Villkor

  • Minst 120 000 kr i årsinkomst
  • Minst 20 år gammal
  • Kan godta betalningsanmärkningar via omstartslånet.

Utbetalningar

2-5 bankdagar


Legitimering

  • Underskrift

Kontakta Marginalen BankÖppettider

Öppet dygnet runt alla dagar

Öppet för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Marginalen Bank?

Enligt vår statistik och undersökning är det ganska få som får sin ansökan godkänt hos Marginalen Bank. De som har svårt att få lån kan välja att ansöka om deras så kallade omstartslån. Då ökar chansen att få låna. Dock är de ganska hårda kring låneansökan även när det gäller omstartslånet så det är inte säkert du får låna ändå. Se till att läsa igenom lånevillkoren noggrant innan du satsar på att ansöka så får du en bra känsla över vad som krävs för att få låna.

Så här fyller du i ansökan

När du bestämt dig för att låna pengar av Marginalen Bank gör du det enklast via deras hemsida. Där finns det precis som hos många andra långivare en lånekalkylator som du kan ställa in med de parametrar som du önskar att just ditt lån ska ha. När du valt lånebelopp och amorteringstid visas ett månadsbelopp. Alltså det belopp du minst ska betala varje månad på det valda lånebeloppet. Det är beräknat på en exempelränta så det kommer inte vara den ränta som du kommer få men den ger i alla fall en bra fingervisning.

En sak som skiljer Marginalen Bank mot många av deras konkurrenter är att de ger dig en möjlighet att ställa räntan själv. Det finns nämligen en flik i deras lånekalkylator som heter ”justera räntan” och klickar du på den får du fram ytterligare ett reglage. Räntan går där att justera från den lägsta till den högsta räntan de erbjuder. Detta gör att du kan se vad månadsbeloppet blir vi olika räntesatser. Om du vet med dig att du har en god kreditvärdighet kan du således testa dig fram hur månadsbeloppet slår på de lägsta räntenivåerna och tvärtom. På så vis får du ännu bättre känsla för vad lånet kommer kosta innan du ansöker vilket vi tycker är suveränt. Dock får du räkna ut den totala ungefärliga lånekostnaden själv.

När du ställt in detta som du vill ha det är det dags för att fylla i dina person- och inkomstuppgifter. I det steget finns det även möjlighet att lägga till en medsökande till lånet. Om du gör det ökar som vanligt dina chanser till att bli beviljad lånet. När du sedan skickar in din ansökan granskas den samtidigt som en kreditupplysning görs.

Om din ansökan blir godkänd skickas ett mail till dig med en länk till låneavtalet som du kan klicka på och godkänna med hjälp av BankID. Skulle det vara så att du inte har BankID och att du av någon anledning inte vill skaffa det så går det att få ett skuldebrev hemskickat för underskrift också. Dock tar det upp till sju dagar längre innan du får dina pengar då. Innan du godkänner avtalet ska du så klart se efter vilken ränta du blivit erbjuden och räkna efter så att du kommer kunna betala tillbaka i tid.

Tillval

Hos Marginalen Bank kan du teckna dig för något som kallas för låneskydd. Detta är en form av försäkring som kliver in och betalar dina månadsamorteringar under en tidsperiod om du till exempel skulle bli långvarigt sjuk.

Möjlighet att teckna ett låneskydd ges dels vid ansökningstillfället men om du redan har ett lån hos Marginalen kan du teckna det vid ett senare tillfälle. Låneskyddet kan även sägas upp när som helst under avtalstiden. Väljer du att säkra upp med detta skydd kostar det 9,5% av månadsbeloppet.

Lånebelopp, amortering och ränta

Som vi nämt ovan finns det två produkter att välja på när det gäller lån hos Marginalen Bank. Det ena är ett vanligt privatlån och det går att få med en lånesumma från 25 000 - 350 000 kr och med en löptid från 2-12 år och det andra är ett omstartslån som går att få mellan 100 000 - 10 000 000 kr med en löptid från 5 - 50 år. Privatlånet är till för dig som inte har några betalningsanmärkningar och i och med det är det också lägre ränta på det än omstartslånet. Om du har möjlighet bör du alltså välja den låneprodukten i första hand. Omstartslånet har en betydligt högre ränta. Detta beror på att banken tar en högre risk när de lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. Om du behöver en ekonomisk omstart är dock detta lån ett okej alternativ som låter dig lösa gamla skulder i första hand och hjälper dig med ett ekonomiskt tillskott i andra hand.

Angående privatlånet finns det flera aktörer som både kan erbjuda längre löptid och högre lånebelopp. Är du i behov av det är till exempel Freedom Finance och Axo Finans bra alternativ.

För tillfället kan du få en ränta mellan 3,5%-18,95% på privatlånet hos Mariginalen Bank. Det är en konkurrenskraftig ränta som står sig bra mot liknande kreditgivare som erbjuder privatlån. Räntan är personlig och det betyder att den sätts efter din kreditvärdighet. Behöver banken ta en låg risk får du låg ränta och behöver de ta en hög risk kan du förvänta dig en hög ränta.

Räntespannet som vi nämnde ovan är nominell ränta men på den tillkommer avi- och uppläggningsavgift så att den effektiva räntan kommer vara något högre. Aviavgiften ligger på 29 kr/månad om du inte väljer att betala med autogiro, då får du ner den kostnaden till 10 kr/månad. Det flesta kreditgivare brukar bjuda på aviavgiften när man väljer att betala via autogiro så att Marginalen inte gör det tycker vi är lite snålt. Uppläggningsavgiften är 250 kr.

Ränta på omstartslånet startar från 4,3 % men fungerar så att du måste använda din bostad eller din blivande bostad eller en nära anhörigs bostad som säkerhet för lånet. Jämför du räntan mot ett privatlån är den räntan bra men jämför du den med ett vanligt bolån så är det en hög ränta.

Fördelar med Marginalen Bank

  • De är en trygg långivare som funnits länge på marknaden. Bara att de har så många kunder som ca 300 000 stycken visar på att många måste vara nöjda med dem.

  • Deras kundtjänst har öppet dygnet runt.

  • Även om du har betalningsanmärkningar finns det en chans att få låna pengar via det så kallade omstartslånet.

Nackdelar med Marginalen Bank

  • Deras privatlåns lägsta valbara belopp (25 000 kr) är något högt. Många kreditgivare som erbjuder privatlån börjar sina lånespann redan vid 5000 kr.

Sammanfattning

Marginalen Bank är en stor aktör som erbjuder det mesta inom lån för dig som privatperson och företag. I den här recensionen har vi titta på två av deras låneprodukter till privatpersoner, privatlån och omstartslån. Dessa två är olika på många sätt då omstartslånet är ett lån med säkerhet som riktar sig till dig som har betalningsanmärkningar och privatlånet är ett lån utan säkerhet och kräver att du har en relativt hög kreditvärdighet. Vi tycker det är bra att de har delat upp lånen på det här sättet och att de genom det kan erbjuda de flesta privatpersoner en chans att få ett lån.

Egentligen är Marginalen Bank värd ett högt betyg men på grund av att deras utbud inte är fullt lika brett som många av konkurrenternas, när det gäller lånebelopp och löptid, får det ett något lägre betyg av oss på CashLoans.se.


Recension - Marginalen Bank
Betyg 3.5/5

ANSÖK NU