Villkor

 • Minst 100 000 kr i årsinkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Inget skuldsaldo hos kronofogden
 • Eget svenskt bankkonto

Utbetalningar

Direktutbetalning till:
Nordea, Handelsbanken och Danskebank.

Annan bank:
Ca 1 bankdag


Legitimering

 • Inloggning via vanlig bank
 • Skicka in kopia av ID-handling med lönespecifikation
 • Underskrift

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 1674%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 5000kr i 90 dagar - Effektiv ränta: 325%. Totalt: 6375kr

Kontakta KundfinansÖppettider

Mån-fre: 08:00-18:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Kundfinans?

Kundfinans godtar inte att man har några betalningsanmärkningar tre år bakåt i tiden. Det kan vara en av anledningarna till att det är ganska liten andel som beviljas ett lån hos dem i procent till hur många som ansöker. Om du känner att din betalningsförmåga är god och du inte har några anmärkningar bör dock chanserna vara goda att få ett lån hos Kundfinans. Är du lite tveksam kring detta finns det långivare med högre beviljandegrad. Ferratum och Risicum är två exempel på detta.

Så här fyller du i ansökan

Kundfinans presenterar deras priser på ett exemplariskt vis, dels under ”priser” i menyn på hemsidan men även i deras lånemodul som pryder deras webplats förstasida. Det är också i lånemodulen du startar din ansökan. Du väljer helt enkelt lånebelopp med beloppsreglaget och löptiden med knapparna under reglaget. Till höger presenteras lånekostnad, ränta och månadsbelopp på ett tydligt sätt. Du kan även se en återbetalningsplan med datum och belopp.

Tryck sedan på ansök-knappen för att ta dig vidare i processen. Till skillnad från många andra snabblånegivare legitimerar du dig redan i nästa steg. Det gör du genom att logga in på din bank. Det går även göra det genom att skicka in en kopia på din legitimation tillsammans med en lönespecifikation eller att du får ett brev hem med en kod i till din folkbokföringsadress. Dock tar dem alternativen såklart längre tid. Vid identifieringen fylls många av dina uppgifter i automatiskt och du får även en användare till Kundfinans lånetjänst. Om du ska låna fler gånger eller bara kolla upp status på ett pågående lån kan du sedan logga in via ”Mina sidor”.

Kort efter att du lämnat in din ansökan får du ett besked direkt på skärmen. Blir du beviljad lånet får du pengarna inom några minuter om Kundfinans har öppet och du har ett bankkonto hos Nordea, Handelsbanken eller Danske bank. Till andra banker tar det maximalt en bankdag.

Kundfinans låneansökan

Pris och amortering

Kundfinans smslån går att välja i femhundrakronors-intervall mellan 500 och 12000 kr. Det är alltså inte låst till jämna tusenlappar som det är hos många långivare. Om du är i behov av exempelvis 3500 kr kan du alltså låna det och behöver således inte låna mer än det du är i behov av. Amorteringstiden följer till viss del med lånesumman i spannet 30-90 dagar. Lån upp till 5000 kr går att lägga upp på 30, 60 eller 90 dagar medan lån över 5000 kr är låst på 90 dagar. Om du skulle vilja betala tillbaka ett lån som är upplagt på 90 dagar i förtid så går det att göra det utan att det kommer till några extra kostnader. Du måste dock höra av dig till kundtjänst och be om att få göra det. De räknar då ut exakt hur mycket du ska betala igen inklusive den ränta som har rullat på.

Om du vill få en bra överblick över vad de olika lånesummorna kostar att låna hos Kundfinans rekommenderar vi att du klickar på ”priser” i menyn på deras hemsida. Där specificeras räntebelopp, effektiv ränta och lånekostnad upp för alla lån upp till 5000 kr. I jämförelse mot konkurenterna är Kundfinans pris bra på en del lånebelopp och sämre på en del. Med en amorteringstid på 30 dagar ser det till exempel ut såhär:

Belopp Kostnad Kommentar
1000 kr 200 kr Bara Vivus är billigare.
3000 kr 600 kr 10 SMSlån är billigare på detta belopp.
5000 kr 1000 kr Billigast på detta belopp.

I och med att det ser ut som ovan är det svårt att ge en generell prisbild av Kundfinans men det vi kan se är att de inte tar lika måna topp-placeringar på lånesummor över 5000 kr. Vår rekommendation är att du alltid jämför smslån mot varandra innan du lånar. Det kan du som låntagare spara mycket pengar på.

Fördelar med Kundfinans

 • De har direktutbetalning till tre stora banker (Handelsbanken, Nordea och Danskebank).

 • Nya kunder får låna 500 kr helt räntefritt utan kostnader i 30 dagar.

 • Kundservicens öppettider är bra på vardagar.

 • Låneerbjudandena hos Kundfinans presenteras på ett bra och tydligt sätt.

Nackdelar med Kundfinans

 • De är endast återkommande kunder som får låna maxbeloppet (12000 kr). Nya kunder begränsas till att max få låna 5000 kr.

 • De kan inte göra utbetalningar på helgdagar.

 • De godkänner inte att du har några betalningsanmärkningar.

Sammanfattning

Kundfinans erbjuder smslån med tydlighet. En av deras starkaste konkurrensfördelar är just det att de är så tydliga med vad lånet kommer att kosta för låntagaren. Visserligen är det flera som är duktiga på detta i snabblånebranschen men Kundfinans har extra fokus på detta område. Det för med sig en trygghetskänsla för låntagaren vilket känns bra.

Prismässigt är det på lån under 5000 kr de presterar bäst men vi rekommenderar att du jämför mot andra långivare på varje intervall för ibland är Kundfinans i toppen och ibland ligger de ganska långt ner bland snabblåneaktörerna. På lån över 5000 kr hänger de prismässigt inte riktigt med i toppen så om du är ute efter ett lånebelopp på den nivån kan det vara värt att lägga ännu mer tid på att jämföra långivare.


ANSÖK NU