Villkor

 • Minst 20 år gammal
 • Inga betalningsanmärkningar

Utbetalningar

Pengarna på ditt konto samma dag som lånet godkänns eller senast vardagen efter.


Legitimering

 • BankID

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 595kr
 • Aviavgift: 19-39kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 43,69%

 • Kostnadsexempel:
  Belopp: 20000kr, Löptid: 6 år, Individuell ränta: 7,92% - 21,60%, Max effektiv ränta: 43,69%, Exempelränta: 21,60 %, Effektiv exempelränta: 27,35%, Månadskostnad: 513kr (administrationsavgift tillkommer: 19:-/mån vid autogiro, annars 39:-/mån). Totalt att betala: 38245kr

Kontakta NordiclånÖppettider

Mån-fre: 08.00-18.00
Lördag: 10:00-16:00
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Nordiclån?

Nordiclån är så pass nya på marknaden att vi inte hunnit få ihop tillräckligt med statistik för att kunna svara på den frågan. Vi återkommer kring detta längre fram när vi ser hur de presterar. Utgår vi från Thorns övriga långivares statistik bör Nordilån godkänna en hög andel av ansökningarna.

Så här fyller du i ansökan

Ansökan sker på Nordiclåns hemsida. Där möts du av en traditionell lånemodul med två reglage. Ett för pris och ett för löptid. Viktigt att ha med sig i detta steg är att den lånekostnad som visas är den du får om du lyckas få den lägsta personliga räntan som Nordiclån erbjuder. Lånekostnaden kan alltså bli högre efter själva ansökan.

När du testat dig fram till vilken nivå av lån som känns bra går du vidare till nästa steg. Där får du fylla i personnummer, bankkontonummer och liknande uppgifter. Efter det klickar du i att du godkänner deras lånevillkor och trycker på ansök. Då får du legitimera dig och i samband med det gör Nordiclån en kreditprövning på dig. Under öppettiderna får du besked inom en timme. Är det positivt betalas pengarna ut samma dag eller senast efterföljande vardag.

Själva ansökan är inte bindande så du kan fullfölja hela ansökningsprocessen för att se vilken personlig ränta du blir erbjuden innan du tecknar dig för lånet. Detta tycker vi är positivt med Nordiclån för hos vissa långivare har du inte den möjligheten.

Pris och amortering

Nordiclån erbjuder sina lån med en personlig ränta mellan 7,92 och 21,60 %. Vilken ränta du får beror delvis på vilket lånebelopp och vilken löptid du väljer men även på hur väl du presterar i kreditprövningen. Har du en god betalningsförmåga brukar det normalt sett resultera i en lägre ränta. Din aktuella ränta får du dock veta först när låneavtalet skickas till dig. Denna personliga ränteprocedur fungerar alltså precis likadant som hos vilken långivare som helst som erbjuder privatlån.

Det som är lite trist med Nordiclån är att de har en hög uppläggningsavgift på deras lån. Du får betala så mycket som 595 kronor för det. Vidare är det lägsta belopp du kan låna 10 000 kr vilket kan tyckas vara lite högt för ett lån inom snabblånskategorin. I jämförelse med andra snabblån kan man säga att Nordiclån står sig bäst mot konkurrensen ju högre summa du väljer att låna. Dels får uppläggningsavgiften mindre och mindre procentuell inverkan och dels blir räntan jämförelsevis bättre mot konkurrenterna. Om du är ute efter deras lägre utlåningsbelopp, dvs belopp kring 10 000 kr, på en kort löptid finns det långivare som är smartare att välja. Nästan alla andra alternativ, som inte har någon uppläggningsavgift, är då billigare. Gå i så fall vidare till vår sida där vi jämför smslån.

Utöver uppläggningsavgift och räntekostnader tillkommer även en aviavgift på 19 eller 39 kr. Om du väljer att betala av lånet på autogiro är det 19 kr som gäller så se till att välja det alternativet före fakturaalternativet som kostar 39 kr. På det sättet sparar du långsiktigt en liten slant.

