Alla nya smslån och snabblån

I vissa fall kan nya smslån och nya snabblån vara enklare att bli beviljad än lån som redan är etablerade på marknaden. En annan intressant del med nya lån är att de kan ha nya egenskaper som inte funnits tidigare. Till exempel har den nya formen av snabblån, kreditkonto, blivit allt mer populär den senaste tiden. Nedan kommer vi hålla koll på alla nya långivare åt er och uppdatera listan så snart det dyker upp en ny aktör. I listan kommer du kunna hitta nya smslån, snabblån och mindre privatlån.


Filtrera nya SMSlån:


Slantar.nu
2017
Belopp: 3-30000 kr
Bet.anmärkning:
Utan UC:

Nordiclån
2017
Belopp: 10-50000 kr
Bet.anmärkning:
Utan UC:

Merax
2017
Belopp: 5-30000 kr
Bet.anmärkning:
Utan UC:

Flexkontot
2017
Belopp: 0-20000 kr
Bet.anmärkning:
Utan UC:

Brixo
2016
Belopp: 5-30000 kr
Bet.anmärkning:
Utan UC:

Loanstep
2017
Belopp: 500-5000 kr
Bet.anmärkning:
Utan UC:

Direkto
2016
Belopp: 10-500000 kr
Bet.anmärkning:
Utan UC:

Modus Finans
2017
Belopp: 10-500000 kr
Bet.anmärkning:
Utan UC:

Prenumerera på nya SMSlån

CashLoans.se bevakar lånemarknaden dagligen. Vi vet när nya lån lanseras och kommer recensera dessa omgående. Ange din mailadress nedan så håller du dig uppdaterad när nya lån introduceras på marknaden du med.


Nya smslån och snabblån

Nya smslån utan UC

Om du handlar saker på avbetalning eller önskar att betala något mot faktura vid köp på internet så gör säljarna ofta en UC-kontroll på dig. Även när du lånar pengar gör en stor del av långivarna en kreditkontroll via UC (Upplysningscentralen). Ju fler kreditkontroller du drar på dig via UC desto större kommer risken vara att din låneansökan inte går igenom. Dock finns det långivare som använder andra upplysningsföretag när de ser över din kreditvärdighet. Det kan vara värt att leta efter sådana långivare om man vet med sig att man inom en period haft ett antal kreditkontroller från UC. Letar man efter snabblån så lanseras det nya smslån utan UC lite då och då. Det finns såklart även ett antal etablerade långivare som erbjuder smslån utan UC.

Nya smslån med betalningsanmärkning

Nya smslån där långivaren godtar betalningsanmärkningar kommer ut på marknaden då och då. Även om utbudet inte är stort finns det de som erbjuder nya smslån med betalningsanmärkning. Ferratum är ett exempel på en sådan långivare. Nu har de visserligen funnits på marknaden ett tag men det finns fler aktörer som specialiserat sig inom detta område.

Om du har betalningsanmärkningar bör du se över din ekonomiska situation och inte dra på dig fler smslån. Fundera över om din situation ser bättre ut nu än vid tillfället när du fick en anmärkning. Har du ett fast jobb och en stabil inkomst nu som du inte hade då är det så klart en fördel. Vår rekommendation är att du alltid lånar pengar ansvarsfullt och ser till att du inte överbelånar dig. Gör noggranna kalkyler innan du lånar och se till att vara disciplinerad med återbetalningarna. Tänk på att de som erbjuder smslån med betalningsanmärkning ofta har tuffa villkor och ibland även en högre ränta jämförelsevis mot vanliga smslån.

Nya smslån vs smslån som funnits på marknaden ett tag

Nya smslån behöver inte vara ett bättre alternativ än redan etablerade smslån. Det kan vara tryggare att välja en långivare som har varit med ett tag och som har rutin av kreditgivning av snabblån. De har oftast en stabilare ekonomi och en bättre likviditet än en ny aktör också. En ny långivare som kommer ut på marknaden brukar dock vara hungrig på nya kunder och kan därav kortsiktigt ha en högre beviljandegrad av lånen. De försöker ofta stick ut på ett eller annat sätt också. Vissa brukar satsa på ett räntefritt nykundserbjudande medan andra satsar på att bjuda på uppläggningsavgift och aviavgift. Det kan även vara så att de erbjuder en ny form av produkt inom snabblåne-kategorin. Därav kan det vara intressant att hålla koll på nya lån men som sagt, egentligen är det inget som utesluter än det ena än det andra. Det viktigaste när du lånar pengar är ju att kreditbolaget uppfyller dina önskemål när det gäller belopp, egenskaper och villkor.

