Fördelar med att samla lån

Det finns många fördelar med att samla sina lån. Den främsta fördelen är den ekonomiska vinsten som följer när man gör sig av med lån med hög räntekostnad. Vidare minskar man man antalet månatliga fakturor man måste måste betala. Genom att samla sina lån får man även färre krediter noterade i sin kreditupplysning vilket i sin tur gör det lättare att få framtida lån. Slutligen är samlade lån ett steg i rätt riktning för att förbättra sin ekonomi vilket även kan leda till andra ekonomiska förbättringar.

Samla lån med ett bolån

Det bästa alternativet för dig som äger en bostad är att utnyttja låneutrymme i ditt bolån. Dessa lån har ofta låga räntor följaktligen bör du samla dina lån i ditt bolån om utrymme för det finns. Trots att ett höjt bolån innebär en mindre ökning av den månatliga amorteringen kan detta innebära stora besparingar varje månad.

Samla lån med ett privatlånSamla dina lån

Det bästa alternativet för dig som inte äger ett hus är förmodligen ett privatlån eller som de även kallas, blancolån. Eftersom det nu är fråga om ett lån utan säkerhet har privatlånet en lite högre ränta än bolånet men det är emellertid mycket mer fördelaktigt än smålånen. Detta innebär att privatlån är ett bra val om man vill samla sina lån. Privatlån erbjuds både av banker och av finansiella institut. Om man har betalningsanmärkningar kan det emellertid bli svårt att få ett privatlån hos en bank. Då är det större chans att få sin ansökan om ett privatlån accepterad hos ett företag. Det är dock troligt att du får betala en högre ränta när du har en betalnings-anmärkning än om du inte skulle ha haft någon anmärkning.