Villkor

 • Fast inkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Registrerat mobilabonnemang
 • Folkbokförd i Sverige

Utbetalningar

Creditstar har konton i alla större banker så transaktionen borde inte ta mer än 15 minuter men kan variera beroende på olika bankers villkor.


Legitimering

 • BankID

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 1732,08%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 1200kr i 61 dagar - Effektiv ränta: 1732.08%. Totalt: 1899kr

Kontakta Creditstar


 • https://www.creditstar.se/
 • kundtjanst@creditstar.se
 • 08-525 008 59

Öppettider

Mån-fre: 08:00-17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Creditstar?

Creditstar är en välkänd långivare i snabblånebranschen men de tillhör de aktörer som ligger i det högre pris-spannet. Vi antar att det är därför som det är så få ansökningar som går via CashLoans.se till dem. Dock har de ett lågt ålderskrav (18 år) och godtar betalningsanmärkningar vilket borde innebära att chanserna att få ett lån är goda.

Så här fyller du i ansökan

Hos Creditstar ansöker du enklast om ett lån via deras hemsida. När du valt belopp och amorteringstid kan du se hur stor lånekostnaden blir. Dock finns det ingen information om vilken ränta som läggs på lånet. Varken effektiv ränta, nominell ränta eller månadsränta presenteras vilket vi tycker borde vara en självklarhet när man lånar ut pengar. Effektiv ränta brukar visserligen vara lite missvisande på korta lån men någon slags ränteparameter bör finnas med för att man ska förstå hur kostnaden räknas ut.

När du bestämt belopp och löptid går du vidare genom att trycka på ansök. I nästa steg skapar du ett konto hos Creditstar. Kontot kan du använda om du väljer att återkomma och låna av företaget fler gånger. När du skapat kontot skickas låneansökan in och beskedet får du sedan inom kort. Går ansökan igenom under Creditstars öppettider får du normalt sett pengarna inom en kvart. I alla fall om du har bankkonto hos någon av SEB, Handelsbanken, Swedbank och Nordea och angivit detta i ansökningsprocessen.

Creditstars låneansökan

Pris och amortering

Hos Creditstar kan du som ny kund låna upp till 5000 kr med en löptid från 5-90 dagar. Återkommande kunder har möjlighet att låna upp till 20000 kr. När du ansökt om ett lån hos Creditstar får du ett login på deras hemsida som leder till ”Mina Sidor”. Under ”Mina Sidor” kan du kontrollera ditt lån på olika sätt. Om du till exempel hamnar i läget att du inte kan betala på förfallodatum kan du gå in på ”Mina Sidor” och förlänga lånet. Att förlänga sitt smslån är inget vi rekommenderar men om det är ett måste att skjuta fram betalningen är det en billigare väg att gå än att få påminnelser och dröjsmålsavgifter från inkasso.

Prismässigt är det smslån som Creditstar erbjuder bland det absolut dyraste på marknaden på lånesummor över 1000 kr. På lånesummor under 1000 kr ligger dem dock lite bättre till men är fortfarande en bra bit ifrån de billigaste långivarna på marknaden.

Fördelar med Creditstar

 • De erbjuder direktutbetalning till alla svenska storbanker. Om du har någon av dessa banker och får din ansökan beviljad bör du alltså kunna få ditt smslån direkt.

 • Du kan förlänga amorteringstiden om du inte har möjlighet att betala tillbaka enligt avtalet.

 • Creditstar har inget bestämt inkomstkrav som de går ut med vilket brukar innebära att man kan få igenom ett lån på en lägre summa även om man inte har så hög inkomst.

 • De godtar betalningsanmärkningar om de är äldre än två år och din betalningsförmåga ser bra ut framåt.

Nackdelar med Creditstar

 • De har inte öppet sin kundtjänst på helger. I och med att de kan göra direktutbetalningar till alla de stora bankerna hade det varit en riktigt bra service för kunderna om det hade gått.

 • Informationen kring vilka räntor som följer med lånet borde framgå på ett tydligare sätt.

 • Priserna på Creditstars smslån är ovanligt höga. Förutom lån på 500 kr och 1000 kr är de den dyraste långivare vi jämför just nu på CashLoans.se.

Sammanfattning

Creditstar är en av de aktörer som varit med längst i snabblånebranschen. Ända sedan 2006 har de varit aktiva och erbjudit smslån till privatpersoner i Sverige. Det är en kreditgivare som inte satsar på att konkurrera med pris utan de försöker ta marknadsandelar på kvalité och snabba utbetalningar. Om du är i behov av att låna pengar snabbt kan Creditstar betala ut ditt lån inom ca 15 minuter till alla Sveriges större banker. Förutsättningen är att du har ett bankkonto hos någon av dessa och får ditt lån beviljat under deras öppettider. De flesta konkurrenterna erbjuder bara denna tjänst till en eller ett fåtal av dessa banker. En till sak som gör att Creditstar sticker ut lite är att de erbjuder en flexibel löptid ner till bara några dagar. Priset är dock inget de kan konkurrera med just nu. På den punkten ligger de alldeles för högt i jämförelse med konkurrenterna.


Recension - Creditstar
Betyg 3/5

ANSÖK NU