Som i alla branscher är det i slutändan du som kund som gynnas av att antalet aktörer på en marknad ökar. Striden om kunderna blir tuffare och långivarna tvingas anpassa sina erbjudanden för den rådande marknadssituationen. Oftast innebär det att priserna, alltså ränta och avgifter när det gäller lån, överlag sjunker. Långivarna försöker även skapa andra former av konkurrensfördelar såsom bättre öppettider, direktutbetalning och så vidare.

Fördelar med nya smslån

 • Det kan vara enklare att bli beviljad ett smslån hos en ny aktör.

 • Vissa långivare sänker sina priser från början för att fortare kunna bygga upp en kundstock.

 • Nya långivare försöker ofta komma med något nytt. Det kan innebära att låneprodukten har en egenskap som tidigare smslån inte haft.

 • Ofta försöker nya långivare attrahera nya kunder genom att erbjuda dessa ett lån utan ränta första gången de lånar hos dem.

Ta reda på detta innan du tar ett nytt smslån

När du letar efter ett nytt smslån är det viktigt att du kollar upp att långivaren är godkänd av Finansinspektionen innan du lånar. Om den är det har den enligt svenska kreditregler rätt att ägna sig åt utlåning av pengar. Som låntagare är det en trygghet på det viset att du då vet att långivaren följer god kreditgivningssed. God kreditgivningssed innebär i korthet att långivaren måste förhålla sig på ett visst sätt mot låntagaren. Till exempel ska den agera med försiktighet och respekt för att ett låneavtal kan ha en betydande inverkan på låntagarens ekonomiska situation. Om du väljer att ansöka om ett lån hos en ny långivare via CashLoans.se kan du vara säker på att den har tillstånd av Finansinspektionen. Vi kollar alltid upp detta innan vi presenterar dem på webbplatsen. Om du är ute efter ett nytt smslån är det även positivt om kreditbolaget är medlem i SKEF. Det är ett medlemsorgan som granskar långivare som tillhandahåller snabblån.

Nya smslån 2018

Marknaden för snabblån har de senaste åren stadigt växt. Ett flertal nya aktörer har tillkommit men det har även försvunnit en del långivare som inte klarat den höga konkurrensen. Hur kommer det att se ut med nya smslån 2018? För att svara på den frågan måste vi titta djupare på hur förutsättningarna kommer att se ut för det kommande året.

Nytt lagförslag - Tuffare för långivarna

För närvarande ligger det ett förslag på en ny lag som kan komma att börja gälla under 2018. Om lagförslaget klubbas igenom kommer förutsättningarna överlag att bli tuffare för smslåneföretagen.

Lagförslaget har sin grund i att man anser att de effektiva räntorna för smslån är alldeles för höga. Tittar man rakt av på de effektiva räntorna för smslån och andra typer av snabblån som har en löptid på under 12 månader blir de ju också otroligt höga, men också otroligt missvisande, rent av felaktiga om man frågar långivarna. I den här artikeln kan du läsa mer om problematiken med effektiv ränta för smslångivarna.

Det är ingen tvekan om att den nya lagen, om den går igenom, kommer att påverka etableringen av nya smslån på den svenska marknaden. Enligt branschorganisationen SKEF kommer lagen nästintill att göra så att verksamheten att bedriva utlåning av snabblån inte kan bli lönsam. Några av lagförslagets viktigaste punkter är följande:

 • Räntetak. Enligt lagförslaget får den effektiva årsräntan högst vara 40%. För ett lån på exempelvis en månads återbetalningstid blir detta totalt orimligt då den effektiva räntan beräknas på ett års återbetalning.
 • Kostnadstak. Smslånet får aldrig kostat mer än själva lånebeloppet. Om du lånar 2000 kr får den totala kostnadsmassan alltså inte överstiga 2000 kr. I detta ska även eventuella straffavgifter såsom förseningsavgifter vara inräknade.
 • Högre krav på låntagaren. Det kommer att sättas högre krav på konsumenternas ekonomiska status. Låntagaren ska ha en högre disponibel inkomst än vad som krävts tidigare, dvs en högre marginal att leva på efter fasta kostnader.

