Villkor

 • Minst 120 000 kr i årsinkomst
 • Minst 20 år gammal
 • Inga skulder hos kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige i minst 3 år
 • Inga betalningsanmärkningar

Utbetalningar

Normalt samma dag som de mottager det underskrivna skuldebrevet.


Legitimering

 • Underskrift

Kontakta SevenDayÖppettider

Mån-fre: 08:00-18:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos SevenDay?

SevenDay godkänner betydligt färre ansökningar en genomsnittet. Låg ränta och förmånliga erbjudanden i lånebranschen brukar innebära höga krav på de som ansöker och så är fallet hos SevenDay. Om du har en välordnad ekonomi kommer det således inte vara några problem. Vet du däremot med dig att du ligger på gränsen kan det vara värt att prova ansöka hos något annat kreditbolag.

Så här fyller du i ansökan

På Sevendays hemsida finns det två lånetyper att välja på, billån och privatlån. Du väljer vilken lånetyp som passar dig bäst först av allt i lånekalkylatorn som de tillhandahåller på sin första sida. Efter du valt det kan du justera tre reglage till den lånenivå du önskar. Det finns ett reglage för lånebelopp, ett för löptid och ett för ränta. I och med att räntan är personlig får du inte veta exakt vad den blir för än du blivit beviljad lånet. Under tiden du har lånet kan den justeras lite med tiden också utefter hur räntemarknaden går. Därför är det bra att experimentera sig fram i lånekalkylatorn och se över vilken ränta du klarar av. Framförallt är det bra att göra det för att se hur en eventuell framtida räntehöjning skulle slå på din privatekonomi.

När du går vidare i ansökningsprocessen får du fylla i ditt personnummer, vart du bor och uppgifter om din ekonomi. Om du vill öka dina chanser till ett beviljat lån går det även att fylla i uppgifter på en medsökande person. Efter det skickar du in ansökan och får ett skuldebrev hemskickat till dig. Detta är giltigt 30 dagar. Väljer du att ingå i avtalet under den tiden gäller den föreslagna räntan. Väljer du att skriva på får du dina lånade pengar direkt SevenDay har tagit emot brevet.

Lånebelopp, amortering och ränta

Hos SevenDay kan du ansöka om ett privatlån utan säkerhet på mellan 10000 och 500000 kronor. Löptiden går att lägga på 1-12 år. Det är ett vanligt spann när det kommer till privatlån men det finns kreditbolag som kan erbjuda längre löptid.

Om det är en bil du tänkt köpa för de lånade pengarna är det värt att klicka i att det är ett billån du vill ha. Då är chansen stor att du får lite lägre ränta tack vare att bilen fungerar som en säkerhet för långivaren. Billånet som SevenDay erbjuder går att få i spannet 50000-300000 kr. Är det en billigare bil än 50000 kr blir det dock privatlånet du ska välja.

Räntan du erbjuds av SevenDay är personlig vilket innebär att den styrs av din återbetalningsförmåga. Är den bra får du även bra ränta på lånet. Räntan är även rörlig vilket gör att den kan pendla lite under avtalets gång. Den rörliga räntan hos SevenDay ligger för tillfället mellan 3,45 % och 9,95 % vilket är ett lågt intervall i jämförelse med konkurrenterna. Angående priset på lånet i övrigt så tillkommer inga fasta kostnader om du väljer att återbetala via autogiro. Dessutom får du prisgaranti vilket kort och gott innebär att om du hittar ett lån med lägre pris hos en annan aktör kommer de att ge dig ett ännu bättre pris hos dem. Detta bidrar så klart till att du kan känna dig relativt trygg att få en låg ränta hos SevenDay. Om du skulle vilja utnyttja prisgarantin måste du dock bli beviljad ett lån med lägre effektiv ränta hos en annan aktör först innan du sedan visar det för SevenDays kundservice. Du måste även se till att erbjudandet du har från en annan aktör är på samma amorteringstid och lånebelopp som du har hos SevenDay.

Fördelar med SevenDay

 • Största fördelen med SevenDay är såklart deras prisgaranti. Om du engagerar dig och har tid bör du med lite arbete kunna få marknadens lägsta ränta om du läser på och utnyttjar detta.

 • Betalningsfria månader: Under en 12 månaders period kan du använda dig av tre stycken betalningsfria månader. Det går dock inte använda dessa de första 6 månaderna. Dessa månader måste du dessutom ha skött exemplariskt gällande återbetalningar. (betalningsfria månader aktiverar du via kundservice eller via ”Mina Sidor”)

 • De erbjuder låneskydd. Det är ett bra skydd att ha när du lånar pengar som skyddar mot plötsligt inkomstbortfall, exempelvis om du blir långtidssjukskriven eller blir ofrivilligt arbetslös. Det kostar 7,5 % av lånebeloppet att teckna sig för låneskyddet.

Nackdelar med SevenDay

 • Godkänner få ansökningar.

 • Deras FAQ skulle gärna fått ge svar på lite fler frågor än vad den gör nu.

Sammanfattning

Det finns många fördelar med lånen hos SevenDay. Vid jämförelse mot många konkurrenter sticker de ut en aning tack vare att de erbjuder prisgaranti. Det är även starkt av dem att kunna erbjuda betalningsfria månader och möjligheten att teckna låneskydd. Egentligen är det inte mycket som talar emot att välja SevenDay. Dock har de ett rykte om sig att vara väldigt kräsna när de tittar på låneansökningarna som kommer in.


Recension - SevenDay
Betyg 3.5/5

ANSÖK NU