Använd slidern och checkboxarna för att hitta en låneförmedlare som passar dig.

Belopp

Löptid

FiltreraLåneförmedlare

På lånemarknaden idag finns det flera aktörer som man kan kalla för låneförmedlare. Många av dessa företag har byggt upp starka och välkända varumärken (Lendo t ex). Förvånansvärt många konsumenter tror att man lånar pengar direkt från dem men de lånar alltså i själva verket inte ut några pengar. Låneförmedlarnas uppgift är att fungera som en mellanhand mellan låntagaren och långivaren. För långivaren är låneförmedlarföretaget en partner som hjälper dem att skaffa nya kunder och för låntagaren är de en hjälpande hand när det kommer till att hitta ett så förmånlig lån som möjligt. Konceptet fungerar så att låneförmedlaren kikar på låntagarens nuvarande ekonomiska situation och försöker sy ihop det bästa och mest passande lånet för ditt behov.Vill du har full kontroll?

Om du inte vill anlita en låneförmedlare utan istället sköta din låneansökan själv, kan du ta hjälp av följande sidor för att hitta ett lämpligt lån:

Jämför privatlån

Jämför kreditkonto

Jämför smslån

Vägen från låneansökan till underskrivet låneavtal

Många upplever att det är komplicerat att låna pengar. Flera jobbiga frågor, invecklade samtal och svårt att få raka besked. Om du tar kontakt med en låneförmedlare blir ofta processen enklare. De ifrågasätter inte dina motiv och hjälper dig att låna pengar snabbt. När man bestämt sig för att använda tjänsten så gör man enligt nedan:

 • Kontaktar låneförmedlaren och fyller i ansökan

 • För att bedöma din kreditvärdighet gör sedan förmedlaren en kreditupplysning

 • Låneansökan presenteras för de banker som låneförmedlaren samarbetar med

 • Dem bästa låneförslagen presenteras för dig och du får sedan i lugn och ro själv välja vilket alternativ du tycker är bäst
 • Du signerar det låneavtalet du tyckte passade dig bäst och pengarna betalas ut

Du behöver alltså bara skicka in en låneansökan och gå igenom en kreditupplysning för att nå flera långivare. Själva tjänsten är inget som du som betalar för utan förmedlingen är provisionsbaserad. De får sin provision från den långivare du i slutendan väljer.

Låna med låneförmedlare

Låneförmedlare och UC

Det fina med att använda en låneförmedlare är att du bara genomgår en kreditprövning trots att flera långivare kommer att lämna erbjudande om lån. Även denna görs dock alltid via UC. Allt för många kreditprövningar via UC kommer att försämra din kreditvärdighet och vidare även dina möjligheter att bli beviljad lån. Värt att veta är att en registrerad upplysning hos UC endast ligger kvar under 12 månader. Låneförmedlare kan vara ett bra alternativ om du känner att du redan har för många registreringar hos UC men ändå vill ansöka om ett privatlån.

Det finns ett antal olika upplysningsföretag på marknaden vars kreditprövningar inte resulterar i någon registrering hos UC. Dessa används för närvarande endast av långivare som erbjuder olika typer av snabblån. Varför det är så vet vi inte men i och med att efterfrågan på just lån utan UC ökar allt mer kanske detta ändras i framtiden.

Fördelar med låneförmedlare

 • Du behöver bara ta dig igenom en enda ansökan

 • Du får bara en enda kreditupplysning på dig

 • Du sparar tid jämfört med om du själv skulle kolla runt på fler ställen

 • Du får personlig service och opartiska råd

 • Du får jämförelsetjänsten gratis, Låneförmedlaren får betalt av långivarna som de samarbetar med

 • Du får eventuellt en lägre ränta i och med att förmedlaren brukar förhandla för din räkning

 • Du ökar dina chanser att få en godkänd ansökan, även om du har betalningsanmärkningar så brukar chanserna öka

Låneförmedlarna arbetar i regel bara med stora banker och kreditbolag som erbjuder privatlån. De förmedlar alltså inte smslån och snabblån.

