Villkor

 • Minst 100 000 kr i årsinkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Ingen skuld hos kronofogden
 • Fast bostad i Sverige
 • Svensk medborgare

Utbetalningar

3-5 bankdagar.


Legitimering

 • Underskrift

Kontakta ZmartaÖppettider

Dygnet runt, alla dagar.

Öppet för tillfället

Vilka banker jämför de?

Om du är ute och letar ett privatlån och tar hjälp av en låneförmedlare kan det vara klokt att ta reda på vilka banker de jämför. Dels för att se att aktören verkligen är seriös och gör en jämförelse och dels för att veta vilka det gjort en förfrågan hos så du kan utesluta dessa ifall du vill gå vidare och kolla hos fler kreditbolag.

Zmarta är till skillnad mot en del av deras konkurrenter väldigt tydliga med att specificera vilka aktörer de kontaktar. De skriver dessutom någon rad om dessa vilket kan vara intressant information för dig som låntagare.

Kreditbolagen de jämför följer nedan:

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Zmarta?

Fler och fler av våra besökare väljer att gå vidare till Zmarta för att ansöka om ett lån. Av den statistik vi får fram och vår allmänna marknadsundersökning är det en hög andel som få sina låneansökningar godkända. Om vi jämför Zmarta med andra låneförmedlare ligger de i topp bland de som beviljar flest lån.

Så här fyller du i ansökan

Ansökan hos Zmarta fungerar så att du först väljer vilken typ av lån du vill ansöka om. Det gör du på deras hemsida genom att trycka på ”ansök nu”-knappen. Då får du upp de olika lånealternativen de erbjuder vilka är privatlån, billån och om du vill samla lån hos dem. I det läget är det viktigt att välja rätt. Om du tillexempel kommer köpa en bil för pengarna är sannolikheten stor att du blir erbjuden en lägre ränta än om du tänkt använda dem till att resa. Detta för att banken har möjlighet att lägga bilen som säkerhet för lånet.

Oavsett vad du väljer för lånetyp blir nästa steg att välja återbetalningstid. Därefter får du fylla i personnummer, mobilnummer, mailadress och om du tänkt ha en medsökande till lånet. Om du väljer att ta med en medsökande i ansökningen ökas dina chanser till att få låna pengar rejält. Sen kommer du även få fylla i lite uppgifter om din privata ekonomi innan du kan skicka in ansökan.

Om det är så att du ansöker före lunch är chansen stor att du kommer få låneerbjudanden under dagen. I annat fall får du dessa någon gång under nästa bankdag. När du valt alternativ skickas ett skuldebrev till dig per post som du får skriva under och returnera. Hela proceduren uppskattas ta 3-5 arbetsdagar och därefter får du pengarna insatta på önskat bankkonto.

Lånebelopp, amortering och ränta

Till skillnad mot för många konkurrenter förmedlar Zmarta lån ända ner till 5000 kr. De flesta andra låneförmedlare har 5000 kr som startbelopp. Det högsta beloppet som går att ansöka om är 500 000 kronor. Beloppsspannet täcker med andra ord av all hela privatlånmarknaden men i och med att de kommer ner i så låga belopp som en tusenlapp täcker de även av en del av snabblånebranschen.

Löptiden som går att välja ligger mellan 1 och 15 år vilket är det som normalt sett erbjuds bland hos konkurrenterna. Om du vill betala av lånet på kortare tid än ett år går det att göra utan att det tillkommer några extra kostnader. Det är bra att veta, speciellt om du lånar ett litet belopp som du kanske kan betala av redan efter någon månad. Ju tidigare du betalar av ett lån, ju lägre blir den totala lånekostnaden.

Räntan som Zmarta för tillfället går ut med att de kan erbjuda dig ligger för tillfället mellan 3,54 % och 18,15 %. Att de kan erbjuda en lägsta ränta ner mot 3 % är ganska vanligt bland konkurrenterna men att den högsta räntan de anger är så låg som kring 18 % är ganska ovanligt. Oftast brukar den ligga över 20 %. Dock nämner Zmarta att de vanligtvis erbjuder räntor inom det här spannet så ibland hamnar säkert ränteerbjudandet över 18 %.

Den effektiva räntan (alltså ränta + övriga lånekostnader såsom till exempel aviavgift och uppläggningsavgift) ligger vid recensionstillfället mellan 4,17 och 33,40 %. En sak som är viktig att komma ihåg när det gäller räntan du kan få via Zmarta är att den är individuell och rörlig. Att den är individuell betyder att att den styrs av hur bra kreditvärdighet du har (hög kreditvärdighet mindre risk för banken lägre ränta och tvärtom) och att den är rörlig innebär korthet att den kan röra sig en aning under avtalstiden beroende på hur den allmänna ekonomin i samhället rör sig.

Fördelar med Zmarta

 • De har en smidig live-chat på hemsidan under deras öppetttider om du har några funderingar. Oftast får du svar på enkla frågor där inom 60 sekunder.

 • Lånevillkoren är relativt milda och chansen att få din ansökan beviljad är god.

 • Om du har betalningsanmärkningar finns chansen att få igenom sin ansökan ändå. Vissa banker som Zmarta samarbetar med har nämligen specialiserat sig på att kunna hjälpa folk med anmärkningar till vettiga lånelösningar.

 • De kan hjälpa dig att samla lån och på så vis få ner dina lånekostnader.

Nackdelar med Zmarta

 • Deras kundtjänst skulle gärna få utöka sina öppettider och ha öppet några timmar på helgen.

Sammanfattning

Zmarta är en relativt ny aktör på marknaden men känns samtidigt som en trygg spelare tack vare att de har företaget Freedom Finance i ryggen. De har nämligen en lång erfarenhet av just låneförmedling och har funnits väldigt länge på den svenska marknaden.

Förutom förmedling av privatlån erbjuder även Zmarta andra gratis-tjänster som förbättrar din ekonomi. Att samtidigt kunna få hjälp med att hitta ett bra lån och se över andra delar av privatekonomin hos samma bolag är en styrka tycker vi. Detta tillsammans med utbudet i låneförmedlingstjänsten är heltäckande och att de tydligt visar vilka kreditbolag de jämför bidrar till ett gott betyg för Zmarta här på CashLoans.se.


Recension - Zmarta
Betyg 4.5/5

ANSÖK NU