Villkor

 • Taxerad inkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Inget skuldsaldo hos kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige

Utbetalningar

Samma dag vid godkänd ansökan innan kl 13:00, annars betalas pengarna ut dagen efter om det är en vardag.

Nordea betalar ut samma dag vid ansökan innan 10:30.


Legitimering

 • BankID
 • SMS

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 350kr
 • Aviavgift: 45kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 132,1%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 25000kr i 3 år - Effektiv ränta: 24%. Totalt: 34092kr

Kontakta FrogtailÖppettider

Mån-fre: 09:00-20:00
Lördag: 12:00-17:00
Söndag: 12:00-17:00

Öppet för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Frogtail?

Fler och fler svenskar väljer Frogtail när de ansöker om snabblån. Statistiken på godkända lån följer den kurvan då vi ser att många blir godkända. Att många ansökningar går igenom kan även ha att göra med att Frogtail godtar betalningsanmärkningar och att de inte använder UC vid deras kreditkontroller.

Så här fyller du i ansökan

När du surfat in på Frogtail:s hemsida väljer du först vilket belopp du önskar låna och sedan vilken amorteringstid du vill betala tillbaka lånet på. Det presenteras olika löptidsalternativ beroende på vilket belopp du väljer. Om du väljer ett lågt belopp, exempelvis 4000 kr, får du upp två valbara amorteringstider på 30 och 60 dagar och om du väljer ett högt belopp, exempelvis 25 000 kr, får du välja att betala igen det på ett eller två år. Efter du valt belopp och amorteringstid får du se ungefär vilken personlig ränta du kan få och hur mycket du måste betala tillbaka varje månad. Den exakta räntan får du först efter kreditprövningen är utförd.

För att komma vidare trycker du på ”ansök här”-knappen. När du gjort det ska du fylla i ditt mobilnummer och det gör du för att du sedan får en kod skickat till sig via sms. Koden behövs för att kunna logga in på din privata användare där du får ta del av Frogtails beslut kring ansökan. I sin tur får du besluta om du väljer att teckna lånet eller ej. I enstaka fall kan det vara så att beskedet du får av Frogtail är att du får låna ett lägre belopp än det du ansökt om. Det beror på att varje låneansökan bedöms ut efter individens återbetalningsförmåga. Om du har en sämre kreditvärdighet kan det alltså bli ett lägre belopp du blir erbjuden. Anser du att erbjudandet ser bra ut godkänner du det och tecknar sig för lånet. Om du tecknar dig för lånet före klockan 13:00 på vardagar får du lånet samma dag, efter 13:00 får du vänta till nästa bankdag (har du Nordea som bank måste ansökan vara inne före 10:30 för att du ska få lånet samma dag). När du ansöker om lånet behöver du inte redovisa vad du ska ha pengarna till.

Frogtails låneansökan

Pris och amortering

Den personliga räntan som Frogtail erbjuder ligger mellan 9,9 och 39 %. Om din ekonomiska situation är bra har du möjlighet att landa på en ränta på kring 10 % och det får du säga är konkurrenskraftigt på de lägre beloppen. (För att få veta vilken ränta du får måste du gå igenom hela ansökningsprocessen.) Exempelpriserna som anges på hemsidan är den ränta som 65 % av alla kunder får. Om du drar belopps-regalaget på deras hemsida till 2000 kronor visar det att ”exempelpriset” blir 395 kr vilket är något högt om du jämför. Väljer du att låna den summan finns det billigare alternativ. Ett exempel på det är Ferratums kreditkonto som kostar 189 kr vid ett lån på 2000 kr om du betalar igen det på 30 dagar. Drar du reglaget till 5000 kr blir priset 586 kr vilket står sig betydligt bättre mot övriga snabblångivare.

De riktigt lägsta summorna är således bättre att låna hos någon annan aktör medan Frogtail kan vara ett bra alternativ på summor från 5000 kr och uppåt. Speciellt om du har betalningsanmärkningar. Om du inte har det och är ute efter ett högre belopp kan det vara värt att prova ett vanligt privatlån. En låneförmedlare som Zmarta bör kunna hjälpa dig att få en lägre ränta då. Det är visserligen inte lika snabbt som ett snabblån men möjligheten till lägre ränta är sannolikt stor.

Fördelar med Frogtail

 • De använder sig av en individuell inkomstbedömning.

 • Årsräntan är lägre på Frogtails lån än på många andra smslån som finns på marknad.

 • Betalningsanmärkningar är inget hinder. De tittar på din framtida betalningsförmåga, dock får du oftast bara låna lägre belopp.

 • Utbetalning sker samma dag (på vardagar) om du ansöker före 13.00. Det är ganska vanligt i snabblånebranschen men att det även gäller på det högsta beloppen är ganska unikt.

 • Trots att du kan låna ett ganska stort belopp använder de sig inte av UC vi kreditkontrollerna.

 • Om du har en god kreditvärdighet får du ha flera lån hos Frogtail samtidigt.

 • Kundservicen är bra och öppettiderna är väl tilltagna.

Nackdelar med Frogtail

 • För att kunna logga in och färdigställa sin ansökan måste du ange sitt mobilnummer och få en kod skickad till dig. Det tycker vi känns lite bökigt.

 • Inkomstkravet skulle kunna vara tydligare angivet.

 • Det skulle vara intressant att få mer information om hur den individuella räntan beräknas.

 • En av fördelarna med smslån kontra andra låneformer brukar vara att du vet exakt vad det kommer kosta innan du ansöker. Hos Frogtail får du dock veta det först när du gått igenom hela ansökningsprocessen.

Sammanfattning

Att Frogtail har det välkända kreditbolaget Folkefinans i ryggen gör dem till ett tryggt val. Priserna som erbjuds på det något högre beloppen är konkurrenskraftiga. Även fast de har generösa öppettider erbjuder de bara utbetalningar under vardagar. Det är en sak som skulle kunna förbättras. Frogtails hemsida är snygg och praktisk men vi önskar lite mer information kring inkomstkrav och hur den individuella räntan bedöms. Om du är ute efter ett snabblån på ett högre belopp och med en lång avbetalningstid är Frogtail ett helt okej alternativ. Om din kreditvärdighet är god finns det dock privatlån som går att få till lägre ränta.

Frogtail kreditkort

På Frogtails hemsida kan du läsa att de kommer att släppa ett kreditkort under 2017. Förmodligen kommer kraven vara likartade som för deras smslån. Det innebär att du kommer kunna ansöka om kreditkortet även fast du har betalningsanmärkningar. Idag finns det knappt något kreditkorts-företag som godtar betalningsanmärkningar vilket gör att detta blir intressant att följa. Personlig räntesättning kommer att användas precis som de gör vid snabblånen. Om detta känns intressant kan du redan nu anmäla ditt intresse på deras webplats.


Recension - Frogtail
Betyg 4/5

ANSÖK NU