I och med att aviavgifterna pendlar så pendlar även den effektiva räntan hos Nordiclån. Den ligger mellan 10,53 och 21,04%. Om det är bra eller inte beror på vad man jämför med men om man jämför med många snabblån så är det en förhållandevis bra effektiv räntenivå. Om du har möjlighet går lånet hos Nordiclån i likhet med många andra lån att betala av i förtid utan att det tillkommer några extra kostnader.

Fördelar med Nordiclån

 • De erbjuder betalningsfria månader. Under lånets amorteringstid har du möjlighet att välja detta två gånger. Dock får de inte väljas under samma år. (Tänk på att räntan under den betalningsfria månaden ändå tickar på. Det är således bara värt att aktivera det om det krisar sig.)

 • De erbjuder en fast månadskostnad och fast ränta under hela lånetiden. Det är relativt ovanligt hos privatlån där räntan brukar vara rörlig.

 • Även fast Nordic Lån ses som ett privatlån erbjuder de lika snabb utbetalning som de flesta sms-långivare gör.

Nackdelar med Nordiclån

 • I och med att de erbjuder en personlig ränta går det inte att veta vad det exakta priset blir för dig innan du skickat in ansökan.

 • De godtar inte ansökningar från de som har betalningsanmärkningar.

 • Ålderskravet är relativt högt.

Sammanfattning

Nordiclån passar dig som är ute efter ett lånebelopp som är något högre än traditionella smslån. Även om du önskar en lång löptid med låg månadskostnad kan det vara ett bra alternativ.

Den lägsta personliga räntan Nordiclån erbjuder är konkurrenskraftig inom sin kategori av lån så får du den vet du att du ligger bra till i ränteläge. Om du inte får det och hamnar på en effektiv ränta kring 20% eller mer finns det långivare du bör kunna få en bättre deal hos. Sammantaget kan man säga att räntenivån hos Nordiclån är acceptabel, speciellt på de högre beloppen och speciellt om du får en personlig ränta som ligger mot den lägsta räntan de erbjuder.


Recension - Nordiclån
Betyg 3.5/5

Intervju med Nordiclån

Hur länge har Nordic Lån funnits på den svenska marknaden?

Nordiclån är ett lånevarumärke som lanserades i månadsskiftet februari/mars 2017 på den svenska marknaden. Nordiclån har dock funnits längre både i Norge och Danmark, och har blivit mycket populärt bland kunderna. Bakom Nordiclån står det sedan 1969 väl etablerade konsumentkreditinstitutet Thorn Svenska AB. Detta borgar för seriositet, långsiktighet och trygghet för kunderna.

Vad anser ni är bäst med er och varför bör man välja er tjänst?

 • Nordiclån erbjuder kontantlån som börjar från en låg räntenivå, 7,92% (varje kunds exakta ränta är dock individuellt anpassad, och sätts efter kreditprövningen).

 • Det är ett väldigt enkelt lån: kunden får en låg och fast månatlig kostnad, så att kunden alltid vet det exakta månadsbeloppet och därmed kan ha bättre kontroll över sin ekonomi.

 • Ett lån från Nordiclån har aldrig någon bindningstid – kunden kan alltid välja själv att slutbetala hela lånet, utan några som helst avgifter eller extra kostnader.

 • Det är enkelt och smidigt att ansöka hos Nordiclån. Kunden får svar snabbt, och pengarna på kontot redan samma dag, eller senast nästkommande vardag.

Hur arbetar ni för att få nöjda kunder?

Nordiclån har, till skillnad mot många konkurrenter, en stor kundtjänstavdelning med kunniga, erfarna och serviceinriktade handläggare som kan hjälpa kunder med alla frågor som kan uppkomma. De hjälper gärna till med alla frågor, även ren support som t ex hjälp att få till en e-signering via Bank-ID. Detta är en av orsakerna till att Nordiclån har mycket nöjda kunder, som gärna rekommenderar Nordiclån till familj och vänner.