Villkor

 • Minst 150 000 kr i årsinkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Svensk medborgare
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Svenskt mobilnummer

Utbetalningar

Senast nästkommande bankdag.


Legitimering

 • Telefonsamtal
 • SMS

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0-450kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 1410,33%

 • Kostnadsexempel:
  Belopp 5450 kr. Bunden kreditränta 500 kr (149.73 %). Förmedlingsavgift 450 kr. Förlängningsavgift 600 kr. AVI-avgift 60 kr. Totala kreditkostnader 1610 kr. Sammanlagt belopp 6610 kr. Effektiv ränta 446.37 %.

Kontakta LoanstepÖppettider

Mån-fre: 10:00-16.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Loansteps villkor

Loansteps mål med sin utlåning är att kunna hjälpa personer att komma tillrätta med ett kortsiktigt mindre ekonomiskt problem. Deras krav varierar lite beroende hur situationen ser ut. Även om de godtar betalningsanmärkningar kommer de till exempel inte godkänna en ansökan från en person som de ser inte kommer kunna klara av att betala tillbaka i tid.

 • Inkomst: Du bör ha en årsinkomst på minst 150 000 kr. Din brist på pengar får inte vara för stor i förhållande till din inkomst. Vid låg lön kan Loanstep kräva att få in uppgifter som bekräftar inkomsten.

 • Betalningsanmärkningar: De kan godkänna betalningsanmärkningar tack vare att de ser över hela din ekonomi. Om du har betalningsanmärkningar och de är äldre än ett år ökar chanserna att få låna. Störst chans är det i så fall om du bara har en anmärkning.

 • Låna pengar med skuld hos Kronofogden: Innan Loanstep lånar ut pengar ser de även över anmärkningar hos Kronofogden. Om du har ett föreläggande hos dem finns chansen att få låna ändå. Sannolikheten ökar ju mindre föreläggandet är.

Villkoren stramas åt och blir tuffare ju högre summa du vill låna.

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Loanstep?

Loanstep är en udda långivare som verkar falla många i smaken. Att de har ett stående erbjudande om att kunna ta ett kort räntefritt lån torde vara en bidragande orsak till det. Enligt den undersökning vi har gjort beviljar de ungefär hälften av de ansökningar som kommer in vilket är ett okej utfall när det gäller snabblån. Att de i viss mån godtar betalningsanmärkningar brukar innebära att fler personer får igenom sin ansökan.

Så här fyller du i ansökan

Hos Loanstep börjar du med att välja beloppet du vill låna med hjälp av en beloppsrullgardin på deras hemsida. De belopp du kan låna är 1000, 1500, 2000, 2500, 3000, 4000 och 5000 kr. Om du väljer att låna något av dessa belopp och betalar tillbaka det inom 14 dagar får du låna pengar utan ränta. Lånet blir således helt gratis. Känner du att du vill ha längre tid på dig kan du välja att vänta 60 dagar som lånet automatiskt läggs upp på. Då tillkommer en ränteavgift. Räntan och den totala lånekostnaden specificeras på ett överskådligt och tydligt sätt nedanför där du väljer belopp.

När du känner dig nöjd med beloppsvalet går du vidare till nästa steg. Där vill Loanstep att du fyller i personnummer, e-post och mobiltelefonnummer. Efter det går du vidare och får då välja ett lösenord och login till ett personligt konto hos Loanstep. Sen måste du identifiera dig och det gör du enklast via BankID eller någon annan form av e-legitimation.

Om du blir beviljad ditt lån får du pengarna samma dag om ansökan kommit in och godkänts före klockan 12.00 på en vardag. Deras mål är att betala ut dem så snabbt som möjligt. Om klockan har passerat 12.00 eller det är helg när ansökan kommer in får du dock pengarna nästkommande bankdag. Skulle det vara så att du får avslag i den automatiserade låneprocessen kan Loanstep granska din låneansökan manuellt. I vissa fall kan det leda till att lånet ändå går igenom eller att de beviljar ett mindre belopp än det du ansökt om. De kan även välja att kontakta dig ifall de behöver mer information för att kunna fatta ett beslut.