Vår egna snabbanalys

När vi tittar tillbaka på året som snart gått, tycker vi på CashLoans.se att man kan urskilja en trend att låneformen kreditkonto blir allt vanligare. Flera etablerade långivare byter ut, eller kompletterar, produkten smslån mot just kreditkonto. Även flera av årets nya aktörer inleder verksamheten med den typen av låneform. Vi tror att denna trend kommer att fortsätta för snabblån även under 2018

Redan från starten av det första snabblånet i Sverige har villkoren, men även kontrollen av snabblånebranschen, löpande stramats åt. Som en följd av detta, i kombination med en hårdnande marknad rent konkurrensmässigt har smslånets status blivit mer accepterad och prisläget har normaliserats mot andra typer av krediter. Enligt tidigare nämnda lagförslag och den allmänna riktningen som branschen går åt bedömer vi att prognosen kommer att vara densamma även framöver. Effekten av detta bör leda åt ett, ur konsumenternas synvinkel, mer gynnsamt prisläge för olika snabblån och krediter. Dock med hårdare krav på låntagarnas kreditvärdighet och betalningsförmåga som följd.


Avlistade långivare

Långivare som avlistas på CashLoans.se har antingen helt upphört med sin utlåningsverksamhet, till exempel på grund av konkurs, eller bytt namn på sitt varumärke. Det kan även vara så att vi valt att plocka bort dom på grund av att vi inte tycker att de bedriver sin verksamhet på ett seriöst sätt, till exempel att beviljandegraden i princip är obefintlig eller att kundklagomålen är orimligt många. Nedanstående långivare har tidigare funnits med i jämförelsesystemet på siten.

 • Trustbuddy. Företagets verksamhet upphörde på grund av konkurs.
 • Reducero. Långivaren har valt att inte längre ingå i något affiliatenärverk.
 • Nettofinans. Företaget har avlistats på grund av att de har en önskan att inte finnas med på jämförelsesiter vars syfte är att driva trafik mot provision. OBS! Provision som eventuellt utgår påverkar INTE lånekostnaden för slutkonsumenten.
 • Fokuslån. Ersätts av långivarens varumärke Modus Finans.
 • Savelend. Långivaren lever numera vidare under varumärkesnamnet Loanstep.
 • L'EASY Minilån. Långivaren har valt att inte använda jämförelsesiter och affiliatenätverk som kanaler i sin marknadsföring av varumärket.

Nya SMSlån 2019

Lumify

Upplagd 2019-05-17

Hos Lumify kan du ansöka om smslån upp till 20000 kr. Även om du har betalningsanmärkningar har du chansen att få lån via dem. Utöver det är känslan att de har hög beviljandegrad i och med att de dessutom inte har något specifikt inkomstkrav. De som är mest fördelaktigt med Lumify är att de första 30 dagarna är räntefria så betalar du igen lånet inom den tidsperioden blir det ett billigt smslån. Då är det bara avi-avgiften som kostar (60 kr). Detta är ett smslån med creditsafe vilket innebär att de inte använder sig av UC vid genomförandet av kreditkontrollen.


Pluskan

Upplagd 2019-01-21

Pluskan är ett varumärke som klassas in under den moderna typen av smslån, kreditkonto eller kontokredit som en del kallar det. Det är en kredit som ligger i “molnet” som du kan ta ut pengar från efter behov. Kreditkontot fungerar alltså ungefär som ett kreditkort men du får inget kort kopplat till krediten utan gör uttagen direkt från det Pluskan kallar sin tjänst, Pluskankontot, på deras hemsida. Krediten du kan lägga upp hos Pluskan är mellan 5000 och 30000 kr så är du i behov av en mindre kredit kan detta vara ett bra allternativ. Räntenivån ligger 2 % när man titar på månadsräntan och 24 % när man ser på den årliga räntan. Inga övriga avgifter tillkommer.


