Villkor

 • Inkomstkrav - Individuell bedömning
 • Minst 18 år gammal
 • Svensk medborgare

Utbetalningar

Ca 2-3 bankdagar.


Legitimering

 • Underskrift
 • Skickad ID-handling

Kontakta NätlånÖppettider

Mån-fre: 09:30-17:30
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Nätlån?

Nätlån godtar betalningsanmärkningar vilket medför att fler ansökningar går igenom. Om jämför med övriga långivare här på CashLoans.se så ligger dem över medel på antalet ansökningar som går igenom.

Så här fyller du i ansökan

I och med att Nätlån har en fast återbetalningstid så är det bara belopp du börjar med att ange. Det är jämna tusental som gäller. På samma sida fyller du även i ditt personnummer. Efter det får du ett ett mail med en bekräftelse på ansökningen. Det görs en kreditkontroll och går du igenom den så skickas det hem papper på lånet till dig. De skicka till din folkbokförda adress. När du gått igenom och skrivit under avtalet så skickar du tillbaka dem till Nätlån. Om du vill så får du skanna in papperna och skicka tillbaka det via e-post (det går även faxa). Om du har en bra skannings-app på telefonen så är det ett alternativ om du inte äger en skanner. På detta sätt så tjänar du någon dags väntan. Lånet betalas sedan ut till ditt konto inom en till tre vardagar.

Nätlåns låneansökan

Pris och amortering

Nätlån har en uppläggningsavgift på 295 kr och tillsammans med räntan blir lånet ganska dyrt i intervallen 1000-2000 kr. Däremot blir priset helt okej i intervallen 3000-4000 kr om man jämför med andra smslångivare. Att dem väljer att lägga det högsta lånbara belopp på 4000 kr kan tyckas vara lite lågt. Dock är det rätt vettigt i och med att man bör ta ett privatlån eller välja ett kreditkonto eller kreditkort istället om man vill låna högre belopp. Du kan betala igen lånet när du vill men den längsta löptiden är 33 dagar. Du har dock chans att förlänga lånet. Om du gör det kommer det dock till extraavgifter såsom en ”uppläggningsavgift” till på 250 kr och ränta på lånebeloppet. Räntan är högre på de småbeloppen 1000-2000 kr än de högre. Nedan följer två prisexempel på löptiden 33 dagar:

Belopp Kostnad Återbetala
1000 kr 365 kr 1365 kr
4000 kr 765 kr 4765 kr

Om du är ute efter ett lån på 1000 kr så finns det en uppsjö av snabblån som är billigare. Är du däremot ute efter ett lån på 4000 kr så finns det också många som är billigare men inte lika många.

Fördelar med Nätlån

 • Förlängning av lånet är möjligt. Kan ses positivt ifall det kör ihop sig ekonomiskt även fast det är förenat med merkostnader.

 • Nätlåns högsta lånebelopp (4000 kr) har ett bra pris med hänsyn till att de godtar anmärkningar.

 • Nätlån godtar betalningsanmärkningar.

 • De tar emot ansökningar alla dygnets timmar året om.

Nackdelar med Nätlån

 • Nätlån använder sig inte av Bank-ID när man ska legitimera sig utan skickar hem låneansökan per post för underskrift. Det förfarandet tar ju någon dag så det är inte ett särskilt snabbt snabblån kan man säga.

 • Man kan tycka att de har ett högt inkomstkrav (100 000 kr/år) för att låna ut så små summor.

 • De skulle kunna ha mer och tydligare information på sin webplats.

Sammanfattning

Nätlån är en speciell snabblånegivare i och med att de inte kommit igång med Bank-ID vid ansökningsförfarandet. Därav bör man inte ha bråttom med att få pengarna om man lånar via Nätlån. Det blir nämligen lite pappersexercis och postgång innan man har pengarna på kontot. Om man inte har bråttom och bestämmer sig för att ta ett lån hos Nätlån så är det 3000 kr eller 4000 kr vi rekommenderar i och med att priserna är bäst i den intervallen. Om ansökningsförfarandet skulle moderniseras, priserna skulle bli lite bättre och informationen skulle vara lite tydligare skulle betyget bli betydligt högre. Nätlån har lite och jobba på med andra ord.


Recension - Nätlån
Betyg 2/5

ANSÖK NU