Villkor

 • Årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år
 • Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Utbetalningar

2-3 bankdagar


Legitimering

 • Underskrift

Kontakta ZensumÖppettider

Mån-tor: 09.00-21.00
Fredag: 09:00-17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Vilka banker jämför de?

Zensum sticker ut lite på den här punkten i jämförelse med många andra låneförmedlare på det viset att de har några exklusiva samarbeten. Kreditbolagen Balanzia och Credex är några exempel på långivare som inte återfinns hos andra låneförmedlare för tillfället. I övrigt jämför Zensum varken mest eller minst långivare i förhållande till konkurrenterna. Vid recensionstillfället handlar det om 16 stycken aktörer. Dessa följer nedan:

Advida Finans, Balanzia, Collector Bank, Credento, Credex, Euroloan, ICA Banken, Ikano Bank, Konsumentkredit, Lendify, Marginalen Bank, Nystart Finans, Med Mera Bank, Resurs Bank, Santander och SevenDay

Så här fyller du i ansökan

På deras webbplats, zensum.se, kan du enkelt ansöka om ett lån eller om hjälp med att samla lån. Där finns en lånemodul som hjälper dig fram med önskat lånebelopp och löptid. När du valt detta får du fylla i typiska ansökningsuppgifter om dig som person och hur din livssituation ser ut. Exempelvis vill de få in uppgifter om din civilstatus och vad du har för sysselsättning.

Efter du fyllt i det får du välja om du vill lägga till en medsökande person. Väljer du att göra det ökar dina chanser att få igenom din låneansökan. Det är således alltid värt att fundera om du har någon nära person som skulle tänka sig ställa upp på det innan du ansöker.

När du sedan skickar in ansökan får du legitimera dig med BankID. Efter det får du ett stort antal erbjudanden från de banker Zensum samarbetar med och kan i lugn och ro välja det alternativ som passar dig bäst. Du kommer då få ett skuldebrev från den banken och när du signerat det får du pengarna inom två till tre bankdagar.

Tycker du att det känns bökigt att ansöka via Zensums hemsida kan du ringa deras kundtjänst så hjälper de dig till en bra lånelösning via telefon.

Lånebelopp, amortering och ränta

Det minsta beloppet du kan låna via Zensum är 20000 kr och det högsta 400000 kr. Lånen de kan hjälpa dig med går att lägga upp med en amorteringstid på mellan 1-15 år. Räntan du kan bli erbjuden ligger för närvarande mellan 3,45 och 29,06 % (nominell) och den maximala effektiva räntan du kan få är 33,23%. Ränteläget är relativt normalt när vi jämför mot andra låneförmedlare på marknaden.

Angående eventuella avgifter så beror det helt och hållet på vilken bank du väljer att låna av i slutendan. Vissa långivare som de tar in erbjudanden från har fasta avgifter och vissa inte. Se därför över detta när du får dina låneförslag.

Fördelar med Zensum

 • Tjänsten Zensum erbjuder är gratis och innebär inga köptvång.

 • De jämför hela 16 långivare när de hjälper dig att hitta en bra lånelösning.

 • Trots att de jämför många långivare åt dig behöver du bara genomgå en UC-kontroll. (Om du skulle göra en skarp jämförelse själv bland långivarna de jämför skulle du måsta genomgå en UC-kontroll hos varje aktör.)

 • Du sparar tid genom att du slipper göra jämförelsejobbet. Det gör Zensum åt dig.

 • Även om du har betalningsanmärkningar kan de hjälpa dig.

Nackdelar med Zensum

 • Även om du har betalningsanmärkningar kan de hjälpa dig.

 • Om du har otur kan det ta upp till 7 dagar innan du får pengarna utbetalda.

Sammanfattning

Zensum känns som ett spännande alternativ ifall du känner att du vill ta hjälp av en låneförmedlare för att hitta det rätta lånet för dig och din situation. Det som gör dem till en en spännande aktör är att de dels samarbetar med ett antal banker som andra låneförmedlare inte gör och dels har de specialiserat sig på att samla lån. Om du har ett antal mindre lån som du vilja samla hos en aktör kan vi således rekommendera att prova ta hjälp av Zensum med detta.

Sammanfattningsvis får Zensum ett betyg av oss som ligger strax över medel. Vi skulle vilja se att de arbetar fram en bättre och mer genomarbetad hemsida + att de jämför några fler långivare för att det ska förtjäna ett högre betyg för tillfället.


Recension - Zensum
Betyg 3.5/5

ANSÖK NU