Villkor

  • Fast inkomst
  • Minst 18 år gammal
  • Inga betalningsanmärkningar

Utbetalningar

Cirka två bankdagar efter godkänd ansökan.


Legitimering

  • BankID

Kontakta ThornÖppettider

Mån-fre: 08.00-18.00
Lördag: 10.00-16.00
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Thorn?

Enligt vår undersökning och vår statistik är beviljandegraden ganska hög hos dem i jämförelse med många konkurrenter som erbjuder liknande typ av lån. Ungefär var femte person som klickar sig vidare från CashLoans.se till Thorn får sina ansökningar godkända.

Så här fyller du i ansökan

Nu finns det visserligen tre typer av lån att välja hos Thorn men ansökan till respektive lån går till på samma vis. När du valt lånetyp väljer du vilket lånebelopp och vilken löptid lånet ska ha. Detta gör du i en traditionell lånemodul med två reglage. Under dessa presenteras då en ungefärlig månadskostnad vilket såklart är bra att veta. Månadsbeloppet är beräknat på den lägsta ränta du kan få så månadsbeloppet kan bli högre om din kreditvärdighet inte är den bästa. När du räknar på lånekostnaden är detta bra att ha med sig så att det inte kommer som en överraskning.

Efter du ställt in reglage på det lån du önskar går du vidare och får då fylla i dina personuppgifter (namn, personnummer, telefonnummer, e-post och bankkontonummer).

När du gjort det och trycker på ”ansök nu”-knappen skickas ett mail ut till dig med en länk där du kan legitimera dig via BankID. Om du sedan blir beviljad lånet kommer Thorn att betala ut pengarna till ditt konto samma dag som du gjort ansökan eller senast nästkommande bankdag.

Lånebelopp, amortering och ränta

Även fast Thorn erbjuder tre olika lånevarianter är det inte alltför stor skillnad på dem gällande lånebelopp och löptid. Deras produkter ”PrivatLån Plus och ”PausLån” är bestyckade med samma valbara lånespann, 10 000-100 000 kr, och samma valbara amorteringstid, 12-72 månader. Dock skiljer sig deras produkt ”Trygglån” en aning. Det lägsta beloppet du kan välja på det är 10 000 kr som på de andra varianterna men det högsta valbara beloppet stannar på 50 000 kr. Amorteringstiden du kan välja är mellan 12 och 60 månader på ”Trygglån”, alltså ett lite kortare spann än de övriga lånetyperna.

Angående lånebelopp och amorteringstid är det alltså ganska liten skillnad mellan låneprodukterna vilket gör att man blir lite fundersam. Vi tror att Thorn skulle tjäna på att bryta ihop de olika varianterna till en enda produkt. Det skulle nog göra det mindre rörigt för dig som kund. Om du är intresserad av att låna pengar hos dem rekommenderar vi att du väljer ett vanligt hederligt privatlån så slipper du fundera så mycket.

Räntan på lånevarianterna är densamma. Den sträcker sig från 9,9 % till 21,6 %. Vilken ränta du får beror på vilken kreditvärdighet du har. Om du har en relativt bra återbetalningsförmåga blir du erbjuden lägre ränta än om du inte har det. Även när det gäller lånebelopp spelar din kreditvärdighet roll hos Thorn. Du kan nämligen bli beviljad ett lägre belopp än det du ansökt om ifall din kreditvärdighet är låg.

Angående avgifter så tillkommer det en uppläggningsavgift på alla lånevarianter. Den är i skrivande stund 595 kronor.

Lånens egenskaper

Som vi ovan nämt skiljer det väldigt lite mellan lånealternativen när det gäller amorteringstid, ränta och lånebelopp. Detsamma gäller även när vi tittar på lånens övriga egenskaper.

PrivatLån Plus är ett klassiskt privatlån där det högsta valbara lånebeloppet är ovanligt lågt och den lägsta räntan du kan få är ovanligt hög (i jämförelse med andra privatlån). Lånealternativet PausLån fungerar precis som privatlånet förutom att du kan pausa en amortering två månader en gång per år. Dessa två månader blir då betalningsfria. Dock räknas det ränta under perioden som du får betala när väl amorteringscykeln kommer igång igen. Det sista alternativet, TryggLån, är det lån som sticker ut mest även om det är lite. Dels är lånebeloppets spann lite annorlunda mot de övrig och dels ingår betalningsskydd. Betalningsskyddet är en försäkring och kostnaden för den inkluderas i den totala lånekostnaden. Försäkringen täcker upp till 12 månaders amortering ifall du skulle bli långtidssjukskriven eller bli arbetslös. Lånekostnaden blir dyrare med detta skydd så du får känna efter om det är värt det. Exakt vad kostnaden blir får du ta del av under ansökningsprocessen.

Fördelar med Thorn

  • Deras kundtjänst är kända för sin goda och snabba service. Kundtjänsten har dessutom bra öppet länge på vardagar och kan även stå dig till tjänst på lördagar.

  • De erbjuder stor frihet när det gäller amorteringstiden. Alla lånebelopp de erbjuder kan du välja att lägga upp på mellan 12 och 72 månaders återbetalningstid.

Nackdelar med Thorn

  • När man jämför Thorns lån med andra privatlån i branschen är räntan ganska hög. (Jämför man lånet med ett smslån är räntan dock helt okej).

  • Informationen på hemsidan är lite tunn.

Sammanfattning

Lånen som Thorn erbjuder är olika varianter av ett privatlån. Vi tycker att de skulle underlätta om de hade ett enda lån där kunden hade kunnat välja till olika egenskaper så som betalningsfria månader och betalskydd. Nu ligger detta uppdelat på tre olika lån och för dig som låntagare blir det aningen tidskrävande att sätta dig in i de olika alternativen.

Jämför man deras ränta mot ett snabblån är räntan helt okej men inte om man jämför den med de flesta andra aktörer som erbjuder privatlån. Då är den väl hög. Om du har kreditvärdighet god nog för att ansöka om ett annat privatlån så är det värt att prova det. Annars är Thorn ett helt okej alternativ på det lägre summorna. Det är billigare än många snabblån och utdelningen är aningen snabbare än på många traditionella privatlån.


Recension - Thorn
Betyg 3.5/5

ANSÖK NU