Nackdelar med låneförmedlare

 • Osäkerhet kring om låneförmedlaren är opartisk

 • Osäkerhet kring om låneförmedlaren presenterar det alternativ som den får mest provision för eller om den faktiskt presenterar det bästa lånet för dig. Man skulle kunna finnas en risk för detta, dock finns det låneförmedlare som strävar efter att de banker som de samarbetar med ska ge en så lika provision som möjligt. Advisa är ett exempel på en sådan låneförmedlare.

På CashLoans.se jämför vi just nu dessa låneförmedlare


Freedom Finance

Freedom Finance är en låneförmedlare som fungerar som en bra mellanhand när du är ute efter ett privatlån. De hjälper dig att jämföra lån mellan 5000 och 500000 kr. Lån som du kan teckna utan säkerhet och således kan använda till vad du vill.
Läs mer om Freedom Finance


Zmarta

Ansöker du om ett privatlån via Zmarta hjälper de dig att jämföra ett stort antal banker via en enda kreditkontroll och ansökan. Tjänsten är gratis att använda och de kan presentera skarpa och bra låneerbjudanden på kort tid.
Läs mer om Zmarta


Sambla

Hos Sambla kan du ansöka om privatlån från 5 000 - 500 000 kronor. De är en låneförmedlare som jämför långivares räntor åt dig och kan samtidigt hjälpa dig att samla lån.
Läs mer om Sambla


Compricer

Prisjämförelsejätten Compricer jämför inte bara priserna på lån utan de jämför även priser i andra branscher så som försäkringar, elavtal och pension. Tjänsten de erbjuder är kostnadsfri och tanken med den är att de ska hjälpa privatpersoner att spara tid och pengar. När du behöver ett privatlån kan de hjälpa dig genom att presentera erbjudanden från ett stort antal banker. Fördelen med detta är att du endast behöver göra en UC-kontroll!
Läs mer om Compricer


Lendo

Lendo förmedlar privatlån mellan 5000 och 500000 kr med en löptid från 1-15 år. De är kanske den mest kända låneförmedlaren av privatlån på marknaden och de hjälper dig att jämföra långivare och pressa priserna. Ett tryggt val för dig som vill testa att gå vägen via en låneförmedlare när du ska låna pengar.
Läs mer om Lendo


Direkto

Via Direkto:s låneförmedlingstjänst får du hjälp att hitta det privatlån som passar dig bäst. En ansökan och en kreditupplysning räcker för att nå erbjudande från ett stort antal banker. Betalningsanmärkningar är dessutom inget hinder.
Läs mer om Direkto


AXO Finans

Axo Finans jämför och förmedlar privatlån och hjälper dig genom det till en bra lånelösning. Tjänsten är gratis att använda och de sköter all kontakt med långivaren. Behöver du samla lån kan de även vara en bra partner att vända sig till.
Läs mer om AXO Finans


Consector

Consector har sedan 2014 hjälpt privatpersoner att jämföra privatlån, bolån och kreditkort. Genom deras kostnadsfria tjänst förmedlar de lån och kredikort efter dina önskemål. Självklart med så låg ränta som möjligt. Om du tänkt ansöka om ett privatlån så förmedlar de lån från 10000-50000 kr.
Läs mer om Consector


MyLoan

MyLoan är en låneförmedlare av lån som ligger inom spannet 10 000 - 500 000 kr. De samarbetar med oerhört många banker så att de kan leverera en bred jämförelse av marknadens kreditgivare. Via en ansökan och en UC-kontroll låter de kreditgivarna tävla mellan varandra för att få dig som kund.
Läs mer om MyLoan


Advisa

Advisa förmedlar privatlån upp till 500000 kronor till dig som privatperson. Löptiden går att få på mellan 1-15 år beroende på vad du har för önskemål på återbetalningstakt.
Läs mer om Advisa


Zensum

Zensum har framförallt specialiserat sig på att hjälpa kunder att samla lån och på så vis sänka deras lånekostnader men du kan även be dem hjälpa dig att hitta ett bra och billigt privatlån. De förmedlar nämligen lån från 20000 till 500000 kronor. Förmedlingen innebär att du via en ansökan får låneförslag från flera olika långivare och utifrån det underlaget kan du sedan välja det lån som passar dig bäst.
Läs mer om Zensum