Villkor

 • Inkomstkrav - individuell bedömning
 • Minst 20 år gammal
 • Svenskt bankkonto

Utbetalningar

1-2 dagar


Legitimering

 • BankID

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 495kr
 • Aviavgift: 39kr faktura, 19kr autogiro
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 40,21%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 30000kr i 5 år - Effektiv ränta: 26,20%. Totalt: 51227kr

Kontakta FokuslånÖppettider

Mån-fre: 08:00-18:00
Lördag: 10:00-16:00
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Fokuslån skiljer sig mot Thorns övriga varumärken

Fokuslån och Thorn Privatfinans sysslar med lite högre lånebelopp än de övriga. Fokuslån har dock högre lägstanivå på årsräntan än Thorn Privatfinans men ligger på samma nivå på den högsta årsräntan (21,6 %). Om man ute efter ett litet belopp (under 10 000 kr) så ska man vända sig till någon av de övriga långivarna. Är man ute efter en lång löptid så är Fokuslån helt rätt. De har längst löptid av Thorns varumärken med ett max på hela 80 månader. Åldersgränsen är 20 år hos Fokuslån men du ska vara över 21 för att kunna låna hos de andra aktörerna. Om du har en god ekonomi och en stark kreditprofil lånar du förmodligen billigare hos någon av Thorns övriga långivare. Detta pga att den lägsta individuella räntan ligger på 16,8% jämfört med de övrigas som erbjuds från 9,9%.

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Fokuslån?

Om man ser till Thorns övriga varumärken så torde statistiken se helt okej ut. Det bör vara lättare att få ett lån från Fokuslån än från många andra mer traditionella privatlångivare.

Så här fyller du i ansökan

När du landar på Fukuslåns hemsida så kan du direkt välja belopp och amorteringstid. När du valt det visas vilket månadsbelopp som du ska betala tillbaka inklusive amortering och ränta om du får den lägsta räntenivån. För att få den lägsta räntenivån måste du ha en välordnad ekonomi och god återbetalningsförmåga. Om du vet med dig att du inte har det så bör du således göra en överslagsräkning på det beloppet. Är du bekväm med hur din återbetalning ungefärligt kommer att se ut så trycker du på ansök-knappen. Därefter fyller du i dina personuppgifter, adress och bankkonto. I detta läge har du även möjlighet att välja om du vill ha en ränte- och amorteringsfri period. Det är Fokuslån lite unika med och det går att få det i upp till 90 dagar om man vill. Legitimering gör du sedan via Bank-ID. Fokuslån ger dig sedan ett besked inom en timme ifall du ansöker inom deras öppettider. Blir du godkänd så har du pengarna på kontot under samma dag eller nästkommande bankdag ifall du ansökt sent på dagen.

Fokuslåns låneansökan

Pris och amortering

Fokuslån erbjuder ett privatlån med ett lågt tak om man jämför med andra privatlån. Deras lån går att få på mellan 10 000 kr och 75 000 kr. Andra privatlån som finns på marknaden brukar vanligtvis erbjuda större lånesummor på ända upp till fyra- femhundratusen. Ammorteringstiden är lite speciell också och erbjudandet där ser ut så att du får välja en tid mellan 12 och 80 månader (6,5 år).

Räntan är individuellt baserad och går i spannet mellan 16,80-21,60%. Det fungerar så att en kreditkontroll görs och sen får du ett besked om vilken räntesats de erbjuder dig. Efter det väljer du om du tecknar lånet eller ej. Avgifter som tillkommer är avi-avgift (19-39 kr) och en uppläggningsavgift (495 kr) och räknar man in dem så blir den effektiva räntan högre. Hos Fokuslån har du möjlighet att låna de första 90 dagarna amorterings- och räntefritt. Det medför att du skulle kunna låna så pass mycket som 75 000 kr i tre månader ”gratis” om du betalar igen lånet inom dessa 90 dagarna.

Fördelar med Fokuslån

 • Fokuslån betalar ut pengarna snabbt för att vara en variant av ett privatlån.

 • Det är bättre pris på lånet än vanliga smslån.

 • Du får välja att börja din återbetalningscykel med en ränte- och ammorteringsfri period om du vill.

Nackdelar med Fokuslån

 • Högre årsränta än traditionella privatlån.

 • Godtar ej betalningsanmärkningar.

 • Uppläggningsavgiften är väl hög.

Sammanfattning

Fokuslån är ett bra alternativ för dig som är ute efter att låna en lite högre summa och samtidigt vill kunna betala tillbaka på en längre tid. Visserligen finns det billigare privatlån både hos den fysiska banken och på nätet men ingen av dem alternativen är lika snabba som Fokuslån. Om du inte ansöker sent på dagen få du pengarna samma dag efter godkänd låneansökan. Fokuslån är förmodligen betydligt lättare att få också om man jämför med en vanlig bank. Det som är speciellast med Fokuslån är att de erbjuder en betalningsfri period på upp till 90 dagar när man lånar hos dem. Därigenom så kan man låna låga belopp väldigt förmånligt. Om du är ute efter höga belopp så bör man kolla efter ett mer traditionellt privatlån då totalkostnaden förmodligen blir lite billigare.


Recension - Fokuslån
Betyg 3.5/5

ANSÖK NU