Villkor

 • Låg taxerad inkomst
 • Ålderskrav: Minst 21 år (SMS lån), 20 (privatlån)
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Godkänd vid sedvanlig kreditprövning
 • Svensk medborgare

Utbetalningar

Vid godkänd ansökan samma dag eller dagen efter om det är en vardag.


Legitimering

 • BankID
 • Underskrift

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 495kr
 • Aviavgift: 39kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 42%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 50000kr i 6 år - Effektiv ränta: 11,52%. Totalt: 68413kr

Kontakta LEASYÖppettider

Mån-fre: 08:00-18:00
Lördag: 10:00-16:00
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos LEASY?

I jämförelse med liknande långivare som vi recenserat ligger Leasy i topp när det gäller godkända ansökningar. Enligt våra undersökningar är det ungefär en fjärdedel av de som ansöker som får sina ansökningar godkända. Även om den siffran är relativt sett låg är detta ett ganska högt snitt när det gäller godkända ansökningar hos långivare.

Så här fyller du i ansökan

När du ansöker om ett lån hos Leasy börjar du med att ratta in parametrarna som du vill ha det i deras lånekalkylator. Då visas tydligt vad det månatliga amorteringsbeloppet ungefär kommer bli. Månadsbeloppet är beräknat på Leasys lägsta möjliga ränta och det är bra om du har det i bakhuvudet när du gör din kalkyl. Om du vet med dig att du kanske inte har den bästa kreditvärdigheten bör du göra en överslagsräkning på månadsbeloppet och känna efter om du klarar det innan du lånar helt enkelt. De flesta konkurrenter brukar beräkna deras månadsbelopp med en snittränta och den brukar sällan vara deras lägsta ränta. Hur som helst ger detta i alla fall en riktlinje om hur lånekostnad blir med de valda parametrarna.

När du är nöjd med lånenivån fyller du personuppgifter och bankkontonummer för att sedan skicka in ansökan. Om du blir godkänd tar det ungefär 2 dagar innan pengarna förs över till ditt bankkonto.

Lånebelopp, amortering och ränta

Hos Leasy är den lägsta summan som du kan låna 10000 kr och den högsta 50000 kr. I jämförelse med många andra privatlån är den högsta valbara summan relativt låg. Troligtvis har de dragit gränsen där på grund av att deras verksamhet är inriktad mot att sälja elektronikvaror och då räcker de summorna. Om du vill låna en högre summa rekommenderar vi att ni tittar på vår jämförelse av privatlån för tips och råd.

Amorteringstiden är valbar mellan 1-6 år vilket känns rimligt på de lånebelopp som de erbjuder. Räntan är personlig och beroende på vilken kreditvärdighet du har ligger den mellan 9,84-21,6%. En ränta på 9,84% är alltså den bästa du kan få. Om man jämför den mot en del andra privatlångivare är det en hög ränta men i jämförelse med de flesta snabbån är det en låg ränta. Det är dock ovanligt att man blir erbjuden den lägsta räntan eftersom att det krävs att du har en särskilt god kreditvärdighet. En sak som vi anser är positivt med Leasy är att de använder sig utav en fast ränta. Det innebär att den ränta du får är den samma under hela amorteringstiden. De flesta konkurrenter erbjuder rörlig ränta vilket innebär att den kan gå upp och ner under tiden du amorterar på lånet. En fast ränta gör att du kan räkna mer exakt på vad den totala lånekostnaden kommer bli och det ökar tryggheten och kontrollen.

Utöver räntan tillkommer det även en uppläggningsavgift på lånet hos Leasy. Avgiften är sällsynt hög och så pass dyr som 595 kronor. Många konkurrenter bjuder på denna eller har en lägre avgift. Detta drar ner helhetsbetyget för Leasy. De tar dessutom ut en aviavgift på 39 kronor. Denna kan du tack och lov få ner till 19 kr genom att sätta igång autogiro.

Fördelar med LEASY

 • De är en trygg långivare som funnits sedan 1985. De har en stor koncern i ryggen med Thorn i spetsen.

 • De har en rutinerad kundservice som har bra öppettider. Till och med på lördagar mellan 10.00 och 16.00 har du möjlighet att nå dem för eventuella frågor.

 • I jämförelse med de flesta konkurrenterna som erbjuder ett liknande lån godkänner de många ansökningar.

Nackdelar med LEASY

 • Uppläggningsavgiften är jämförelsevis väl hög hos Leasy. När du ansöker om ett mindre lån slår den procentuellt ganska hårt på den totala lånekostnaden.

 • Vi tycker att de borde kunna göra en mer informativ hemsida. Den känns gammal och tråkig som det är nu.

Sammanfattning

Leasy är en rutinerad kreditgivare som funnits på marknaden i många år. Detta borgar för att de är en trygg långivare att vända sig till vid lånebehov. De lånar inte ut pengar till dig om de inte ser att du med största sannolikhet kommer att kunna betala tillbaka det. Leasys lån är lite som mellanmjölk. Det är billigare än ett traditionellt smslån men dyrare än ett privatlån som en större aktör erbjuder (exempelvis en vanlig bank såsom Swedbank, Nordea osv). Chansen att få ett lån hos Leasy är nog dock betydligt större i jämförelse mot en vanlig bank. Om Leasy skulle satsa på att fräscha upp deras hemsida och informationen som finns på den skulle de förtjäna ett högre betyg men nu hamnar det, precis som lånet i sig, någonstans mittemellan.


Recension - LEASY
Betyg 3/5

ANSÖK NU