Villkor

 • Minst 120 000 kr i årsinkomst
 • Minst 20 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige

Utbetalningar

Direkt till SEB på vardagar. Samma dag på vardagar om ansökan gått igenom innan 13:30. Annars nästkommande vardag. Ansökan på helger betalas ut på nästkommande vardag.


Legitimering

 • BankID
 • SMS

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 885%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 5000kr i 61 dagar - Effektiv ränta: 500%. Totalt: 6220kr

Kontakta SnabbfinansÖppettider

Mån-fre: 08:00-18:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Snabbfinans?

Snabbfinans godkänner mindre än hälften av de ansökningar som går via oss på CashLoans.se. Troligtvis beror det på att de har ganska hårda villkor. Att de till exempel inte godtar några betalningsanmärkningar spelar säkert in.

Så här fyller du i ansökan

När du bestämt dig för att ansöka om ett smslån hos Snabbfinans gör du det enklast genom att följa fyra steg på deras hemsida.

 1. Välj hur mycket du vill låna och den amorteringstid du tycker är lämplig. När du gjort det presenteras kostnaderna som lånet kommer innebära. I det här steget skulle vi även vilja att de visade vilken ränta och effektiv ränta som följer med lånet. Dock får du i alla fall månadskostnaden och den totala lånekostnaden tydligt redogjord för dig. Om du trycker på ”visa förfallodatum” får du en specifikation över vilka datum amorteringen ska ske. Som låntagare är det något som uppskattas.

 2. Fyll i personnummer och mobilnummer till vänster i lånemodulen och tryck på ”ANSÖK NU”.

 3. Fyll i uppgifter om din ekonomiska situation, kontonummer och övriga personuppgifter.

 4. Identifiera dig. Du som har ett personkonto hos Nordea kan identifiera dig genom att logga in där via Snabbfinans hemsida. Om du inte har konto hos Nordea kan du antingen identifiera dig via Instantor (smidig inlogg via din bank) eller få en unik verifikationskod skickad till dig via post.

Efter det brukar du normalt sett få ett besked inom en timme. Blir din ansökan beviljad betalas pengarna ut innan 13.30 samma dag om ansökan gått igenom. Annars utbetalas lånet nästkommande bankdag. Om du har ett bankkonto hos SEB betalas dock pengarna ut direkt under Snabbfinans öppettider.

Snabbfinans låneansökan

Pris och amortering

Snabbfinans har ett brett utbud på sina smslån. Den lägsta summan du kan låna är 1000 kr och den högsta 25000 kr. Om du sköter dina återbetalningar kan du vid nästa tillfälle få låna ända upp till 40000 kr. Även om du har möjlighet att låna relativt stora summor hos Snabbfinans tycker vi att du ska tänka dig för en extra gång innan du lånar mer än 10000 kr. Snabblån överlag brukar bli ganska dyra när man lånar högre summor än så. I alla fall på längre löptider. Då rekommenderar vi hellre att du ser om ett privatlån kan vara ett lämpligare val att välja i sammanhanget.

Löptiden hos Snabbfinans lämnar som sagt stor valfrihet för kunden. Till exempel kan lånesummor mellan 1000 och 5000 kr läggas upp på 2-12 månader och summor mellan 6000 och 9000 kr läggas upp 4-12 månader. Hos många andra långivare erbjuds dessa lånebelopp till en löptid på max 3 månader. Ju högre belopp man lånar hos Snabbfinans desto längre blir den kortaste valbara löptiden. Den valbara löptiden på ett smslån på 20000 kronor börjar på 10 månader till exempel. Det känns förnuftig av dem att göra på det viset för ju högre belopp man lånar desto längre tid brukar man behöva för att kunna betala tillbaka det. Om man ändå vill betala tillbaka det på kortare tid än avtalet tillåter är det möjligt utan att några extra kostnader tillkommer. Det kan vara bra att veta att den möjligheten finns.

När man jämför priserna på Snabbfinans smslån ligger de bland de långivare som erbjuder högst priser. Oavsett om det är en kort löptid eller en längre ligger de bland de dyraste erbjudandena. Det är egentligen bara på de riktigt lägsta lånesummorna som de inte ligger högst. Om du vill låna 1000 kr eller 2000 kr ligger de prismässigt någonstans i mitten gentemot konkurrenterna. Nedan följer ett prisexempel på en vanlig lånesumma med 6 månaders löptid:

Långivare Belopp Kostnad
Snabbfinans 5000 kr 2720 kr
Säkerfinans
(systerföretag)
5000 kr 2195 kr
Frogtail 5000 kr 838 kr

I exemplet ser vi att Snabbfinans ligger ganska mycket högre i pris på längre löptider. Det skiljer inte alls lika mycket på kortare löptider och inte heller på mindre lånesummor men direkt du börjar titta på större belopp och längre löptider drar det iväg. Vår rekommendation är alltså att du håller ner dessa två parametrar om du ska ansöka om ett lån hos Snabbfinans.

Fördelar med Snabbfinans

 • Om du har ett bankkonto hos SEB har du möjlighet att få ditt smslån direkt under Snabbfinans öppettider.

 • Om du har en god betalningsförmåga får du låna så pass mycket som 25 000 kr redan första gången du lånar av dem.

 • Informationen på hemsidan håller hög klass. De har en väldigt bra FAQ och en bra ordbok för lån om man funderar på något vid ansökningstillfället eller under tiden man är kund.

 • Lån utan UC - Snabbfinans gör sin kreditkontroll hos upplysningsföretaget Bisnode.

Nackdelar med Snabbfinans

 • De saknar servicen att kunna göra utbetalningar på kvällar och helger.

 • Om man jämför med konkurrenterna är villkoren ganska hårda.

 • De tillåter inte att du har några betalningsanmärkningar.

Sammanfattning

Snabbfinans smslån är ett av de flexiblaste snabblånen som finns på marknaden. De erbjuder löptider från två månader upp till ett helt år och som återkommande kund har du möjlighet att låna från 1000 kr upp till så mycket som 40000 kr. Om man jämför med många konkurrenter ligger Snabbfinans i framkant när det gäller denna stora valfrihet. När vi istället tittar på priset de erbjuder är det snarare tvärtom. Här ligger de en bra bit efter konkurrenterna.

Om du ändå gillar Snabbfinans upplägg och flexibilitet rekommenderar vi att du kollar upp deras systerföretag Säkerfinans innan du slår till. De levererar i stort sett samma erbjudande men till en lite lägre kostnad. Väljer du att ansöka om ett smslån hos Snabbfinans är vårt tips att hålla nere lånesumman och löptiden så gått det går för att inte lånekostnaden ska dra iväg.


Recension - Snabbfinans
Betyg 3/5

ANSÖK NU