Villkor

 • Minst 120 000 kr i årsinkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Ingen skuld eller anmärkning hos kronofogden
 • Svensk medborgare

Utbetalningar

2-5 bankdagar.


Legitimering

 • BankID
 • Underskrift

Kontakta AXO FinansÖppettider

Mån-fre: 08.30-16.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Axo Finans?

Av alla låneförmedlare vi presenterar och recenserar här på CashLoans.se är Axo Finans den som godkänner flest ansökningar. Det är imponerande med tanke på att de inte godtar betalningsanmärkningar.

Så här fyller du i ansökan

Axo Finans hänvisar, precis som många andra låneförmedlare, till sin lånemodul på webben. Där kan du på ett modernt sätt justera fram hur du vill att ditt lån ska se ut när det gäller belopp och amorteringstid. Du kan även klicka i om du har någon medsökande och om du vill lösa några befintliga lån med hjälp av Axo Finans. De kan som sagt samla lån och krediter och på så vis mest troligt sänka dina räntekostnader.

I nästa steg fyller du i din adress, personnummer, civilstatus och boendesituation. Om det är så att du har en medsökande så fyller du i dennes uppgifter här också. (Att ha en medsökande ökar alltid dina chanser till att få igenom ett lån oavsett om vilken långivare du vänder dig till. Långivarens risk blir nämligen lägre då.)

Efter det får du se vad en ungefärlig lånekostnad skulle bli vid en exempelränta på 5,5 %. Räntan hos Axo Finans är dock personlig så vad den den exakta räntan kommer bli för dig får du inte veta i detta läge. Den uppgiften får du egentligen inte förrän du fått svar på din ansökan.

När ansökan sedan skickas in lovar Axo att de ger dig ett svar så pass fort som inom fyra timmar på vardagar. Om lånet blir beviljat kommer de vilja ha en signatur på låneavtalet innan de betalar ut pengar. Hos en del långivare som de samarbetar med får du ett låneavtal hemskickat till dig som du får skriva under och skicka tillbaka och hos en del har du möjligheten att signera låneavtalet via Bank-ID. Signeringen skiljer sig alltså mellan långivarna de jämför, och således skiljer sig även tiden från inskickad ansökan till att du faktiskt har pengarna i handen. Får du förslag om en långivare som använder sig av BankID går det så klart betydligt snabbare att få dina pengar än om låneavtalet måste skickas med snigelpost.

Lånebelopp, amortering och ränta

Axo Finans erbjuder allt från den lägsta till den högsta summan på ett privatlån som finns på marknaden idag. Det vill säga lån från 5000-500 000 kronor. Detsamma gäller återbetalningstiden som du kan välja från 1-15 år. På utbudet finns det således ingenting att klaga på.

För tillfället kan de förhandla fram en ränta från 2,95 % åt dig vilket är riktigt lågt. Dock är räntan personlig och för att få så låg ränta krävs det att du har en grymt bra kreditvärdighet. Om du inte har det kan du bli erbjuden ända upp till 24 %. De visar just nu ett ränteexempel med 5,3 procents ränta vilket torde vara någon slags snittränta där en stor del av de som ansöker hamnar.

Fördelar med Axo Finans

 • En stor del av de som ansöker får sin ansökan beviljad.

 • Hemsidan håller hög klass. Den ger bra information och är lättnavigerad.

 • Sett till att de förmedlar privatlån är inkomstkravet lågt.

Nackdelar med Axo Finans

 • De jämför mindre antal kreditbolag än många andra låneförmedlare gör.

 • Kundservicens öppettider finns det mer att önska sig av. De har inte öppet på helgerna överhuvudtaget och stänger väl tidigt på vardagar.

Sammanfattning

Axo Finans tjänst känns smidig och lätt att använda. De jämför privatlån och får ett antal långivare att tävla om dig som kund. De resulterar oftast i bra erbjudanden som håller nere dina räntekostnader. Vill du samla lån och krediter kan de även hjälpa till med det.

Vi gillar Axo Finans webbplats som innehåller mycket matnyttig information och har bra struktur. Att de verkar vara exceptionellt duktiga på att hjälpa många till bra lånelösningar är också imponerande. De får dock ett litet minus för att de inte jämför så många långivare. På den punkten har de lite att jobba med för att kunna tävla med dem största låneförmedlarna på den svenska marknaden så som till exempel Lendo och Freedom Finance.


Recension - Axo Finans
Betyg 4.5/5

ANSÖK NU