Loansteps låneansökan

Pris och amortering

Det Loanstep sticker ut med mest är att de erbjuder gratis smslån så länge du väljer 14 dagars löptid. Det tillkommer alltså inga räntekostnader eller andra avgifter. Inom snabblånebranschen är det vanligt att aktörerna erbjuder smslån utan ränta men de gör det i så fall bara en gång till de som blir nya kunder. Hos Loanstep kan du låna kostnadsfritt hur många gånger du vill bara du betalar tillbaka inom 14 dagar som sagt. Vad vi vet är de ensamma med den lösningen. Från att du fått dina pengar utbetalade och 21 dagar framåt får du inte en ny låneansökan beviljad så om du vill låna av Loanstep på nytt får du vänta den perioden innan du ansöker på nytt. Detta enligt god kreditgivningsed.

Väljer du en löptid på 60 dagar kostar lånet. Jämför man deras priser mot konkurrenterna hör Loanstep inte till de billigaste företagen. Speciellt inte på de lägsta beloppen. Någon längre löptid än 60 dagar finns inte som ett valbart alternativ däremot finns möjligheten att förlänga lånet. Om det kör ihop sig har du möjlighet att förlänga det upp till fyra gånger. Använder du alla ”extra liv” blir den totala löptiden 6 månader. Blir du så att du utnyttjar denna möjlighet måste du betala tillbaka hela lånet efter den fjärde gången. Lånet förlängs automatiskt om du inte betalar av det senast på förfallodagen. Fyra dagar innan får du information om detta och väljer du en förlängning får du 30 dagar ytterligare på dig. Dock är som vanligt inte förlängningen gratis. För att förlänga lånet måste du betala förlängningsavgiften på 600 kr. Hos Loanstep är den ganska dyr därav rekommenderar vi inte att du sätter detta i system utan bara utnyttjar det i krisfall. Utöver förlängningsavgiften får du även betala en förhöjd ränta på lånet på 3 % för perioden. För fler exempel besök Loansteps hemsida.

Fördelar med Loanstep

 • Den största fördelen med Loanstep är såklart att de har ett stående erbjudande om ett räntefritt smslån i 14 dagar. Oavsett om du är ny kund eller har lånat av dem tidigare har du tillgång till det erbjudandet.

 • Om du har betalningsanmärkningar finns ändå chansen att få igenom sin ansökan.

 • De satsar på servicen, inte minst genom live-chatten de har på deras hemsida.

Nackdelar med Loanstep

 • Vid en löptid på 30 dagar blir lånet ganska dyrt i jämförelse med många konkurrenter. För att deras P2P-lånemodell ska fungera så är det dock rimligt att det är så.

 • De har inte öppet kundservicen på helgerna och kan så ledes inte heller göra några utbetalningar då.

Sammanfattning

Hos Loanstep kan man både låna och spara pengar. För den som vill spara erbjuder de så pass hög ränta som 10% på insatt kapital. När det gäller att låna pengar sticker deras korttidslån ut på det viset att du erbjuds möjligheten att alltid kunna låna helt utan kostnad om du betalar tillbaka lånet inom 14 dagar. Vad vi vet är det ingen annan långivare som har ett liknande erbjudande annat än till nya kunder. Hos Loanstep får nämligen även återkommande kunder denna möjlighet. Om du väljer att inte betala igen lånet så snabbt har du 60 dagar på dig (plus eventuell förlängningstid). Priserna är då inte marknadens bästa tyvärr. Mot alla konkurrenter vi jämför på CashLoans.se ligger de någonstans i mitten av alla aktörer lite beroende på vilket lånebelopp du väljer. Möjligheten att låna pengar utan ränta, den goda kundservicen och chansen att få hjälp med ett lån även om du har betalningsanmärkningar bidrar till att Loanstep får ett gott betyg hos oss.


Recension - Loanstep
Betyg 4.5/5

ANSÖK NU

Intervju med Loanstep

För en tid sedan samlade ni hela er verksamhet under varumärket Savelend. Vad är anledningen till att ni ändrade den strukturen?

