Villkor

  • Årsinkomst på minst 100 000 kr
  • Minst 18 år gammal
  • Inga skulder hos kronofogden

Utbetalningar

2-5 bankdagar


Legitimering

  • Underskrift

Kontakta LendoÖppettider

Mån-tor: 09.00-18.00
Fredag: 09:00-16:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Bankerna de jämför

Det är inte alla låneförmedlare som uppger vilka banker de jämför och således samarbetar med, men det gör Lendo. Det tycker vi är bra för att om du inte skulle vara nöjd med deras jämförelse så vet du i alla fall vilka alternativ de tittat på. Då skulle du kunna kolla vidare med ytterligare långivare som inte ingår i deras avstämning. Nedan följer en lista på bankerna de jämför:
Swedbank, Santander, Villabanken, Wasakredit, Sveadirekt, Marginalen Bank, Ikano Bank, MedMera Bank, Konsumentkredit, Credento, Resurs Bank, Collector, BigBank, Forex Bank, Avida Finans, MoneyGo och SevenDay.

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Lendo?

Även om Lendo godtar att du har betalningsanmärkningar är beviljandegraden av lån ganska låg hos dem. Det är svårt att sia i vad det kan bero på men troligtvis får de in så många låneansökningar varje dag att de kan välja de kunder som har bäst återbetalningsförmåga. Är din kreditvärdighet svag kan det vara värt att testa en annan låneförmedlare med högre godkännandegrad således. Zmarta är ett exempel på en sådan.

Så här fyller du i ansökan

När du bestämt dig för att ansöka om ett privatlån hos Lendo gör du det smidigast via ett besök på deras webbplats. Där finns det två reglage med vilka du väljer lånebelopp och amorteringstid. Via att justera dessa får du fram en ungefärlig månadskostnad. Den är för tillfället beräknad på en effektiv ränta på 7,76 %. Det är troligtvis ett snitt på var räntenivån brukar hamna för de som ansöker om ett lån hos dem. Dock ska du vara medveten om att räntan antingen kan bli högre eller lägre än så för dig på grund av att räntan är rörlig hos Lendo.

När du är nöjd med ditt val går du vidare och fyller i uppgifter om din ekonomi, boendeform, på vilken adress du bor och så vidare. När det är klart skickar du in ansökan och i väntan på låneerbjudandena från de olika bankerna Lendo samarbetar med får du inloggningsuppgifter till ett eget konto på deras hemsida. När du väl är inloggad där har du möjlighet att teckna upp dig för låneskydd. Det är också där du tar emot alla låneerbjudandena.

Lånebelopp, amortering och ränta

Hos Lendo kommer du åt marknadens bredaste utbud gällande privatlån. De erbjuder nämligen lån från så låg summa som 5000 kr upp till hela 500 000 kr. Det finns några fler låneförmedlare som kan erbjuda privatlån i så stort spann men de är inte många. Utöver det kan du även välja amorteringstiden i ett stort spann hos Lendo. Den går att välja att lägga upp på mellan 1 till 15 år.

Angående ränta nämner Lendo att de brukar hamna mellan 4,95 och 17,55 % när du lånar pengar via dem. Räntan är personlig och det innebär att den sätts utefter din återbetalningsförmåga. Ser den bra ut får du en lägre ränta än om den ser dålig ut. Precis som hos alla andra låneförmedlare är det först efter att ansökan är inskickad och handlagd som du får den exakta räntan du kan få via dem.

Fördelar med Lendo

  • De är den låneförmedlare som flest vänder sig till och de är genom det ett stabilt företag att låna pengar av.

  • Hos Lendo behöver inte betalningsanmärkningar sätta käppar i hjulet. De behandlar även den typen av ansökningar seriöst och samarbetar med banker som specialiserat sig på privatpersoner med något sämre kreditvärdighet.

  • Lendo har jobbat mycket med den personliga servicen genom åren vilket gör att du kan förvänta dig att kundservicen håller hög nivå.

Nackdelar med Lendo

  • Att Sveriges största låneförmedlare inte har generösare öppettider på helgerna känns lite konstigt. Dock har de förbättrats lite senaste åren.

  • Det kan vara svårt att få sin ansökan godkänd om man har sämre kreditvärdighet.

Sammanfattning

Är du ute efter snabb hjälp med en jämförelse av privatlån är Lendo kanske det alternativ som flest väljer. Det är förståeligt tack vare att de har så starkt varumärke. Få kreditbolag har jobbat så hårt med varumärket som Lendo har gjort. Under många år har de dominerat radio- och tv-reklamen i lånebranschen.

De har ett bra utbud och en bra service vilket gör att vi också kan rekommendera Lendo som partner när du tänkt låna pengar i form av ett privatlån. För att de ska förtjäna full pott hos oss skulle de dock få godkänna en högre andel ansökningar än vad de gör för tillfället.


Recension - Lendo
Betyg 4.5/5

ANSÖK NU