Villkor

 • Minst 100 000 kr i årsinkomst
 • Minst 20 år gammal
 • Svenskt bankkonto
 • Svensk medborgare
 • Svenskt mobilnummer
 • Inga skulder hos Kronofogden

Utbetalningar

1-3 bankdagar efter godkänd låneansökan.


Legitimering

 • Mobilt BankID
 • Underskrift

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Månadsavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Ränta: 27%

Kontakta Primal CapitalÖppettider

Mån-fre: 08:30-17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Primal Capital?

Villkoren hos Primal Capital hör inte till de hårdaste på marknaden av snabblån. Därav är vi ganska övertygade om att de kommer vara schysta i sin bedömning av nya kunder. Eftersom de är en relativt ny aktör är de i behov av kunder för få rulle på verksamheten. De använder inte UC och godkänner betalningsanmärkningar vilket tyder på att det kan vara lättare att få igenom ansökan. Än så länge har vi dock för lite information och data för att kunna dra några vettiga slutsatser. Vi återkommer så fort vi har mer kött på benen i frågan.

Så här fyller du i ansökan

Primal Capital är en långivare som likt många andra aktörer erbjuder sina lån via en låneansökan på nätet. På deras hemsida finns det en knapp högst upp benämnd ”ansök direkt”. Om du trycker på den hamnar du direkt i deras ansökningsformulär vilket är helt okej. Där finns dock inga färdiga priser uppradade. Vi tycker hellre att du ska skrolla ner lite på deras första sida för där finns det en traditionell ”låneslajder”. Den kan du använda för att se kostnader vid olika lånebelopp. Ett verktyg som är effektivt för att du snabbt ska kunna bestämma dig för vilket lånebelopp och vilken amorteringstakt du vill ha.

När du valt belopp är det dags att fylla i låneansökan. Först fyller du i personuppgifter såsom, personnummer, adress, e-post och telefonnummer. Efter det fyller du i uppgifter om din ekonomi. Exempelvis vill de veta om du har några lån sedan tidigare, om du har några betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden, om du har någon sysselsättning, civilstånd och hur mycket du lägger på boendet i månaden.

När dessa uppgifter är ifyllda kan du skicka in ansökan. I samband med det görs en kreditupplysning på dig via Bisnode. Svar på din ansökan lovar Primal Capital att du ska få inom tre bankdagar (ibland inom 24 timmar). Detsamma gäller i fråga om hur snabbt de betalar ut pengarna. Ett krav för att pengarna ska betalas ut är att autogirot måste ha blivit godkänt hos Bankgirocentralen.

Lånebelopp, amortering och ränta

Primal Capital erbjuder snabblån upp till 35 000 kr som du kan amortera av under upp till fem år. En sak som är bra med deras lån är att det inte tillkommer några andra avgifter annat än ränta på deras lån. Du slipper alltså kostnader som uppläggningsavgift, årsavgift och aviavgift. Det gör att hela lånekostnaden är avdragsgill i din deklaration vilket även är en fördel. Den nominella räntan hos Primal Capital är 27 % och den effektiva räntan är 30,6 %. Om det är så att du under löpande avtal vill betala av hela skulden är det inga problem. Det är bara prata med deras kundservice så hjälper de dig att lösa det.

Fördelar med Primal Capital

 • Det är bara räntan som kostar. Inga fasta avgifter tillkommer.

 • Hela lånekostnaden är avdragsgill i deklarationen tack vare att lånet är avgiftsfritt.

 • De har tydliga villkor och en enkel ansökningstjänst.

Nackdelar med Primal Capital

 • Deras kundservice skulle gärna fått vara öppet för kunderna på helgerna.

Sammanfattning

Lånet som Primal Capital erbjuder är lätt att förstå vilket styrker trygghetskänslan för dig som kund. I och med att det är ett avgiftsfritt lån gör det att lånekostnaden endast styrs av räntan. Som låntagare behöver du alltså inte sätta dig in i någonting annat än räntesatsen som för tillfället ligger på 27 %. Enkelheten och tydligheten med detta lån gör att Primal Capital får ett betyg över medel hos oss på CashLoans.se.


Recension - Primal Capital
Betyg 4/5