Villkor

 • Minst 100 000 kr i årsinkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Svensk medborgare

Utbetalningar

Nordea och Handelsbanken:
Direkt, alla dagar inom 15 minuter.

Annan bank:
Samma dag vid godkänd ansökan innan kl 13:00, annars betalas pengarna ut dagen efter om det är en vardag.


Legitimering

 • BankID
 • Telefonsamtal

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 502%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 5000kr i 12 månader - Fast månadsränta på krediten: 15%. Totalt: 13498kr

Kontakta VivusÖppettider

Mån-fre: 08:00-21:00
Lördag: 10:00-18:00
Söndag: 10:00-18:00

Öppet för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Vivus?

Vivus smslån är ett etablerat och mycket efterfrågat snabblån på marknaden idag. Många ansökningar kommer in varje månad och många av dem godkänns. Om du har svårt att få lån så är Vivus en aktör som vi rekommenderar att du testar. Visserligen accepterar de inte betalningsanmärkningar men ändå ligger Vivus högt i statistiken på godkända lån.

Så här fyller du i ansökan

Det enklaste sättet att ta ett smslån hos Vivus är att göra ansökan online på deras hemsida. Det första du gör är att dra ett reglage till den summa du vill låna. Därefter får du välja hur många dagar du vill ha på dig att betala tillbaka. Där kan du välja mellan 7 och 30 dagar. Max antal dagar är 30 som sagt men om du vet med dig att du kommer att kunna betala tillbaka tidigare så kan det vara smart att välja kortare återbetalningstid tack vare att räntan då blir billigare. I och för sig har du alltid möjlighet att betala igen lånet tidigare än den tid du valt vid lånetillfället men det kan vara bra att ha kravet mot sig själv också. Lånebeloppet kan första gången man lånar vara upp till 6000 kr (om du är mellan 18-21 år så får du dock bara låna 4000 kr). Som ny kund får du låna det beloppet helt utan kostnad i 30 dagar. Vivus är väldigt tydliga med att specificera vilka kostnader som kommer med lånet så att man kan snabbt bilda sig en uppfattning om man kommer klara villkoren för återbetalningen.

När du valt belopp och återbetalningstid så får du fylla i dina personuppgifter (adress, personnummer osv). I det här steget skapas även ett konto med användarnamn och lösenord. Det kan du logga in på när du fått lånet för att se hur mycket du har kvar att återbetala osv. Efter det legitimerar du dig antingen genom e-legitimation eller genom ett telefonsamtal. Väljer du telefonsamtal så ringer Vivus kundtjänst upp dig.

När du gjort detta så behandlas din ansökan och efter bara några minuter får du ett besked. Om ansökan blir godkänd så får du pengar inom en kvart om du har bankkonto hos Handelsbanken eller Nordea. Övriga får vänta upp till en bankdag på pengarna.

Vivus låneansökan

Fördelar med Vivus

 • Vivus nykundserbjudande om att kunna låna 6000 kr helt avgifts- och räntefritt är konkurrenskraftigt och slår de flesta på snabblånemarknaden. Inga dolda avgifter tillkommer, du betalar tillbaka exakt det belopp du valde att låna. Att kunna ta ett sådant lån på prov är perfekt för att kunna se om man gillar tjänsten innan man eventuellt lånar mer pengar.

 • Vivus betalar ut pengarna inom en kvart om du har bankkonto hos Handelsbanken eller Nordea.

 • Vivus ger dig möjlighet att förlänga lånet i 30 dagar om du inte har möjlighet att betala tillbaka i tid.

 • Vivus öppettider är generöst tilltagna. Det gör att du har möjlighet att få ditt lån stora delar av dagarna både vardagar och helgdagar.

 • Vivus gör sina kreditupplysningar via Creditsafe och tar inte UC

 • Vivus har inget speciellt inkomstkrav utan gör en individuell bedömning på varje kund.

Nackdelar med Vivus

 • Vivus återbetalningstider är något korta.

 • Vivus möjlighet att förlänga lånet är väl dyrt.

 • Vivus accepterar inte betalningsanmärkningar.

Sammanfattning

Vivus erbjuder förhållandevis låga räntor och korta bindningstider på sitt smslån. Om man håller sig till villkoren som man godkänner när man ansöker om lånet och inte förlänger lånet så är priset bland det bästa på marknaden. Dock är det lockande med förlängning och då blir det ett relativt dyrt lån. Bestämmer du dig för att ta ett lån från Vivus så rekommenderar vi således att du har en bra plan på att kunna betala tillbaka i tid. Misstänker du att du inte klarar det så är det bättre att välja en annan långivare med längre återbetalningstid, t ex Onea som har en återbetalningstid upp till 180 dagar på sina smslån. Den största fördelen med Vivus är att det har ett konkurrenskraftigt nykundserbjudande. Om man är på väg att ta ett lån hos Vivus för första gången och är ute efter ett belopp under 6 000 kronor så är det inte många som slår Vivus på fingrarna i och med att det är räntefritt och avgiftsfritt. Ska man däremot låna från dem en andra gång så kan det helt klart vara värt att egna en stund åt att jämföra räntor och kostnader med andra långivare.


Recension - Vivus
Betyg 4/5

ANSÖK NU