Villkor

  • Minst 100 000 kr i årsinkomst
  • Minst 18 år gammal
  • Svensk medborgare

Utbetalningar

3-5 bankdagar.


Legitimering

  • Underskrift

Kontakta Freedom FinanceÖppettider

Öppet dygnet runt alla dagar.

Öppet för tillfället

Vilka banker jämför de?

Freedom Finance samarbetar med drygt 20 banker och det är fler än många av deras konkurrenter gör. Vissa låneförmedlare brukar inte uppge vilka banker de jämför men det gör Freedom Finance på ett tydligt och bra sätt. Förutom att de nämner vilka det är skriver de även ett kort stycke om varje aktör. För dig som kund är det en bra bonusinformation. Dels kan du lättare bilda dig en uppfattning om en specifik långivare och dels kan du utesluta dessa långivare ifall du vill kolla vidare efter du låtit Freedom Finance göra sin jämförelse åt dig. De långivare de jämför är:

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Freedom Finance?

Freedom Finance hör till en av de aktörer som du kan ansöka om ett privatlån via som godkänner flest ansökningar. Då räknar vi alltså in både låneförmedlare och rena kreditbolag. Enligt vår undersökning är Zmarta och Axo Finans de enda konkurrenterna som kommer upp i ungefär samma nivå.

Så här fyller du i ansökan

När du bestämt dig för att ansöka om en lånejämförelse hos Freedom Finance gör du det snabbast via deras hemsida. Där börjar du med att välja belopp och löptid. Du kan laborera lite med två reglage, ett för lånebelopp och ett för amorteringstid, innan du går vidare. Vid olika lägen får du fram en ungefärlig lånekostnad vilket är bra. Lånekostnaden baserar sig på en exempelränta som pendlar mellan 4,3 och 11,89 % för tillfället. Exempelräntan baseras i sin tur antagligen på en snittnivå för vad folk som ansöker normalt sett hamnar på. Ta den som en indikation för att räntan du får via Freedom Finance är personlig. Ditt lån kommer sannolikt alltså inte hamna på exakt samma ränta som exempelräntan. Den kan antingen bli lite högre eller lite lägre. Det får du först veta när du får låneerbjudandena i slutet av processen.

När du valt belopp och löptid får du fylla i de traditionsenliga personuppgifterna. De innefattar bland annat personnummer, adress, telefonnummer och mailadress. Sysselsättning, inkomst, uppgifter på eventuell medsökande är även uppgifter de vill att du skriver in. Därefter skickar du in ansökan och inväntar ett svar. Jämförelsesvaret med de bästa erbjudandena brukar gå ganska snabbt. Inom ett dygn bör du ha hört från dem. När du valt erbjudande tar det från 1-5 bankdagar och få pengarna insatta på ditt bankkonto. Om långivaren du väljer erbjuder avtalssignering via BankID går det på en dag. I annat fall kommer du få signera ett skuldebrev och det brukar ta 2-5 dagar beroende på hur snabb postgången är.

Lånebelopp, amortering och ränta

Freedom Finance erbjuder hjälp med hela spektrat av vad marknadens långivare vanligtvis har i sitt sortiment avseende produkten privatlån. Du kan ansöka om ett privatlån via dem från 5000-500000 kr med en löptid från 1-15 år. Om du tycker ett år är för lång tid kan du teckna det på ett år men betala av det innan löptiden går ut.

Räntan hos Freedom Finance är individuell och det innebär att du för tillfället kan få en årsränta från 3,54-18,15 %. Den effektiv ränta är något högre och erbjuds från 3,6-33,40 %. I den ingår eventuellt tillkommande avgifter beroende på vilken långivare du i slutendan kommer teckna avtal med. Vissa långivare som Freedom Finance samarbetar med tar exempelvis ut en uppläggningsavgift och vissa inte. Den effektiva räntan är i vanlig ordning det mest rättmätiga måttet för och räkna fram vad den totala lånekostnaden kommer bli i slutendan. Vilken räntenivå du sedan kommer erbjudas i spannet ovan beror på vilken återbetalningsförmåga du har. Ju bättre den är desto lägre risk behöver banken ta och då kan de också ge en låg ränta. Om du till exempel har betalningsanmärkningar innebär det oftast ett högre risktagande för långivaren och då erbjuder de en högre ränta. Det är först efter du gjort en komplett ansökan du kommer se vilken ränta långivarna är beredd att offerera dig.

Fördelar med Freedom Finance

  • Du behöver bara genomgå en kreditupplysning och fylla i en ansökan för att få låneerbjudanden från ett stort antal banker.

  • Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder hos Freedom Finance. De kan hellre se det som en utmaning att få hjälpa dig till en bättre lånesituation. Om du har flera lån och krediter med mindre fördelaktiga villkor kan de hjälpa dig att samla lånen i en bättre lånelösning.

  • Många av deras samarbetspartners erbjuder låneskydd. Det kostar visserligen lite extra men det ger en ökad ekonomisk trygghet.

  • Deras kundservice har öppet dygnet runt.

Nackdelar med Freedom Finance

  • Om du behöver låna pengar snabbt finns det ett antal långivare som har snabbare utbetalningar är Freedom Finance har.

Sammanfattning

Freedom Finance imponerar på många sätt. De håller sig verkligen i framkant på alla de punkter vi tittar på när recenserar låneaktörer. Om det är ett privatlån du är ute efter och har tid att vänta på pengarna någon dag kan vi verkligen rekommendera att gå steget via Freedom Finance. De behandlar sina kunder exemplariskt och ger en bra heltäckande bild av marknaden åt dig. Bra jobbat FF säger vi och lämnar efter dem ett toppbetyg!


Recension - Freedom Finance
Betyg 5/5

ANSÖK NU