Villkor

 • Minst 120 000 kr i årsinkomst
 • Minst 20 år gammal
 • Svensk medborgare

Utbetalningar

500 - 10000 kr:
Maximalt en bankdag

11.000 - 20000 kr:
Två bankdagar


Legitimering

 • BankID
 • Telefonsamtal

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 2964%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 5000kr i 90 dagar - Effektiv ränta: 311%. Totalt: 6300kr

Kontakta CredigoÖppettider

Mån-fre: 09:00-17.30
Lördag: 11:00-17:00
Söndag: 11:00-17:00

Öppet för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Credigo?

Än så länge har vi inte tillräckligt mycket statistik för att kunna ge en bra bedömning av beviljandegraden hos Credigo. I och med att de godtar betalningsanmärkningar och att de har låg åldersgräns på kvartalslånen tycker vi att chanserna borde vara goda att få ett lån. Åtminstone om man ansöker om de lägre lånesummorna.

Så här fyller du i ansökan

Låneansökan hos Credigo är snabb och smidig. Det handlar om att ta sig igenom tre klick och fylla i några enkla uppgifter. När du landat på Credigos hemsida möts du av ett beloppsreglage. Dra i det till din önskade lånesumma. Återbetalningstiden är låst till lånesumman och därmed går den inte välja. I lånemodulen visas dels återbetalningstiden men även ränta och månadsbelopp.

När du valt belopp klickar du dig vidare genom att trycka på ”Ansök Gratis”. Då är det dags att fylla i uppgifter kring din ekonomiska situation, kontonummer, mobilnummer och e-post. Efter det trycker du på ”Ansök Nu”. Då kommer du få identifiera dig med Mobilt BankID eller e-legitimation och efter det får du ett ganska snabbt svar på din ansökan direkt på skärmen.

Om du blir beviljad lånet före klockan 13.30 betalas pengarna ut samma dag. Annars betalas det ut nästkommande bankdag. Credigo erbjuder även direktutbetalning till dem som har bankkonto hos Swedbank och Nordea. Till dig som har ett konto hos någon av dessa banker säger Credigo att de kan betala ut pengarna inom en timme under deras öppettider vilket innebär att de även kan göra det på helgen. Om du ansöker om ett årslån (11000 - 20000 kr) tar det dock upp till 2 bankdagar innan du får pengarna.

Credigos låneansökan

Pris och amortering

Hos Credigo kan du låna mellan 500 och 20000 kr. Många långivare på marknaden som erbjuder lån inom det intervallet kallar det för snabblån eller smslån. Credigo har dock valt att dela in lånesummorna i olika spann och döpt lånen efter lånespannet. Lån på 500-3000 kr kallar de för microlån, lån från 4000 - 10000 kr kallar de för kvartalslån, lån från 11000 - 15000 kr kallar de för årslån och lån från 16000 - 20000 kr kallar de för största årslånet. Varför det gjort så är för att de valt att låsa amorteringstiden efter vald lånesumma. Microlånet ska betalas igen inom en månad, kvartalslånet på tre månader, årslånet på tre år och största årslånet på 5 år. En sak som är lite speciellt hos Credigo är att man kan kombinera ett microlån eller ett kvartalslån med ett årslån. Alltså ha båda ”låneformerna” samtidigt. I snabblånebranschen är det ovanligt att man kan ha två lån samtidigt hos en och samma långivare men det går alltså hos Credigo.

Det man ska ha i åtanke när man väljer en av dessa alternativ är att man kan betala av hela lånet när man vill under låneavtalet utan att det tillkommer någon extra avgift. Du kan alltså ansöka om ett årslån som läggs upp på 3 år men betala av det på 1 år om du vill. Årslån på så låga lånesummor som Credigo erbjuder blir sällan någon bra affär om man fullföljer amorteringstiden hela avtalet ut.

Räntan på årslån är okej om man jämför med snabblån men väl hög om man jämför med konkurrenter som erbjuder privatlån. Är man ute efter ett lån över 10000 kr bör man således titta om man har möjlighet att få ett privatlån innan man väljer att låna av Credigo. Månadsräntan på lägre summor (under 10000 kr) varierar beroende på vilken lånesumma man väljer. Om man jämför den räntan med konkurrenternas ränta på lånesummor under 10000 kr ligger de just över medel på de lånebeloppen. Vi visar det genom ett exempel på en vanlig lånesumma och amorteringstid, 5000 kr i 90 dagar.

Belopp Kostnad
Frogtail 5000 kr 733 kr
Credigo 5000 kr 1300 kr
Creditstar 5000 kr 2956 kr

Fördelar med Credigo

 • De tillåter att du som ansöker har betalningsanmärkningar.

 • De har en bra kundservice med väl tilltagna öppettider. Kundservicen når du förutom genom mail och telefon även via en live-chat på deras hemsida.

 • De har direktutbetalning till både Swedbank och Nordea under deras öppettider.

 • Beskedet på din ansökan får du direkt på skärmen.

 • Om du ansöker om ett lån under 10000 kr gör de inte sin kreditkontroll via UC.

 • De har ett nykundserbjudande där du som nykund har möjlighet att låna 1000 kr helt räntefritt utan kostnad, smslån utan ränta.

Nackdelar med Credigo

 • Det går inte att förlänga lånen hos Credigo.

 • De använder sig av fasta amorteringstider på lånesummorna. Det hade varit betydligt mer flexibelt för kunden om det gick att välja fritt.

Sammanfattning

Credigo erbjuder microlån, kvartalslån, årslån och större årslån. om du läser om lånen de erbjuder på deras hemsida. Alla lånealternativ kan man nog klassa som vanliga snabblån/smslån, i alla fall när vi tittar på lån under 10000 kr. På de högre summorna skiljer sig amorteringstiden en del mot ett traditionellt smsmlån. De lånen läggs upp på 3- eller 5 år.

Något som vi gillar och tycker är positivt med Credigo är att de är väldigt tydliga med vad deras lånealternativ kostar. Positivt är också att de har direktutbetalning till två av de största bankerna (Swedbank och Nordea). Ansöker du om ett lån och får det beviljat inom öppettiderna får du pengarna inom en timme. Detta gäller alltså även under helgen hos Credigo. De är få långivare som kan erbjuda denna service så här tjänar de in en del pluspoäng. Negativt är dock att de ligger kring medel eller lite över medel gällande priserna. Om de skruvar lite på dessa till en fördel för kunden kommer de få ytterligare ett snäpp bättre betyg hos oss på CashLoans.se.ANSÖK NU