbara amorteringstiden varierar mellan 30 och 60 dagar beroende på vilket belopp du väljer. På höger sida visas sedan hur mycket man ska betala i månaden och hur mycket lånet kommer att kosta på ett tydligt sätt. Om du trycker på knappen ”Återbetalningsplan” får du dessutom veta exakt hur stora dina månadsbetalningar blir och vilka datum de ska vara betalda vilket gör det mycket tydligt för dig som kund.

Efter det trycker du på ”ansök” och fyller i uppgifter som personnummer, mobilnummer och kontonummer men du får även möjlighet att välja ett lösenord. I samband med att du ansöker om lånet genereras en användare som du kan logga in på om du vill låna pengar av ViaConto fler gånger.

Identifieringen går att göra på två olika sätt. Antingen via e-legitimation (BankID, Mobilt BankID) eller via login med bankdosa på din bank. När du identifierat dig får du vänta en stund och får sedan beskedet om du fått lånet eller inte direkt på skärmen. Om ansökan går igenom betalas pengarna ut samma dag eller senast nästkommande bankdag lite beroende på vilken bank du har. Till de kunder som har Nordea som bank betalas pengarna ut snabbast och dessutom kan ViaConto göra utbetalningar på lördagar till dessa kunder (under deras öppettider).

ViaConto´s låneansökan

Pris och amortering

En sak som gör ViaConto:s smslån lite speciellt är att det går att välja lånesumman i femtiokronorsintervaller. De flesta andra långivare har intervaller om 500 kr eller 1000 kr. För dig som låntagare blir det väldigt flexibelt och du måste inte låna mer än du behöver. Löptiden varierar mellan 1 dag och 90 dagar beroende på vilket belopp du väljer att låna. En lånesumma på 3000 kr går att låna på en löptid mellan 1 dag och 30 dagar medan en summa på 4000 kr går att låna på en löptid mellan 30 och 90 dagar. Om du hamnar i ett läge där du inte kan betala tillbaka i tid kan du förlänga ditt smslån med 7, 14 eller 30 dagar mot en förlängningsavgift. En förlängning innebär att man slipper undan att lånet går till inkasso. Väljer du att förlänga lånet ska avgiften betalats senast på förfallodagen.

Ifall du är nykund hos ViaConto har du möjligheten att ansöka om ett räntefritt smslån. Du får låna 6000kr helt gratis i upp till 30 dagar. Prismässigt ligger ViaConto någonstans i mitten bland alla konkurrenter. Det är inte dyrast men det heller inte billigast på marknaden. Om du vill se ett exempel på det kan du gå till vår prisjämförelsemodul genom att klicka här.

Fördelar med ViaConto

 • De erbjuder nya kunder ett lån utan ränta. Det innebär att du kan låna 6000 kr helt räntefritt i 30 dagar.

 • Om du har betalningsanmärkningar finns fortfarande chansen att få låna pengar hos ViaConto.

 • Under öppettiderna finns det en live-chat där du kan få hjälp med ditt lån.

 • Om låneansökan lämnas in i tid finns möjligheten att få pengarna samma dag.

 • De har en tydlig lånekalkyl på deras hemsida.

 • Kundtjänsten har bra öppettider.

 • De kan göra utbetalningar på helgen till de kunder som har bankkonto hos Nordea.

 • Lånet går att förlänga om det kör ihop sig.

 • Informationen om lånet är väldigt tydlig på deras hemsida. De specificerar bland annat kostader som kommer med lånet på ett bra sätt.

Nackdelar med ViaConto

 • Räntorna skulle gärna få vara lite lägre. Framförallt tycker vi att ViaConto skulle kunna erbjuda de lite högre lånebeloppen till en billigare ränta.

Sammanfattning

ViaConto är exemplariska på många sätt. De har bland annat en tillgänglig och bra kundservice, de har mycket tydlig information om vad lånet kommer kosta och de har en snabb och enkel ansökningsprocess. Utöver det har de en oerhört komplett FAQ vilket underlättar om man funderar på något. Sen erbjuder de även nya kunder att låna 6000 kr gratis. Att kunna erbjuda ett smslån utan ränta är en styrka och något som har en positiv effekt på vår betygsättning av långivaren. Att de godtar betalningasanmärkningar och lånar ut pengar utan UC (de använder istället CreditSafe) höjer också betyget. Dock godkänner de ganska få ansökningar och ligger inte i topp när det gäller låga priser och det drar så klart ner betyget en aning.


Recension - ViaConto
Betyg 3.5/5

ANSÖK NU