Villkor

 • Minst 50 000 kr i årsinkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Svensk medborgare

Utbetalningar

Direkt till Nordea alla dagar.

Andra banker:
Samma dag på vardagar om ansökan gått igenom innan 13:30. Ansökan på helger betalas ut på nästkommande vardag.


Legitimering

 • BankID

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 2964%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 10000kr i 90 dagar - Effektiv ränta: 254%. Totalt: 12300kr

Kontakta EasycreditÖppettider

Mån-fre: 07:00-21:00
Lördag: 10:00-18:00
Söndag: 10:00-18:00

Öppet för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Easycredit?

För tillfället är de ganska få av våra besökare som ansöker om lån hos Easycredit. Därav är det svårt att kunna få ut en bra statistik kring detta. Vi återkommer i ett senare skede när vi har en mer tillförlitlig statistik att gå på.

Så här fyller du i ansökan

Ansökan hos Easycredit delas upp i tre steg. Börja med att klicka dig vidare till deras hemsida. På deras välkomst-sida finns det ett reglage du kan dra i som styr lånebeloppet. Många snabblångivare har även ett reglage för lånets löptid men Easycredit har valt att inte ha det utan har istället låst amorteringstiden till lånesummorna. Du får helt enkelt finna dig i vad de tycker är en lämplig amorteringstid för lånebeloppet. Upplägget fungerar så att ju mer pengar du lånar desto längre löptid får du vilket känns logiskt. Vid lånereglaget presenteras även ränta, effektiv ränta och månadsbelopp. Du kan även få upp en specificerad återbetalningsplan om du väljet att klicka på ”Se återbetalningsplan” (på årslån). Allt är tydligt och lämnar ingenting att klaga på.

När du valt lånealternativ går du vidare genom ansökningsknappen och fyller i dina personuppgifter. Här fyller du även i uppgifter om din nuvarande ekonomi. Till exempel vill de veta boendekostnad per månad och övriga lånekostnader per månad.

Efter det legitimerar du dig genom BankID. Låneansökan är enkel och går fort att få sig igenom. Svaret på din ansökan får du inom kort direkt på skärmen. Om du blivit beviljad ett lån får du pengarna inom en timme om du har ditt konto hos Swedbank eller Handelsbanken under tider då Easycredits kundtjänst är öppen. Detta gäller alltså även under deras öppettider på helger. Innehar du inte ett bankkonto hos någon av dessa banker har du ändå möjlighet att få pengarna samma dag på vardagar om ansökan behandlats innan 13.30 på dagen. Om den kommit in senare än så eller under helgen kommer pengarna nästkommande vardag.

Easycredits låneansökan

Pris och amortering

Smslånealternativet som Easycredit erbjuder ska amorteras på en eller tre månader. På lånesummorna där en månad är amorteringstiden får du en faktura skickad till dig sju dagar efter det att du blivit beviljad lånet. Lånesummor på 90 dagar delas upp på tre avbetalningar, således får du tre fakturor innan det är avbetalt och klart. Årslånealternativet som de erbjuder ska amorteras på tre eller fem år. Avbetalningen på dessa sker månadsvis via autogiro.

Om man vill betala av någon av dessa lånealternativ i förtid så går det utan att det tillkommer någon tilläggskostnad. Då vill Easycredit att du hör av dig till kundtjänsten för att få en exakt beräkning av räntan innan du sätter över pengar till dem. Allt för att det ska bli rätt på en gång.

Månadsräntan på Easycredits smslån pendlar mellan 11-33 % beroende på hur mycket du lånar. Om man jämför priset som räntan genererar med konkurrenterna på de olika lånebeloppen ligger de någonstans i mitten på samtliga belopp mellan 500-10000 kr. Det finns alltså både långivare som är billigare och dyrare. På de lägsta summorna skiljer det ofta inte särskilt mycket mot de övriga men på de högre kan de löna sig att jämföra lite extra.

Den effektiva räntan på Easycredits årslån ligger på 33,18 %. Det är en lite högre nivå än på traditionella privatlån. Detta beror på att Easycredit godtar att låntagaren har betalningsanmärkningar. För långivaren innebär det en högre risk och därmed blir räntan också högre. Om du inte har några betalningsanmärkningar och vill komma undan billigare rekommenderar vi att du provar ansöka om ett vanligt privatlån, till exempel Consector eller ICA Banken som alltid har förmånliga erbjudanden.

Fördelar med Easycredit

 • Easycredit erbjuder alla nya kunder ett räntefritt smslån på 1000 kr.

 • Kundtjänsten är imponerande bra. De har öppet såväl vardagskvällar som helger och under dessa tider når du dem smidigast genom den moderna live-chatten på deras hemsida.

 • Specifikationen över lånealternativens kostnader är föredömlig.

 • De har möjlighet att göra direktutbetalningar till kunder med bankkonto hos Swedbank och Handelsbanken. Det kan de göra under deras öppettider vilket innebär att de både kan betala ut lånet kvällar och helger vilket är ganska ovanligt.

 • Du som har betalningsanmärkningar är välkommen att ansöka om ett lån om din ekonomi ser okej ut för tillfället.

Nackdelar med Easycredit

 • I och med att de blandar smslån med årslån kan det bli lite oklart för låntagaren vilka villkor som egentligen gäller. Därför rekommenderar vi dig att du verkligen läser igenom detta innan du ansöker.

Sammanfattning

Easycredit är en av de som tog initiativet att starta branschorganisationen för snabblån, SKEF. För att få vara med där ska långivaren vara godkänd och registrerad hos Finansinspektionen, följa PUL (Datainspektionens regler) och ha ett stabilt företag i ryggen. Genom att Easycredit är medlem i SKEF och drivit på detta känns det som att de försöker föra sitt bästa för kundens trygghet. Det gör de även genom att de är otroligt tydliga med hur de specificerar kostnaderna för deras låneerbjudanden. Som kund ska du inte känna att det kommit till några avgifter som du inte varit informerad om i förhand (inga dolda avgifter).

Utöver att Easycredit är en trygg långivare tycker vi det är extra bra att du som ny kund får låna 1000 kr helt kostnadsfritt i 30 dagar, att de har en av en av marknadens bästa öppettider och att de har direktutbetalningar till Swedbank och Handelsbanken under öppettiderna.

Som ni förstår finns det mycket hos Easycredit som är positivt. Dock är de inte med och krigar i toppen när det kommer till priserna vilket få ses som deras akilleshäl.


Recension - Easycredit
Betyg 3.5/5

ANSÖK NU