Villkor

 • Inkomstkrav - låg taxerad inkomst
 • Minst 20 år gammal
 • Svensk medborgare
 • Folkbokförd i Sverige

Utbetalningar

En bankdag på vardagar


Legitimering

 • BankID

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 33,4%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 15000kr i 1 år - Effektiv ränta: 33,40%. Totalt: 17472kr

Kontakta Cash2youÖppettider

Mån-fre: 09.30-16.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Cash2you?

Sen smslån blev vanligt förekommande på den svenska marknaden har Cash2you varit en av de populäraste långivarna. Det är många svenskar som ansöker och det är även jämförelsevis många som blir godkända. En av anledningarna till det är förmodligen att det godtar betalningsanmärkningar.

Så här fyller du i ansökan

För att kunna ansöka om ett lån hos Cash2you går du in på deras hemsida. Se till att du har ett fungerande BankID för då kommer du kunna få dig igenom alla steg i låneprocessen direkt utan krångel. Att ansöka om ett lån hos Cash2you är enkelt. När du surfat in på deras hemsida möts du av en lånemodul som har två reglage. En för belopp och en för löptid. Testa dig fram tills du känner dig nöjd med belopp och löptid. Du kan klicka på länken ”Så har vi räknat” om du vill få siffrorna förklarat för dig. Dock får du själv räkna ut den faktiska lånekostnaden vilket vi kan tycka är lite dåligt (om du vill slippa att räkna ut det själv kan du istället ta fram lånekostnaden i vår prismodul ovan). När du är införstådd i hur lånet kommer löpa fyller du i om du har några lån eller krediter sedan tidigare och de traditionella personuppgifterna som personnummer, e-postadress osv. Läs sedan igenom de allmänna villkoren och godkänn dem innan du klickar på ”skicka ansökan”-knappen.

Några minuter senare kommer du sedan att få ett preliminärt beslut på bildskärmen om inte Cash2you:s personal vill titta närmare på ansökan förstås. Alltså behandlas ansökan manuellt. Det kan nämligen ta upp till 24 timmar. Om du får din ansökan godkänd signerar du lånet med BankID. Då tar det 1-2 dagar innan du får pengarna utbetalade till ditt konto.

När Cash2you bedömer din kreditvärdighet tittar de både på de uppgifter du fyllt i kring din ekonomiska situation och på kreditkontrollen som görs via Upplysningscentralen. Återbetalningen sker via autogiro vid varje månads slut. Det är det enda återbetalningsalternativet som gäller. För att få igenom en låneansökan hos Cash2you måste du alltså även fylla i ett autogiromedgivande vid ansökningstillfället. Det går att diskutera om detta är en bra eller dålig lösning. Vissa brukar absolut bara vilja betala mot en faktura medan vissa tycker det är skönt att betalningen sköter sig själv. Cash2you hade kanske tjänat på om båda alternativen fanns så ledes.

Pris och amortering

Hos Cash2you är det minsta beloppet du kan låna 3000 kr och det högsta 25000 kr och amorteringstiden är 1-5 år. Amorteringstiden kan kännas lång, men samtidigt är den ganska rimlig på de högre lånebeloppen. Ibland kan det vara smart att lägga upp lånet på en lång löptid för att sedan lösa lånet i förtid om chansen dyker upp.

Att ansöka om ett smslån hos Cahs2you är gratis. Det tas heller inte ut någon uppläggningsavgift och det debiteras ingenting för avierna. Det enda som kostar är alltså räntan. Räntan som erbjuds är fast och hela räntebeloppet är avdragsgill i din privata deklaration. Om du har ett befintligt lån hos Cash2you finns möjligheten utöka det. Du kan utöka det ända upp till det maxbelopp du blivit beviljad. Det är möjligt att amortera på lånet för att sedan låna upp på nytt om du vill, utan att du åker på en till UC-kontroll. Vidare erbjuder de dig två betalningsfria månader. För att kunna utnyttja dem måste du ha visat företaget att du skött återbetalningarna under 4 månader. Efter de 4 månaderna kan du utnyttja en av de två betalningsfria månaderna. När du utnyttjat en månad måste du sköta dina betalningar i fyra månader igen för kunna använda nästa betalningsfria månad. Det du kan tänka på om du väljer att utnyttja de betalningsfria månaderna är att räntan fortsätter att ticka på under uppehållet. Månaden som kommer efter uppehållet kommer så ledes bli lite dyrare än vanligt pga att räntekostnaderna från uppehållstiden läggs på kommande faktura.

Om du känner för det kan du betala igen lånet när som helst under avtalstiden utan någon extra kostnad. Räntan är helt okej om man jämför mot andra snabblån. Dock inte om man jämför med privatlån. Om du har en god kreditvärdighet bör du alltså prova ansöka om ett sådant. I alla fall om du är ute efter ett belopp över 10000 kr. Bluestep och Freedom Finance är två låneförmedlare som du kan ansöka hos om du inte vill kolla runt på banker själv.

Fördelar med Cash2you

 • Bättre ränta än hos traditionella långivare som erbjuder smslån.

 • Tydlig, enkel och snabb hemsida.

 • Cash2you är en av Sveriges populäraste val när det kommer till snabblån.

 • Möjligheten till långa löptider är kanon.

 • De ser inte på historiken utan fokuserar på din framtida ekonomiska situation och kan därigenom godta betalningsamnärkningar.

 • Det är ett stabilt och tryggt kreditbolag med många år i branschen.

Nackdelar med Cash2you

 • Utbetalningstiderna skulle kunnat vara snabbare. Som det är nu är det inte möjligt att få utbetalningen samma dag som ansökan utan man får alltid vänta minst en dag.

 • Öppettiderna lämnar mer att önska. Det vore inte fel om dem hade öppet på helgerna.

 • I lånekalkylen på deras hemsida visar de inte den faktiska lånekostnaden. Om du som kund är intresserad av det får du räkna ut det själv.

Sammanfattning

Cash2you är ett prisvärt smslån. Även om räntan ligger kring 30 % är det bättre än många andra smslån på marknaden. Att låna 4 000 kr och betala tillbaka det efter 30 dagar kostar ca 100 kr. Det är konkurrenskraftigt men då gäller det också för kunden att ha den disciplinen också och inte betala av summan över de 12 månader som erbjuds utan istället alltså lösa lånet förtid. Det kostar inget extra och är smidigt att göra. Att låna 4000 kr i 30 dagar hos Frogtail som också är ett etablerat smslån kostar hela 395 kr. Skillnaden är väsentlig men tanken Cash2you har, är att du ska betala av lånet på lång tid. Det är då de tjänar pengar.

Även om Cash2you är en aktör som håller ett förhållandevis bra pris finns det utmanare. En av dem är Goodcash. Deras smslån intervall börjar dock först på 5000 kr till skillnad mot Cash2you:s lån som börjar på 3000 kr. Om du är ute efter ett lån som är på ett högre än 5000 kr tycker vi att du ska välja Goodcash för att det är ett lite billigare lån med nästan samma upplägg. Sammanfattningsvis kan man säga att Cash2you har ett bra upplägg på sitt smslån. Löptiden är flexibel och priset är helt okej. Speciellt om man jämför med traditionella smslån.


Recension - Cash2you
Betyg 4.5/5