Villkor

 • Inget specifikt inkomstkrav
 • Minst 20 år gammal
 • Registrerat mobilabonnemang
 • Bostadsadress i Sverige och folkbokförd i landet sedan två år

Utbetalningar

Nordea och Handelsbanken:
Må - lörd. samma dag

Annan bank:
Samma dag vid godkänd ansökan innan kl 13:00, annars betalas pengarna ut dagen efter om det är en vardag.


Legitimering

 • BankID
 • SMS

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 200kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 2264,72%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 6000kr i 90 dagar - Effektiv ränta: 433,54%. Totalt: 7851kr

Kontakta LånbutikenÖppettider

Mån-fre: 07.00-21.00
Lördag: 09.00-17.00
Söndag: 11:00-17:00

Öppet för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Lånbutiken?

Lånbutiken är ganska generösa med att godkänna ansökningar. De godtar fler ansökningar än de flesta snabblåneföretagen på marknaden. Därav kan vi rekommendera att man provar ansöka om en kreditkonto hos Lånbutiken om man har svårt att få lån.

Så här fyller du i ansökan

Först och främst väljer du vilken summa du ska låna under hur lång tid samt fyller i personlig information som personnummer, mail, telefonnummer och banknummer. Andra steget är att identifiera dig genom något av de sätt Lånbutiken erbjuder (Bank-ID och SMS). Vidare ska du komplettera med lite djupare kunduppgifter såsom inkomst och boendeform. Steg fyra är att godkänna Lånebutikens villkor och slutligen skicka in din ansökan.

Lånbutikens låneansökan

Du kan förvänta dig att få svar direkt på datorskärmen och åtkomst till pengarna på ditt bankkonto inom en bankdag. Pengarna överförs samma dag om ansökan sker före klockan 13.00. Pengarna syns fortast om du är kund hos Nordea eller Handelsbanken och är du det kan du även göra överföringar på helger. Till dessa 2 banker sker utbetalning inom en timme. Avbetalningen på lånet uppmärksammas genom en faktura som skickas ut varje månad.


Kreditkontot (som hos Lånbutiken kallas Brukslån):

Om man är ny kund får man en kredit på 10 000 kronor och är man en återkommande kund kan man få en kredit på 15 000 kronor. Du behöver emellertid ange hur stor del av krediten som ska betalas ut direkt efter beviljat kreditkonto. Man måste minst ta ut 1 000 kronor vilket är intressant eftersom det på första sidan går att läsa att man kan ta ut 500 kronor från kreditkontot. Medan det å andra sidan inte går ta ut mindre än 1 000 kronor vid första uttaget i ansökningsprocessen.

Lånbutikens lånealternativ - Väljer du Brukslån eller Sms-lån?

Det som lånemarknaden kallar kreditkonto kallas hos Lånebutiken Brukslån. Det är en modernare låneform än ett traditionellt sms-lån och innebär allt som oftast lägre ränta. Om man ställer lånetyperna mot varandra hos Lånbutiken märks det tydligt av hos dem. Det borde innebära att man enbart skulle välja kreditkonto-alternativet hos Lånbutiken men det beror på vilket behov man har. Sms-lån alternativet kan ändå vara intressant. När man som ny kund ansöker om kreditkontot så får man automatiskt en kredit på 10000 kronor även om man valt ett lägre belopp än så. Om man väljer ett lägre belopp så får du det utbetalt men det läggs ändå upp ett kreditutrymme om 10000 kronor som sagt. Om man vet med sig att man är odisciplinerad när det kommer till kreditutrymmen och bara har behov av ett lägre belopp så kan det vara värt att välja sms-lånet istället. Sms-lånet skiljer sig även på det viset att du har ett fast datum för återbetalning av hela lånet. På kreditkontot är det flexibelt. Du har nämligen möjlighet att skjuta upp betalningen på ett annat vis genom ett ”lägst att återbetala-belopp” i slutet av månaden (minst 500 kr eller 10% av utnyttjad kredit). Det skulle, för en odisciplinerad person, kunna inbjuda till att skjuta på betalningarna vilket innebär mer ränta och därmed högre kostnad. Betalar man däremot tillbaka hela den utnyttjade krediten och inte skjuter på betalningarna så är det alltså betydligt lägre ränta i kreditkonto-alternativet. Vår rekommendation är således att du väljer efter vilket behov du är i och efter vilken person du känner att du är (Disciplinerad eller odisciplinerad?).

Fördelar med Lånbutiken

 • Priserna på deras två låneprodukter är relativt låga.

 • Som ny kund har man möjlighet att låna upp till 2000 kr räntefritt på sms-lånealternativet. (Dock tillkommer en uppläggningsavgift om 200 kronor.)

 • Man får ett snabbt besked på sin ansökan och öppettiderna hos Lånebutiken är tilltagna.

 • Om man har ett konto hos Handelsbanken eller Nordea får man utbetalningen direkt vardag som helgdag.

 • Även om Lånbutiken inte godkänner betalningsanmärkningar så är det många ansökningar som går igenom.

 • De använder inte UC för att göra kreditupplysningen.

 • De har inget specifikt inkomstkrav.

 • Om man vill så har man möjlighet att betala igen lånet tidigare.

Nackdelar med Lånbutiken

 • De erbjuder ganska låg tak-summa (12000 kr) och kort återbetalningstid (max 90 dagar) på sms-lånealternativet. Letar man efter ett större lån eller en längre återbetalningstid så måste man leta vidare.

 • De godtar ej betalningsanmärkningar.

 • Det går inte att ansöka om lånealternativen hos företagets kundtjänst. Man måste gå via formuläret på deras hemsida.

Sammanfattning

Utbudet hos Lånbutiken är bra. Du kan välja mellan att ta ett sms-lån på upp till 12 000 kronor med en löptid från 30-90 dagar eller ett kreditkonto med en kredit upp till 15 000 kronor (ny kund 10 000 kr). SMSlånet innebär fasta summor med fasta återbetalningstider medan kreditkontot innebär en flexibel lånelösning med rörlig återbetalningstid och nyttjande av kredit. Kreditkontot är det lägre ränta på än sms-lånet. Däremot kräver det mer disciplin att ha ett kreditkonto än att ta ett sms-lån. Lånbutikens kreditkonto ökar i popularitet i takt med att kreditkonto blir en allt vanligare snabblåneform på marknaden. Rent generellt så är nästan alltid kreditkonton billigare än sms-lån. Dock är ett traditionellt kreditkort fortfarande ett billigare alternativ om man är ute efter att ha en kredit att tillgå under en längre tid. Är man ute efter ett kort lån som man betalar igen fort så kan Lånbutiken hålla ett lägre pris.


Recension - Lånbutiken
Betyg 4/5

ANSÖK NU