Villkor

  • Minst 180 000 kr i årsinkomst
  • Minst 20 år gammal
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Svensk medborgare

Utbetalningar

En till tre bankdagar efter undertecknat låneavtal.


Legitimering

  • BankID
  • Underskrift

Kontakta LendifyÖppettider

Mån-fre: 09:00-18:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Lendify?

För att vara en P2P-långivare har Lendify förhållandevis ”lättsamma” lånevillkor. Uppfyller du dessa bör dina chanser vara goda att få låna pengar genom dem. Enligt vår statistik och vår marknadskontroll ser det ut att vara mer än hälften av de som ansöker som blir beviljade sin låneansökan.

Så här fyller du i ansökan

Även om Lendify för samman privatpersoner genom sin webb-plattform så är det inte mer komplicerat än att ansöka om ett lån hos en traditionell långivare på nätet. Efter du surfat in på deras hemsida och valt att du vill låna pengar får du välja lånebelopp och amorteringstid via två drag-reglage. Nedanför reglagen anger du sedan civilstånd, boendeform, telefonnummer, mailadress och sysselsättning.

Därefter identifierar du dig genom Mobilt BankID eller vanligt BankID. Detta sker smidigt genom en sidotjänst som Lendify använder sig av som kallas Signicat.

När du gjort det tar de en kreditupplysning på dig och fastställer vilken kreditklass du hamnar i. I och med det kommer du även kunna se vilken ränta lånet kommer innebära mer exakt. Om du tycker att den är för hög kan du välja att hoppa av ansökningsprocessen här annars går du vidare till nästa steg genom att publicera ditt lånebehov. Lendify kommer då granska din ansökan och maila ut behovet till alla anslutna investerare.

I det läget kan du följa investeringsprocessen i ditt lån på ”Mina Sidor”. Det kan nämligen vara så att en investerare väljer att låna ut hela beloppet eller bara en del av det. Lånet kan alltså bestå av flera privatpersoners medel eller bara en. I vissa fall kan det bli så att investeringsmedlen inte räcker till hela ditt lån och då får du välja om du vill låna den lägre summan eller avböja ansökan. Dock har Lendify 14 dagar på sig att jobba för en fullteckning. Blir lånesumman fulltecknad före dessa två veckor skickas så klart skuldebrev ut direkt och du får pengarna utbetalda när de fått det underskrivet i retur.

I samband med att pengarna betalas ut tas även förmedlingsavgiften ut som ligger mellan 0,95 och 5 % beroende på hur stort belopp du lånar.

Sammanfattningsvis är ansökningsprocessen lite besvärligare än när man ansöker för ett vanligt privatlån av en traditionell långivare på Internet. Samtidigt är den enkel att förstå och relativt snabb att ta sig igenom.

Lånebelopp, amortering och ränta

Hos Lendify kan du ansöka om lånesummor mellan 20000 och 500000 kronor. Det är i stort sett samma spann på lån som traditionella banker erbjuder när det handlar om lånekategorin privatlån. Detsamma gäller amorteringstiden som även den är likt vanliga bankers utbud. Den kan du välja i spannet 1-10 år. Endast några få kreditbolag erbjuder längre löptid. Då upp till 15 år.

Räntan hos Lendify är konkurrenskraftig. Den sätts individuellt vilket innebär att den bestäms utifrån hur god din kreditvärdighet är. De delar in låntagarna i 6 olika kreditklasser från A till F där de som hamnar i klass A erhåller lägst ränta och F högst. För tillfället ligger den nominella räntenivån som erbjuds mellan 2,95 % och 17,00 % och den effektiva räntan mellan 3,54 % och 24,19 %. I den effektiva räntan är förmedlingsavgiften som Lendify tar ut och eventuell aviavgift inräknad.

Fördelar med Lendify

  • Tydlig och bra information på hemsidan för både låntagare och investerare.

  • I jämförelse med privatlån som erbjuds på marknaden idag är räntan som Lendify erbjuder bland de lägsta. Ofta är räntan låg på P2P-lån just för att pengarna lånas av privatpersoner.

  • Ansökningsprocessen är snabb och enkel.

Nackdelar med Lendify

  • Det kan ta lång tid att få sitt lån. I vissa fall tar det mer än 14 dagar och då är det inte säkert att du blir erbjuden hela summan du ansökt om. Om du vill ha ett lån snabbt rekommenderar vi att du antingen ansöker om ett traditionellt privatlån eller ett snabblån.

Lendify på Youtube

Vad är Lendify

Sammanfattning

Även fast Lendify är ett P2P-lån är det väldigt snarlikt ett privatlån. Utöver att privatpersoner lånar pengar av andra privatpersoner och inte direkt av en långivare/bank är övriga villkor och upplägg likvärdiga.

Under deras första år har de utvecklats i rätt riktning och visat att de är en aktör att räkna med i framtiden. Peer-to-peer utlåning växer hela tiden i Sverige och Lendify är marknadsledande i branschen.

Tiden det tar att från att ansökan är inskickad till att lånet betalas ut kan i vissa fall vara väl lång. Ibland finns det till och med inte tillräckligt med investerare att kunna betala ut hela lånet. Detta är ett dock ett fenomen för p2p-branschen och inte specifikt för Lendify. Om man är i behov av att låna pengar snabbt måste i så fall vända sig till annan en annan mer traditionell långivare. Antagligen är det även något som Lendify arbetar med att förbättra.

I övrigt är räntan väldigt konkurrenskraftig och gör att detta P2P-lån kan vara ett bra alternativ mot mer traditionella kreditbolag och banker.


Recension - Lendify
Betyg 4/5

ANSÖK NU