Villkor

 • Fast inkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Inga betalningsanmärkningar

Utbetalningar

Cirka två bankdagar efter returnerad ansökan


Legitimering

 • Underskrift

Kontakta ICA BankenÖppettider

Mån-fre: 08:00-20:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos ICA Banken?

ICA Banken har ganska hårda krav på dig som ansöker. Du ska ha en god ordning på din ekonomi. Betalningsanmärkningar är till exempel något de inte accepterar. Om du haft lån tidigare vill de se att du inte misskött ditt återbetalningsåtagande. ICA Banken har dock bra resurser och jämför man dem med liknande aktörer är det ganska många som får lån hos dem.

Så här fyller du i ansökan

När du vill låna pengar hos Ica Banken gör du det bekvämast via deras hemsida. Där kan du enkelt se vad lånet ungefärligen kommer att kosta innan du ansöker. Dra bara reglagen för lånesumma och löptid till den nivå du önskar så får du den genomsnittliga månadskostnaden presenterad för dig. Även om räntan är rörlig hos ICA Banken så får du en bra bild över vad lånet kommer kosta tack vare att de ger dig den informationen vilket är bra. Precis som vid andra lån med rörlig ränta bör du göra en liten kalkyl på att du klarar en räntehöjning. När du gjort det och känner att du hittat lånenivån som passar din ekonomi går du vidare till nästa steg i ansökningsprocessen.

I det steget få du välja mellan att legitimera dig direkt med Mobilt BankID eller gå vidare utan att legitimera dig. Väljer du det senare alternativet tar det längre tid att få ditt lån för då skickar istället ICA Banken hem ett rekommenderat brev till dig med skuldebrevet som du får skriva under och returnera. Postgången gör således att det tar några dagar längre innan ansökan kan godkännas.

När du valt vilken variant av identifiering du vill göra får du svara på vad du tänkt använda lånet till och om det endast är du själv som ska stå som lånesökande. Om du väljer två sökande (t ex du och din flickvän) kommer sannolikheten att lånet beviljas öka. Därefter fyller du i personuppgifter och uppgifter kring din ekonomi för att slutligen skicka in din ansökan.

Lånebelopp, amortering och ränta

Hos ICA Banken kan du som lägst låna 20 000 kr och som högst 350 000 kr. Lånebeloppsutbudet är således lite lägre än hos många andra aktörer som erbjuder privatlån. Till exempel finns det några konkurrenter som erbjuder lånebelopp ända upp till 500 000 kr utan säkerhet.

Även amorteringstiden, som går att välja från 3 till 12 år, är lite kortare än hos en del andra kreditbolag. En del konkurrenter som tillhandahåller privatlån erbjuder en återbetalningstid på upp till 15 år. Att ICA Banken har 3 år som lägst valbara tid spelar inte så stor roll dock för om du känner för att betala igen lånet före den tiden har gått kan du göra det utan att det tillkommer någon extra kostnad.

Räntan hos ICA Banken är rörlig och således individuell. Att den är rörlig innebär att den kan gå upp eller ned under tiden lånet amorteras och att den är individuell betyder att den styrs efter din återbetalningsförmåga.

För tillfället ligger räntan mellan 3,70 och 10,95 %. Den effektiva räntan ligger ungefär i samma spann. Den övre gränsen hör till marknadens lägsta högsta gräns vilket är bra för dig som kanske inte har den bästa återbetalningsförmågan. Många konkurrenter har en betydligt högre övre gräns på utlåningsräntan.

Fördelar med ICA Banken

 • Ett av de tryggaste och populäraste alternativen till storbankerna.

 • Ingen uppläggningsavgift eller aviavgift (om du betalar med autogiro eller Kivra).

 • Du kan teckna låneskydd i samband med att du lägger upp lånet.

 • Hos ICA Banken finns allt samlat under samma tak. Dels finns flera olika typer av lån och dels kan du använda dem när du är i behov av andra banktjänster.

 • Hemsidan ger bra information och är lättnavigerad.

 • Ansökningsprocessen är snabb och enkel att förstå.

Nackdelar med ICA Banken

 • Lånevillkoren skull vi gärna se att de lyfter fram bättre på deras hemsida. För tillfället får man leta en del innan man hittar dem och då är det massor med text i en pdf-fil.

 • I jämförelse med en del av konkurrenterna, som erbjuder privatlån, erbjuder de ett förhållandevis lågt högsta belopp.

Sammanfattning

ICA Banken är ett populärt och bra alternativ som många väljer. De fungerar som en mindre bank och är ett schyst alternativ till storbankerna med tanke på att de erbjuder många likartade tjänster. Hos dem kan du samla hela din privata ekonomi vilket ger en kontroll för dig som kund.

Räntan är konkurrenskraftig, trygghetskänslan är god, informationen är tydlig och enkelheten är bra. Därav förtjänar de ett bra betyg hos oss på CashLoans.se. För att nå ett topp-betyg skulle vi dock vilja se ett ökat spann gällande lånebelopp och amorteringstid.


Recension - ICA Banken
Betyg 4/5

ANSÖK NU