Nya SMSlån 2018

Komplett Bank

Upplagd 2018-09-15

Komplett Bank erbjuder marknadens högsta kreditbelopp när det gäller onlinekrediter. Hos dem kan du lägga upp en kredit på hela 500000 kronor. Med det sagt behöver du inte lägga upp en monsterkredit utan du kan även ansöka om en så pass liten kredit som 10000 kronor. De marknadsför sig som marknadens flexiblaste lån och det är klart att med ett så pass brett utbud kreditmässigt så är det nog så. Produkten är alltså inte ett traditionellt smslån men liknar det tack vare att det är så pass lättillgängligt och snabbt att ansöka om. Blir du beviljad en kredit hos Komplett Bank är tanken att du ska kunna göra uttag från krediten samma dag. Detta beror dock säkert på vilken bank du har. Vissa banker går det säkert så snabbt att göra uttag till medan vissa säkert tar lite längre tid.


Nya SMSlån 2017

Slantar.nu

Upplagd 2017-11-21

Företaget bakom varumärket Slantar.nu är det välkända Credit Invest Sweden AB som vidare står under Lendytech AB´s paraply. Slantar.nu betonar att man vill agera väldigt transparent mot låntagarna vad gäller avgifter, villkor och kostnader.

Hos slantar kan du låna upp till 30 000 kr under en maximal löptid på 5 år. Du kan när du vill betala av hela lånebeloppet utan några tillkommande avgifter. Priset på långivarens smslån utgörs av en månadsränta som för närvarande ligger på 29,5%. Utöver detta tillkommer inga andra avgifter.

Slantar.nu är absolut inte den billigaste långivaren på marknaden, däremot kan de vara ett alternativ om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare då detta kan godkännas av långivaren. Slantar.nu ger dig även möjligheten att låna utan UC.


Modus Finans

Upplagd 2017-09-15

Thorn Svenska AB är en av de företag som startat flest varumärken inom snabblånebranschen. De driver idag fem stycken varav Modus Finans är det varumärket som lanserats senast. Alla fem lånar ut lite högre belopp men klassas nog ändå av de flesta som alternativa snabblån. Modus Finans utbud av lån startar vid 10000 kr och det högsta beloppet du kan låna är 50000 kr. Amorteringstiden på lånen är valbar från 1-7 år.

Räntan ligger på 9,84 % vilket är en något lägre ränta än vad Thorns övriga långivare erbjuder vilket så klart är positivt. Vidare har de inte något specificerat inkomstkrav utan gör en personlig bedömning vid varje enskild ansökan. Om din ansökan blir godkänd får du pengarna utbetalda inom ett dygn på vardagar.


Merax

Upplagd 2017-09-05

Brixo AB är ett företag inom lånebranschen som nu arbetar med tre varumärken inom snabblånebranschen. Dessa är Brixo, Flexkontot och det senaste tillskottet Merax. Brixo har funnits på marknaden under en längre tid och erbjuder smslån, Flexkontot är relativt ny och erbjuder en onlinekredit samt Merax som erbjuder smslån och introducerades på marknaden i september 2017.

Om du är ute efter ett smslån är Merax ett billigare alternativ än Brixo. Den nominella räntan är nämligen 5-10 % lägre hos Merax, som oavsett lånebelopp erbjuder en fast ränta på 24,95 %. Dock går utbetalningen av lånet snabbare hos Brixo (samma dag om du ansöker innan 12.00 på vardagar). Hos Merax får du vänta en till två dagar innan du får dina pengar. Merax tar UC men godtar betalningsanmärkningar.


Aasa Kredit

Upplagd 2017-06-02

Aasa Kredit lanserades i juni 2017. Det är en långivare som trots ganska hårda krav godkänner många ansökningar. De tar kreditupplysningen på dig via UC och de godtar inte betalningsanmärkningar. Vidare måste du vara 20 år och ha någon form av fast inkomst.

De lånar inte ut de riktigt lägsta beloppen utan deras utbud startar vid 10000 kr och sträcker sig till 30000 kr. Amorteringstiden är valbar mellan 6 och 24 månader. Räntan är fast och ligger på 29,9 %.


Primal Capital

Upplagd 2017-05-07

Denna långivare kom ut på marknaden i maj 2017. De erbjuder snabblån utan UC från 5000-35000 kr med en valbar amorteringstid från 6-60 månader. Villkoren för att få ett lån hos Primal Capital är relativt låga. De godtar nämligen betalningsanmärkningar och inkomstkravet är så lågt som 100 000 kr/år. Årsräntan är fast och ligger på 27 %.