Vi är ju en p2p-plattform. Det betyder att du inte lånar av oss som företag utan av våra långivare. Tidigare så hade vi en hemsida både för långivare och låntagare vilket gjorde att det inte blev helt tydligt. Vi har därför valt att dela upp vårt varumärke där Savelend kommer vara plattformen för våra långivare och Loanstep vårt varumärke för låntagare. Vi tror att genom att göra denna förändring kan vi göra en bättre sida för respektive målgrupp.


Hur länge har ni funnits på marknaden med lång- respektive korttidslån?

Vi förmedlade vårt första korttidslån i januari 2014 och vårt första långtidslån i december 2015.


Vad anser ni är bäst med Loanstep och varför bör man välja er tjänst?

Om vi ser på det som våra kunder berömmer oss för absolut mest (publikt på bl.a. den oberoende sidan Trustpilot) är det främst följande:

 • Enkel och snabb ansökningsprocess

 • Fantastisk kundtjänst

 • Att du alltid, även som återkommande kund, kan låna utan ränta och avgifter om du betalar tillbaka inom 14 dagar.

 • Hur arbetar ni för att få nöjda kunder? (ex. kundservice, utbetalningar, ansökan etc)

Vi har dels lagt mycket resurser på Loansteps plattform och gjort väldigt mycket användartester för att se till att det är enkelt och lättförståeligt. Eftersom vi ser att många låntagare kommer via mobilen är loanstep.se framtagen med fokus på mobilen i första hand och att ha en enkel process där.

Vår kundtjänst är något vi ofta har prisats för och hela företaget är uppbyggt kring att ha en kundtjänst i absolut världsklass. Vi tror nämligen inte att man lånar pengar för att det är kul utan för att man har ett behov. Oförutsedda händelser kan drabba alla och väldigt många i Sverige idag har tyvärr inte marginaler för att enkelt hantera detta. Med den utgångspunkten är det lätt att bygga en kundtjänst som inte dömer, utan är där för att hjälpa så gott vi kan.


Vad är kreditgivningssed för er på Loanstep?

Eftersom vi inte lånar ut våra egna pengar utan våra långivares tror jag att vi alltid har varit lite extra försiktiga med att se till att personer som lånar hos oss har möjlighet att betala tillbaka. Loanstep gör självklart kontroller med "kvar att leva på"-kalkyler och vi kontrollerar alltid att den som lånar har regelbunden inkomst (120 000 kr per år kan sägas vara ett minimum enligt Konsumentverkets riktlinjer). Om vi nekar någon är det aldrig ett personligt beslut utan det grundar sig i att vi tror att personen kommer få större problem om vi beviljar ett lån.

Vi beviljar personer som har fått betalningsanmärkningar om vi kan se att ekonomin i dagsläget klarar av ett lån med grundtanken att ett misstag eller problem som ligger bakåt i tiden inte nödvändigtvis betyder att problemen finns kvar idag. Det ställer dock högre krav på övriga bitar i kreditkontrollen.

Eftersom Loanstep är ett p2p-företag har vi inte enbart tillstånd från Finansinspektionen för konsumentkreditförmedling, utan vi har även tillstånd för att genomföra betaltransaktioner vilket betyder att inte bara vi som bolag har kontrollerats noga utan även att det har gjorts ägar- och ledarprövning för att se till att personerna bakom företaget är lämpliga att bedriva denna typ av verksamhet.


Har ni några råd till de som är i faggorna att ansöka om ett lån på nätet (korttidslån, långtidslån)?

Titta runt på vilka villkor som gäller och vad som är bäst för just dig och din situation. Effektiv ränta är inte alltid det mest effektiva verktyget att jämföra utan titta på sådant som totalkostnad och vad du faktiskt behöver betala tillbaka i kronor och ören. Slutligen, viktigast av allt, ta inte ett lån om du vet att du inte kan betala tillbaka det. Det kommer medföra enorma bekymmer för dig.