Villkor

 • Taxerad inkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Svensk medborgare
 • Registrerat mobilabonnemang

Utbetalningar

Tidigast samma dag under ordinarie öppettider.


Legitimering

 • BankID
 • Underskrift
 • Skickad ID-handling

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 1269,72%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 10000kr i 90 dagar - Effektiv ränta: 363.63%. Totalt: 12800kr

Kontakta ExpresskreditÖppettider

Mån-fre: 08:00-20:00
Lördag: 10:00-18:00
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Expresskredit?

På grund av att Expresskredit har ganska höga priser så är det inte jätte många som ansöker om ett lån hos dem. Däremot så är det ganska många som får igenom sina lån. Förmodligen för att de godtar betalningsanmärkningar och inte använder sig av UC när det gör sin kreditkontroll.

Så här fyller du i ansökan

Hos Expresskredit kan du välja mellan att låna via deras website eller via mobilen. Om du väljer att ansöka via telefonen bör du ha ditt kontonummer tillgängligt och ha ett registrerat mobilnummer. Vidare ska du ha en fungerade mailadress. Om du istället vill ansöka via deras hemsida (vilket vi rekommenderar) så börjar du med att välja summa och löptid. Efter du valt det presenteras kostnaderna för lånet tydligt i en tabell. Om man vill få det ännu mer överskådligt går det att få fram en bra prislista upp i ”så fungerar det”-menyn.

När du valt belopp går du vidare och i steg två ska du legitimera dig. Det kan du göra på fler olika sätt. Bank-Id är det sättet som går snabbast. Om du inte har Bank-Id kan du legitimera dig via Nordeas personkonto eller genom att skicka in en kopia på ID-handling tillsammans med en fakturakopia eller en lönespecifikation som styrker att du är du. Legitimeringen går även att göra genom ett så kallat bekräftelsebrev. Det fungerar så att Expresskredit skickar ett brev till dig med en kod i som du sedan sms:ar tillbaka till företaget och på så vis har du identifierat dig.

Efter du legitimerat dig så skickar du in din ansökan. Om du sedan klarar Expresskredits kreditkontroll får du lånet och pengarna betalas ut. Hur lång tid det tar beror lite på vilken tid på dygnet du ansökt. Ansökningar som kommit in:

 • före 09:30 betalas ut ca 11:30

 • mellan 09:30-11:30 betalas ut ca 13:30

 • mellan 11:30-13:30 betalas ut mellan 15-17

Om ansökan kommit in senare betalas dem ut nästa vardag. Direktutbeltning är möjlig om du som ansöker har ett bankkonto hos Danskebank, Handelsbanken och Nordea. Här gör Expresskredit verkligen rätt för sitt namn genom att ha direktutbetalning till tre stora banker.

Expresskredits låneansökan

Pris och amortering

Lånet hos Expresskredit ska återbetalas efter 1-3 månader beroende på vad man väljer för tid när man ansöker. Om man inte har möjlighet att betala vid förfallodatumet går det att förlänga lånet åtta, femton eller trettio dagar. Dock är det bara på lån som har 30 dagars löptid som går att förlänga. Det är dessutom ganska dyrt så att det är ingenting vi rekommenderar. Alla summor går inte att välja på alla tre månadsintervallerna. Om du vill låna mer än 5000 kr så går det bara låna dessa summor i 60 eller 90 dagar. Återbetalningsplanen delas då upp två eller tre gånger. Väljer du till exempel 90 dagars alternativet läggs det upp på en amortering i månaden, alltså tre tillfällen.

Nästan alla långivare inom smslån-branschen brukar kunna ha lägre pris på vissa belopp och högre på vissa vilket gör att det alltid är värt att jämföra smslån. Man kan helt klart spara pengar på det. Hos Expresskredit är dock priserna relativt höga rakt igenom. Att låna 5 000 kr i 60 dagar kostar tillexempel 1200 kr hos Expresskredit medan den summan bara kostar 890 kr hos SMSpengar. Trots att dessa två varumärken har samma ägare så skiljer det alltså så pass mycket. Om du istället väljer att låna 5000 kr i 90 dagar kostar det 1400 kr medan det bara kostar cirka 550 kr hos Onea.

Fördelar med Expresskredit

 • Kundtjänstens tillgänglighet är bra och pengarna kan betalas ut både på vardagar och lördagar.

 • De godkänner betalningsanmärkningar.

 • De har en tydlig och användarvänlig hemsida.

Nackdelar med Expresskredit

 • Det kostar 12 kr/minut och ringa till kundtjänst för nya kunder.

 • Väljer du att ansöka om lånet via sms kostar det 40 kr.

Sammanfattning

Hos Expresskredit kan du låna snabbt och flexibelt. De har direktutbetalning till så många som tre banker och erbjuder många olika löptider. I och med att de godtar betalningsanmärkningar så har de flesta möjlighet att få ett lån hos dem. Dock hör Expresskredit till en av de dyraste på snabblånemarknaden. De säger själva att de är bland de bästa på flexibilitet och det går att diskutera men att man kan låna precis hur många hundralappar man vill upp till 12 000 kr gör dem lite unik. Lånesumman är alltså inte låst till att du måste låna ett jämt tusental som det är hos många andra långivare. Vill man låna pengar snabbt så är detta ett kanonlån med tanke på att de har direktutbetalning till så många som tre stora banker. Vill man däremot låna billigt så är detta tyvärr inte det rätta lånet och detta drar ner helhetsbetyget en hel del.ANSÖK NU