Villkor

 • Krav på fast inkomst
 • Minst 20 år gammal
 • Inget skuldsaldo hos kronofogden

Utbetalningar

Max 2 bankdagar vid ansökan med BankID.


Legitimering

 • BankID
 • Underskrift

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 33,4%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 15000kr i 1 år - Effektiv ränta: 33,40%. Totalt: 17472kr

Kontakta Cash BuddyÖppettider

Mån-fre: 09.00-12.30
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Cash Buddy?

Cashbuddy gör sin kreditkontroll via UC så om du har många UC-kontroller i din profil kan det försämra dina chanser att få ett lån. Detta pga att ens kreditvärdighet brukar försämras med många kontroller av UC. Dock godtar de betalningsanmärkningar vilket höjer statistiken på godkända ansökningar en aning. Det är många som gillar upplägget som Cashbuddy har med lite längre löptider och därav inkommer det ganska mycket ansökningar via CashLoans.se. Av de som kommer in är det ungefär hälften som blir godkända.

Så här fyller du i ansökan

Cashbuddy har jobbat hårt för att deras tjänst ska vara så användarvänlig som möjligt för kunden. Allt för att underlätta för den som vill låna pengar snabbt och enkelt. Du kan ansöka om lånet i mobilen, via datorn och paddan var du än är. Själva ansökan går till så att du surfar in på deras hemsida, drar i belopps-reglaget till önskat belopp och sedan drar du löptids-reglaget till den återbetalningstid du vill ha på dig för att återbetala lånet. Det finns även snabbknappar på de vanligaste beloppen, 15000, 20000 och 25000 kronor. När du valt belopp och löptid går du vidare genom att trycka på ”ansök direkt-knappen”. Därefter fyller du personuppgifter såsom personnummer, adress, sysselsättning, inkomst och familjesituation. När du fyllt i dessa uppgifter legitimerar du dig med bank-id. En sedvanlig kreditkontroll kommer då göras via UC. Om din ansökan godkänns så godkänns även ett autogiro kopplat till ditt konto. Pengarna kommer in på ditt konto och kommer således att återbetalas vi autogiro en gång i månaden. Ett säkert sätt för att inte missa någon betalning och åka på onödiga påminnelseavgifter. Utbetalningen av lånet kommer ofta dagen efter lånet godkänts.

Pris och amortering

Att ansöka om lånet är gratis och du betalar ingen uppläggningsavgift eller avi-avgift. Det är bara räntan som kostar. Den kortaste valbara löptiden är 12 månader vilket kan tyckas vara lång tid vid lån av en liten summa. Om du väljer en lång återbetalningstid så blir lånekostnaden relativt dyr om du håller dig till avbetalningsplanen men du kan när som helst välja att betala tillbaka lånet i förtid utan att det kommer till någon extra kostnad. Jämför man priserna mot andra traditionella sms-långivare så är Cashbuddy billigare än de flesta men det bygger på att du betalar tillbaka lånet inom några månader. Fullföljer du en längre återbetalningsplan blir det dyrare. Vi rekommenderar således att du håller nere lånekostnaderna och betalar igen lånet i så snabb takt som möjligt.

Fördelar med Cash Buddy

 • Som kund hos Cash Buddy har du möjlighet att välja en betalningsfri månad.

 • Priserna är bra på lite längre tider. Om man jämför mot övriga i branschen på ett årslån ligger de ganska bra till.

 • Cash Buddy ser framåt på din ekonomi och kan därför godta ansökningar som inkommer från de som har betalningsanmärkningar.

 • Till skillnad från många andra smslån så erbjuder Cash Buddy långa återbetalningstider.

 • Lånetjänsten är enkel att använda och bolaget bakom känns tryggt och stabilt.

Nackdelar med Cash Buddy

 • Om du väljer de längre löptiderna blir lånet dyrt i jämförelse med andra alternativ.

 • Kundtjänstens öppettider är inte bra. De har bara öppet på förmiddagarna måndag till fredag.

 • Trots att de godtar betalningsanmärkningar är det ganska många ansökningar som inte går igenom.

Sammanfattning

Cash Buddys smslån kan du till skillnad från traditionella smslån få på en lång löptid. Det är ett prisvärt snabblån om man väljer att betala tillbaka lånet inom några månader. Tar man ett litet lån på 5 år som är maxlängden blir det självklart ett dyrt lån. Kundservicen går att önska mer av i form av längre öppettider och det vore även önskvärt att de har öppet på helgen. Om du sköter din avbetalningsplan har du möjlighet till 2 betalningsfria månader per år. Utbetalningstiden av lånet är godkänd men långt ifrån snabbast på marknaden vilket är synd när lånet i övrigt har ett ganska bra upplägg. Cash Buddy är ett tryggt alternativ för dig som är ute efter ett smslån med längre avbetalningstid än vanliga smslån.


Recension - Cash Buddy
Betyg 4.5/5