Villkor

 • Minst 24 000 kr i årsinkomst
 • Minst 20 år gammal
 • Inga nuvarande skulder hos kronofogden
 • Svenskt mobilnummer
 • Svenskt medborgarskap

Utbetalningar

Nordea och Handelsbanken:
Direkt, ALLA dagar

Annan bank:
Upp till en bankdag


Legitimering

 • BankID
 • SMS

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 892,82%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 5000kr i 62 dagar - Effektiv ränta: 613,50%. Totalt: 6400kr

Kontakta MeddelandelånÖppettider

Mån-fre: 08.00-21.00
Lördag: 10.00-17.00
Söndag: 13.00-16.00

Stängt för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Meddelandelån?

Meddelandelån tillhör en av de långivare som folk väljer oftast när de väljer att ansöka om ett snabblån. I alla fall när de väljer att ansöka genom oss på CashLoans.se. Förr godkände de färre ansökningar än hälften men på senare tid har de blivit fler och fler som blivit beviljade ett lån. Om du inte har några betalningsanmärkningar är det således stor chans att du får låna.

Så här fyller du i ansökan

Att ansöka om ett smslån hos Meddelandelån gör du enklast via deras hemsida. Den är tydlig och användarvänlig. Om man funderar över något som har med lånet eller ansökan att göra är det lätt att hitta svaren på sajten. Ansökningsprocessen är relativt standardiserad och upplägget liknar många andra i branschen. Steg ett är att du väljer ett lånebelopp och sedan klickar du i hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka lånet. Kostnaderna som kommer med lånet visas sedan tydligt nedanför. Konstigt nog visas dock inte belopp/månad vilket vore skönt att få presenterat för sig även om det går snabbt att räkna ut.

Efter du gjort dina val i steg ett går du vidare till steg två genom att trycka på den orangea ”Ansök om SMS-lån direkt”-knappen. Där ska du identifiera dig. För att kunna göra det digitalt måste du logga in på din bank via Meddelandelåns sajt. När du gjort det får du en PIN-kod som du ska ange tillsammans med ditt personnummer för att du ska kunna logga in på hemsidan. När du är inloggad anger du sedvanliga låneuppgifter såsom familjesituation, inkomst, kontonummer och så vidare. Efter det handläggs låneansökan och för det mesta får du besked samma dag. Om ansökan går igenom och du har ett bankkonto hos någon av Handelsbanken och Nordea bör du kunna få pengarna inom 15 minuter under Meddelandelåns öppettider. Utbetalningstiden till andra banker varierar men tar sällan mer än en bankdag.

Meddelandelåns låneansökan

Pris och amortering

Vi upplever att Meddelandelån är oerhört tydliga med sin priser och villkor på sin hemsida. Det återkommer på flera ställen på sidan och uppgifterna är lätt att förstå. Hos Meddelandelån har du möjlighet att låna med ett intervall om 500 kr med start från just 500 kr upp till 10000 kr. Amorteringstiden kan variera mellan 15 och 90 dagar. Om du väljer att betala av ditt lån på 90 dagar delas det upp på tre avbetalningar. Väljer du istället att lägga det på 60 dagar delas det på två avbetalningar och på 30 dagar blir det bara en avbetalning.

Om du inte kan betala tillbaka ditt lån i tid finns möjligheten att förlänga lånet med 30 dagar en gång. Det är så klart ingenting vi rekommenderar pga att det tillkommer onödiga avgifter men om det kör ihop sig är det skönt att veta att möjligheten finns. På lånesummor mellan 5000-10000 kr är priserna hos Meddelandelån konkurrenskraftigare än på lån under 5000 kr. Om man jämför priserna överlag med konkurrenterna är Meddelandelån inte den billigaste aktören. Man märker att de jobbar hårdare med att vara bäst på kvalité och tillgänglighet än att erbjuda det billigaste priset så att säga. Apropå bra pris erbjuder Meddelandelån ett lån utan ränta till nya kunder. Detta är dock bara på 500 kr. Vi skulle så klart vilja se ett högre belopp men bättre ett lågt än inget alls. Det innebär att du kan testa långivaren utan att det kostar dig någonting.

Fördelar med Meddelandelån

 • De tillhör de som har bäst öppettider i branschen.

 • De erbjuder direktutbetalning till Nordea och Handelsbanken alla dagar i veckan och kan således göra utbetalningar på kvällar och helger till kunder med bankkonto hos dessa.

 • Meddelandelån har funnits på marknaden i över 10 år och känns som en oerhört trygg och stabil långivare.

 • De har en tydlig, modern och lättnavigerad hemsida.

Nackdelar med Meddelandelån

 • Om du vill låna pengar hos Meddelandelån får du inte ha några betalningsanmärkningar.

 • Meddelandelån är inte så flexibla. Löptiden går max att få på 90 dagar och lånebeloppet på 10 000 kr.

Sammanfattning

Meddelandelån är den långivare i snabblånebraschen som är tillgängligast på det viset att det har bäst öppettider. Det är lätt att få tag på dem under öppettiderna också. Dels genom ett gratis telefonnummer (020-nummer) men även via ett formulär på deras hemsida och via mail. Denna tillgänglighet har gjort att det tjänat många fina poäng hos kunderna. Att de är väldigt omtyckta syns inte minst genom att de har många gillningar på Facebook och genom bra omdömen på Trustpilot. Förutom bra tillgänglighet erbjuder de snabba utbetalningar till de låntagare som har bankkonto hos Handelsbanken och Nordea vilket är positivt. En till positiv sak som de erbjuder är att du kan testa Meddelandelån helt gratis! Blir du sugen på det finns möjligheten att göra det genom att låna 500 kr helt kostnadsfritt i 15 dagar. Prismässigt är de i övrigt inte det bästa alternativet på marknaden men på lån mellan 5000 och 10000 kr hör de till de bättre. För personer som är ute efter en mindre summa pengar och dessutom är ute efter att låna pengar snabbt är Meddlandelån helt klart en vettig långivare att vända sig till.


Recension - Meddelandelån
Betyg 4.5/5

ANSÖK NU