Bynk

Upplagd 2017-05-05

Samma team som startade Lendo har nu även startat låneföretaget Bynk. Bynk erbjuder snabba privatlån från 10000-100000 kr med en valbar löptid på 3-12 år. Det speciella är att de erbjuder en personlig ränta till dig som kund som kan sänkas under amorteringstiden. Om de ser att din kreditvärdighet blir starkare under tiden du amorterar ett lån hos dem kommer de sänka räntan en aning. De samlar hela tiden in ekonomisk information om dig så de ser om din privat ekonomi blir starkare och blir den det sänks räntan automatiskt. Du behöver alltså inte ringa upp dem och förhandla utan detta sköter sig själv. Utöver det kan du utnyttja 4 betalningsfria månader per kalenderår.

För att få låna pengar av Bynk måste du ha en årsinkomst på över 120000 kr, vara över 20 år och du får inte ha någon betalningsanmärkning.


Flexkontot

Upplagd 2017-03-03

Denna långivare ägs precis som den nya långivaren, Merax, av företaget Brixo AB. Varumärket Flexkontot lanserades i mars 2017 och de erbjuder istället för smslån den mer moderna formen av snabblån, onlinekredit. Du kan ansöka om en onlinekredit från 5000-20000 kr hos dem och du betalar bara för den del av krediten som du utnyttjar. Det innebär att den fungerar lite som en digital reserv. Om du har en kredit på 20000 kr men bara utnyttjar 5000 kr är det räntan på de femtusen kronorna du betalar.

Månadsräntan är relativt låg för att vara ett snabblån och ligger på 4,95 %. Återbetalningen är flexibel och på månadsavierna finns det alltid ett ”lägst att återbetala”-belopp. Vi rekommenderar dock att du betalar igen i raskare takt än så på grund av att räntekostnaderna i slutendan blir väl höga om du hela tiden väljer att betala det lägsta beloppet.

På vardagar får du pengarna samma dag om du ansöker före 12.00 och blir godkänd. I likhet med sina systervarumärken, Brixo och Merax, tar Flexkontot UC.


Nordiclån

Upplagd 2017-02-28

I februari 2017 tågade Nordic Lån in på snabblånemarknaden. De är en långivare som erbjuder snabblån i de lite högre beloppsintervallen. Hos dem kan du låna mellan 10000 och 50000 kr. Löptiden som erbjuds går i linje med de lite högre beloppen och är lite längre än på traditionella smslån. Nämligen 1-5 år.

Räntan är individuell och beroende på hur god din kreditvärdighet är erbjuds den mellan 7,92 och 21,60 %. God kreditvärdighet = lägre ränta.

Utbetalning av lånet kan du få samma dag om du ansöker på en vardag.


Loanstep

Upplagd 2017-01-16

Hos Loanstep kan du låna 1000 - 5000 kr helt räntefritt och utan avgifter i 14 dagar. Det är det som gör Loanstep speciella och med den egenskapen sticker de ut på snabblånemarknaden. Om du vill låna pengar av dem med längre löptid än 14 dagar är det inte räntefritt men det är fortfarande förhållandevis korta löptider som gäller. Den längsta löptiden du kan välja är nämligen 61 dagar.

De tar ingen UC och godtar betalningsanmärkningar.


Nya SMSlån 2016

Fokuslån

Upplagd 2016-09-15

Fokuslån ägs av Thorn Svenska AB och lanserades i september 2016. De erbjuder snabba större lån på 10000-75000 kr. Lånet går att lägga upp med en amorteringstid på mellan 1-7,5 år. Om du skickar in ansökan tidigt på dagen är chansen stor att du får pengarna samma dag. Annars utbetalas lånet senast nästkommande vardag. Årsräntan är individuell och ligger mellan 16,80-21,60 %. Det är lägre ränta i jämförelse med traditionella smslån men högre än många privatlån.

Om du känner att du vill ha ett lågt månadsbelopp på ditt lån kan Fokuslån vara ett vettigt alternativ tack vare att de erbjuder så långa återbetalningstider.


Direkto

Upplagd 2016-08-23


Reducero

Upplagd 2016-07-01


Viakredit

Upplagd 2016-04-28


Brixo

Upplagd 2016-04-18