Villkor

 • Minst 100 000 kr i årsinkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Ingen skuld hos kronofogden

Utbetalningar

Direkt till Nordea, Handelsbanken o DanskeBank.

Vid annan bank nästkommande bankdag.


Legitimering

 • BankID

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 819,12%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 5000kr i 90 dagar - Effektiv ränta: 319,57%. Totalt: 6300kr

Kontakta SMSpengarÖppettider

Mån-fre: 08.00-18.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos SMSpengar?

Även om Smspengar är ett stabilt företag med god ekonomi godkänner de under hälften av ansökningarna. Vår rekommendation är därför att läsa deras krav noggrant innan du ansöker. Om du känner att du uppfyller dem bör du trots allt ha goda chanser att få ett lån hos dem.

Så här fyller du i ansökan

När du surfat in på smspengar.se drar du i två reglage för att bestämma lånesumma och löptid. I spannet mellan 500 kr och 5000 kr kan du välja en löptid på 30, 60 eller 90 dagar och på belopp mellan 5500 kr och 10000 kr kan du endast välja 90 dagar. Belopp över 10000 kr räknas som årslån hos Smspengar och de kan du bara välja att lägga upp med en löptid på 5 år. Precis som hos många andra långivare finns möjligheten att när som helst under avtalstiden betala av lånet utan extra kostnad. Det är bra att ha det i bakhuvudet eftersom det kan bespara dig många räntekronor, speciellt om du väljer årslån-alternativet.

Under tiden du väljer belopp kan du se exakt hur mycket lånet kommer kosta; hur stor effektiv ränta och ränta det blir, hur stora din återbetalningar minst måste vara och vilka datum dessa ska göras. Detta presenteras på ett exemplariskt sätt och det är något konkurrenter borde ta efter.

I nästa steg fyller du i ditt personnummer och information kring din ekonomiska situation för att sedan identifierar dig. Identifieringen går att göra på tre olika sätt, logga in på din bank, posta in en kopia på ID-handling eller genom att du får ett brev av Smspengar med en kod i som du sedan meddelar dem. Om du är i behov av att låna pengar snabbt är alternativet att du loggar in via din bank det snabbaste sättet.

En sedvanlig kreditupplysning görs sedan via Creditsafe (den registreras inte hos UC). Smspengar ger dig sedan ett besked direkt på skärmen. Det kan ta några minuter och går lånet igenom betalas pengarna ut inom en bankdag. Under deras öppettider har de direktutbetalning till dessa tre banker, Handelsbanken, Nordea och Danskebank. Om du har ett bankkonto hos någon av dem får du pengarna inom några minuter.

SMSpengar´s låneansökan

Pris och amortering

Hos Smspengar kan du låna 500 kr upp till 25000 kr som ny kund och upp till 40000 kr som återkommande kund. På lån under 10000 kr kan du välja 30-90 dagar som löptid men på alla lån över 10000 kr är det 5 år som gäller. Som låntagare bör man tänka sig för lite med de lån som går att lägga på så lång tid som 5 år. Om du lånar en liten summa pengar så länge blir lånekostnaden procentuellt väldigt dyr. Därav bör man betala av ett sådant lån i förtid och inte fullfölja amorteringsplanen tiden ut. Prismässigt är Smspengar ett av de bästa alternativen på det riktigt låga summorna på deras smslån. Se exempel nedan:

Belopp Löptid Pris
1000 kr 30 dgr 200 kr* (Priset gäller för ny kund. Bara Vivus är bättre just nu, 150 kr.)
1000 kr 60 dgr 290 kr (med det priset är de bäst just nu)
2000 kr 60 dgr 460 kr* (Priset gäller för ny kund. Bara Risicum är bättre just nu, 344 kr)
3000 kr 60 dgr 700 kr (Två långivare är billigare. Klicklån och Extrakredit)

*Smspengar erbjuder en rabatt för nya kunder på lånesummor mellan 500 och 2000 kr.

På deras årslån (lånesummor över 10000 kr hos SMSpengar) är den effektiva räntan aningen högre än hos konkurenterna. SMSpengar erbjuder just nu de lånen till en ränta på 34,43% i jämförelse med GoodCash som ligger kring 29 % och Cash2you (ca 33 %).

Sammanfattningsvis är priserna ganska bra på deras smslån och helt okej på deras årslån när man jämför mot konkurrenterna i branschen.

Fördelar med SMSpengar

 • De erbjuder direktutbetalning till så många som tre av de största bankerna (Handelsbanken, Nordea och Danskebank).

 • Du kan ha två lån hos dem samtidigt. Dock måste det ena vara ett smslån och det andra ett årslån.

 • De godtar betalningsanmärkningar (dock höjs inkomstkravet).

 • De erbjuder deras smslån utan UC (kreditkontrollen görs istället av Creditsafe, på deras Årslån gör de dock en förfrågan hos UC).

 • Öppettiderna är generösa på vardagar.

 • Deras smslån går att förlänga.

Nackdelar med SMSpengar

 • På lån över 10000 kr är den enda valbara löptiden 5 år. Om du lånar 11000 kr och betalar av det under så lång tid som 5 år blir räntekostnaderna jätte höga.

 • De har inte öppet på helgen och kan således inte göra helgutbetalningar.

 • För att kunna vara konkurrenskraftiga på årslån borde de sänka räntan på dessa en aning.

Sammanfattning

Smspengar vill erbjuda snabba och flexibla lån med fokus på enkelhet. Det lyckas de med på många sätt. De har direktutbetalning till så många som tre stora banker, det är mer än vad de flesta konkurrenterna har. Vidare har de en enkel hemsida som är lättnavigerad och innehåller mycket bra information för låntagare. Lånetjänsten på hemsidan är dessutom lätt att förstå och där presenteras kostnaden och räntan som lånet innebär på ett exemplariskt sätt. Att lånen är flexibla går att diskutera. Smslånen (500-10000 kr) har ganska få val gällande löptiden och årslånen (11000-40000 kr) går bara att lägga upp med en löptid på 5 år.

Angående priset så går det hitta bra priser på de lägsta summorna men direkt man vill låna lite mer pengar är de inte med i toppen och krigar. Om är ute efter att låna pengar snabbt på en vardag, vill ha bra information innan du lånar och är ute efter en mindre summa är Smspengar ett bra val. På högre lånesummor bör de sänka priserna en aning för att kunna hänga med konkurrenterna.


Recension - SMSpengar
Betyg 4/5

ANSÖK NU