Villkor

 • Minst 120 000 kr i årsinkomst
 • Minst 20 år gammal
 • Godkänner inte att du har skuldsaldo hos kronofogden

Utbetalningar

Nordea, Swedbank och Handelsbanken:
Direkt, alla dagar inom 1 timme så länge kundtjänsten är öppen.

Annan bank:
Samma dag vid godkänd ansökan innan kl 13:30, annars betalas pengarna ut dagen efter om det är en vardag.


Legitimering

 • BankID
 • Underskrift
 • Telefonsamtal med kundtjänst

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 33,18%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 10000kr i 5 månader - Effektiv ränta: 33,18%. Totalt: 11144kr

Kontakta CredwayÖppettider

Mån-fre: 08.00-21.00
Lördag: 10.00-18.00
Söndag: 10.00-18.00

Stängt för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Credway?

Credway är ett relativt nytt varumärke i snabblånebranschen och är därför svårbedömda. Dock har ju moderbolaget Northmill funnits länge på marknaden. Erfarenheten vi har kring Northmills andra varumärken är att de är ganska strikta och släpper igenom ganska få ansökningar. Credway godkänner dock betalningsanmärkningar och använder sig av en annan partner än UC när de gör deras kreditkontroll. Därav torde statistiken bli bättre hos Credway än hos Northmills övriga varumärken.

Så här fyller du i ansökan

Man börjar med att välja vilken summa man vill att sitt kreditkonto ska ha. Intervallet löper mellan 1 000 och 30 000 kronor. Det är fasta tusental som gäller. När man valt det kommer information upp om hur mycket man ska betala igen i slutet av varje månad. Det kommer även upp information om hur stor den effektiva räntan blir och vad månadsräntan är. Om man vill kan man även få fram en återbetalningsplan. När man är införstådd i hur den informationen kommer att spela in i sitt lånande fyller man i sina personuppgifter. Förutom namn, adress och personnummer fyller man i uppgifter om sin anställning, inkomst och några övriga frågor om sin privata ekonomi. När det är ifyllt identifierar man sig med sitt mobila Bank ID. Det går även att identifiera sig manuellt eller via Nordeas personkonto om du har dem som bank. När du har identifierat dig så får du inloggningsuppgifter på Credways websida. Credway kallar inloggningen på sitt kreditkonto för ”Mina sidor” likt Telia och många andra stora företag. Inne på ”Mina sidor” kan du som kund bland annat se saldot på ditt kreditkonto. Om du behöver så går det även att höja din kredit där och det är härifrån du styr uttagen från ditt kreditkonto. När du har skickat in ansökan så tar det ett tag och sedan får du beskedet direkt på skärmen. Om Credway beviljar dig ett kreditkonto hos dem så får du ha kreditkontot hur länge du vill. Du kan med andra ord ansöka om det en dag och ha det liggandes utan att utnyttja det någon månad för att sedan utnyttja det när det behövs.

Credways låneansökan

Ta ut pengar från ditt kreditkonto

Antingen så loggar man in på ”Mina sidor” på Credways webplats eller så kan man ringa till deras kundservice. Kundservicen har öppet mellan 08.00 och 20.00 på vardagar och mellan 10.00 och 18.00 på helgerna. Uttagen går snabbast om du har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea eller Handelsbanken. Under Credways öppettider har du då pengarna på ditt bankkonto inom en timme, även på helgen. Om du har en annan bank så betalas pengarna ut samma dag, innan 17.30, om ansökan gått igenom innan 13.30 på dagen. Om ansökan kommer in efter 13.30 så betalas pengarna ut först nästkommande bankdag. Det är få snabblånsgivare som samarbetar med så många storbanker som Credway gör, därav brukar de flesta kunna få sina pengar en timme efter de har aktualiserat sitt uttag.

Fördelar med Credways kreditkonto

 • Under Credways öppettider (dvs även under helger) får du pengarna direkt efter beviljad ansökan om du har bankkonto hos Handelsbanken, Swedbank eller Nordea.

 • Räntan på Credways kreditkonto är betydligt lägre än på ett vanligt smslån. De billigaste smslånen brukar ligga på en månadsränta på 10 % medan Credways kreditkonto har 2,4 %.

 • Credway gör inte sin kreditupplysning via UC vilket innebär att du kan ansöka om så mycket som 30 000 kronor utan UC. De ger inga automatiska avslag utan utför en individuell kreditbedömning på varje ansökan.

 • Det finns möjlighet att delbetala eller återbetala allt du utnyttjat av krediten direkt du fått fakturan.

 • Du betalar bara ränta på den delen du använder av ditt kreditkonto.

 • Prisgarantin. Credway lovar att om man hittar ett snabblån som är billigare än deras så får man 10 % billigare pris än det lånet man hittat.

 • Credway godtar betalningsanmärkningar

 • Inga dolda avgifter. Det är bara räntan som kostar. Inga avi-avgifter och uppläggningskostnader osv.

 • Bra kundservice med tilltagna öppettider.

Nackdelar med Credways kreditkonto

 • Även om Credways information är bra så skulle de kunna vara lite tydligare med informationen kring att man som låntagare måste vara bosatt i Sverige och kring att man accepterar betalningsanmärkningar. Nu måste man leta ganska länge för att få svar på dessa frågor.

 • Informationen kring om de använder UC eller inte är också lite otydlig. Som kund är det önskvärt att få svar på dessa frågor snabbt.

 • Credway antyder att de erbjuder ett privatlån men den tjänst de erbjuder är kreditkonto. Om man vill kalla det något annat så anser vi det vara en onlinekredit.

Sammanfattning

Credway erbjuder just nu Sveriges billigaste snabblån på lån upp till 30 000 kronor. Dessutom lovar man det genom en prisgaranti inom snabblånekategorin. Det är imponerande även om man kan få ett privatlån billigare. Privatlån innebär högre krav och går oftast inte lika snabbt från ansökan till pengar på kontot. Det känns som att prisgarantin är ett sätt som Credway använder sig av för att skaffa mycket nya kunder snabbt så vi får se om erbjudandet är bestående. Credway är väldigt tydlig i informationen kring vilka kostnader kreditkontot medför låntagaren. Det uppskattas. Vidare samarbetar dem med tre av de största bankerna på marknaden just nu vilket gör att de kan betala ut pengar snabbt till de kunder som har konton hos dessa under deras öppettider. Om man är ute efter ett snabblån med relativt låga krav som är billigt så är Credway ett bra val. Ett vanligt kreditkort är dock fortfarande billigare så har man möjlighet att ansöka om det så är det ännu billigare. Dock är ett kreditkort oftast förenat med högre krav och om man har en betalningsanmärkning så brukar det vara svårt att få.


Recension - Credway
Betyg 4.5/5

ANSÖK NU