Villkor

 • Minst 150 000 kr i årsinkomst
 • Minst 20 år gammal
 • Registrerat mobilabonnemang
 • Svenskt medborgarskap

Utbetalningar

Inom en kvart under öppettider. Ansökningar utanför öppettiderna betalas ut nästa dag ifall de har öppet.


Legitimering

 • BankID
 • Telefonsamtal med kundtjänst

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 80kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 446%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 5000kr i 90 dagar - Effektiv ränta: 222%. Totalt: 5995kr

Kontakta MeddelandelånÖppettider

Mån-fre: 09.00-19.00
Lördag: 09.00-17.00
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Mobillan?

Överlag är det ganska få som ansöker om ett lån hos Mobillån via CashLoans.se. Därav är det lite svårt att säga hur trenden ser ut men vi ser en svag uppåtgående kurva. Vad vi förstår är de relativt hårda i kreditbedömningen.

Så här fyller du i ansökan

När man hör företagsnamnet, Mobillån, tänker man att det bör gå att ansöka om lånet via ett sms eller via ett telefonsamtal men det går inte. Det är hemsidan som gäller. Tack och lov är ansökan där väldigt enkel. Du börjar med att skriva in ditt person- och mobilnummer i två fält sedan väljer du belopp och löptid. När du gjort det specificeras lånekostnaden tydligt nedanför. Dock står det inte vilken nominell eller effektiv ränta som följer med lånet. Den effektiva räntan kan man kolla upp i en tabell längre ner på förstasidan men inte den nominella räntan tyvärr. För dig som kund skulle det såklart vara enklare om information om räntan stod i samma stycke som lånekostnaden.

När du känner dig nöjd med valt belopp trycker du på ”ansök nu” och väntar en stund för att få veta om lånet går igenom eller ej. Beskedet kommer kort därefter direkt på din data- eller mobilskärm. Om ansökan blir godkänd och du har ett bankkonto hos Nordea betalar Mobillån ut pengarna inom 15 minuter. I annat fall får du vänta tills nästkommande bankdag.

Mobillåns låneansökan

Pris och amortering

Mobillån erbjuder en lång amorteringstid på sina smslån. Alla lånesummor går att låna i upp till 360 dagar. När lånebeloppen blir lite högre flyttas dock den lägst valbara löptiden fram. Ett lånebelopp på 7000 kr går till exempel inte att välja att låna på en kortare tid än 90 dagar. Det tycker vi känns rimligt pga att det inte är så många som kan återbetala en summa i den storleken på kortare tid än så. Om du ändå skulle vilja betala tillbaka det snabbare går det att betala tillbaka lånet när du vill under löptiden utan att det kommer till någon extra kostnad.

Priserna hos Mobillån är bäst på lån under 10000 kr och då framförallt på de korta löptiderna. På dessa lånesummor och löptider hör de till de billigare smslånen i branschen. Om du istället jämför dem mot andra på högre summor blir kostnaden för lånet bland de dyrare på marknaden. Nedan följer ett exempel på detta: Att låna 3000 kr med en löptid på 60 dagar kostar 500 kr hos Mobillån medan det kostar 492 kr hos Cash2you. Om du istället väljer att jämföra ett lån på 15000 kr med en löptid på 360 dagar kostar det 8870 kr hos Mobillån medan det kostar 7472 kr hos Cash2you. Det skiljer alltså knappt någonting mot ett av de kändaste företagen i branschen i det lägre lånebeloppsexemplet medan det skiljer så pass mycket som cirka 1400 kr det högre beloppsexemplet.

Fördelar med Mobillan

 • Deras kundtjänst har väl tilltagna öppettider på vardagar och är lätta att få tag på.

 • Det är en trygg och stabil långivare som har varit med ända sedan smslån blev vanligt i Sverige.

 • Om du är ute efter ett snabblån på ett högt belopp finns den möjligheten.

 • De har en snabb handläggningstid och direktutbetalning till kunder som har bankkonto hos Nordea.

 • På lån under 10000 kr har dem konkurrenskraftiga priser.

 • Om du är i behov av en lång återbetalningstid finns den möjligheten även på lägre lånebelopp. Alla summor går att låna med en amorteringstid på upp till 360 dagar.

Nackdelar med Mobillan

 • De har inte öppet på helgen och kan så ledes inte göra några låneutbetalningar på helgen heller.

 • Hemsidan är modern och lättnavigerad men viss information skulle de kunna vara tydligare med. Exempelvis ha en flik med vanliga frågor och specificera räntan på ett tydligare sätt i lånemodulen.

 • På lån över 10000 kr har de relativt höga priser.

Sammanfattning

Mobillån erbjuder ett smslån med snabba handläggningstider och direktutbetalning till dig som har ett bankkonto hos Nordea. Om du vill ansöka om ett lån hos dem får du inte ha några betalningsanmärkningar, ligga under skuldsanering eller ha ett skuldsaldo hos Kronofogden. Du får dessutom bara ha ett lån i taget hos dem. Mobillån har varit med ända sedan smslån började finnas i Sverige. Genom åren har Mobillån utvecklats och blivit bättre men de har fortfarande kvar några steg om de vill tillhöra de bästa i branschen. Lånet som de erbjuder är flexibelt både till belopp och löptid men det är fortfarande lite för dyrt om man jämför med konkurrenterna, i alla fall på summor över 10000 kr. Om Mobillån vill ta marknadsandelar inom snabblånebranschen rekommenderar vi att de dra ner priserna och de bör vara tydligare med informationen kring lånets ränta på deras hemsida.ANSÖK NU