Villkor

 • Fast inkomst
 • Minst 20 år gammal
 • Svensk medborgare

Utbetalningar

Samma dag vid godkänd ansökan innan kl 13:30, annars betalas pengarna ut dagen efter om det är en vardag.


Legitimering

 • BankID
 • Inskickad ID-handling

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 599%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 1000kr i 61 dagar - Effektiv ränta: 599%. Totalt: 1384kr

Kontakta NanokreditÖppettider

Mån-fre: 08:00-17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Nanokredit?

Nanokredit har ganska strikta krav på sina låntagare. Därigenom godkänner de inte att den som ansöker har några betalningsanmärkningar. Antal godkända ansökningar har hittills legat under medel men den statistiska kurvan går sakta uppåt. Vår tro är att de har blivit snällare med åren i takt med att de byggt upp kapital i bolaget. I och med detta vågar de ta lite högre risker.

Så här fyller du i ansökan

Nanokredit har en modern och schyst hemsida där du enkelt kan ansöka om deras smslån. Likt en del andra i branschen har de en lånemodul med två reglage som du kan justera efter önskemål. Det ena drar du till det beloppet du vill låna och de andra drar du till den löptid du vill återbetala lånet på. På de lägre beloppen finns dock ingen valbar löptid att välja. Där är det 61 dagar som gäller. Om du vill låna över 10000 kr blir det årslån som gäller. Det innebär att du väljer 1 - 4 år på de summorna. Självklart kan du när som helst betala igen lånet. Om du vill låna 15000 kr i ett år kan du betala igen det redan efter någon månad om du vill och har pengarna. Under lånemodulen presenteras lånekostnaden på olika vis. Dels specificeras månadskostnad men även effektiv ränta och dylikt som är av intresse när du ska låna pengar.

När du valt belopp trycker du på ”Ansök nu!”-knappen. Då kommer du vidare till nästa steg som handlar om att fylla i personuppgifter. Bankkonto, familjesituation, e-post, inkomst och boendekostnad är några av uppgifterna de vill ha in. Identifiering gör du sedan enklast via e-legitimation för att sedan skicka in din ansökan.

Nanokredit kommer därefter skicka dig ett snabbt preliminärt svar. Vidare kommer du inom 15 minuter bli kontaktad genom sms, mail eller via telefon och få det slutgiltiga svaret. Blir du beviljad ett lån under det att Nanokredits kundservice är öppen, får du pengarna på ditt konto inom 2 timmar. Det förutsätter dock att du har ett bankkonto hos Nordea. Har du inte det får du pengarna innan 17.00 om ansökan är beviljad före 14.00 den dagen. Blir ansökan beviljad efter 14.00 få du pengarna nästa bankdag. I de fall du valt att ansöka om ett årslån tar det lite längre tid. Då får du vänta 1-2 dagar innan pengarna blir insatta på ditt konto.

Nanokredits låneansökan

Pris och amortering

Att ansöka om ett lån hos Nanokredit är gratis. Det tillkommer heller inga andra avgifter på lånet annat än ränta. De är noga med att specificera och vara tydliga med villkor och lånekostnad och trycker hårt på att inga dolda avgifter tillkommer.

Smslån från Nanokredit som har en löptid på 61 dagar betalas via två fakturor och de som har en löptid på 90 dagar via tre fakturor. Deras årslån betalas istället för mot faktura tillbaka via autogiro varje månad. Om man jämför med konkurrenterna ligger Nanokredits priser bäst till inom de kortaste löptiderna. Dock finns det några snabblångivare på marknaden som är billigare. Onea och Vivus erbjuder exempelvis lån på 5000 kr till en lånekostnad på mellan 900 och 1000 kronor. Denna summa kostar 1250 kr att låna hos Nanokredit.

På smslån har Nanokredit en ränta på mellan 15 och 30% vilket är ganska normalt i branschen. Årslånen ligger i ett högre räntespann. Dessa erbjuds till en ränta på mellan 30-50% vilket hör till bland de högsta räntorna inom snabblånebranschen. Om du är ute efter ett årslån och har tid att söka efter en lägre ränta så finns det ganska många att välja på. Ett sätt är att du vänder dig till en låneförmedlare som hjälper dig att hitta ett lämpligt lån med lägre ränta. Lendo eller Zmarta är två exempel på två låneförmedlare som via en kreditkontroll kan ge dig flera lånealternativ att välja bland. Om du lånar pengar från Nanokredit mer än en gång får du rabatt. De erbjuder nämligen alla återkommande kunder 5% rabatt på lånekostnaden.

Fördelar med Nanokredit

 • De erbjuder direktutbetalning om du har ett bankkonto hos Nordea. I annat fall har man möjlighet att få pengarna samma dag om ansökan kommit in i tid.

 • De erbjuder smslån utan UC, kreditbedömningen görs istället genom Bisnode.

 • De är tydliga med hur mycket lånet kommer att kosta.

 • Öppettiderna hos kundservicen är bra på vardagar om du behöver hjälp.

 • Möjlighet till lång löptid (årslån) finns om man vill låna ett lite högre belopp.

 • Återkommande kunder premieras. Om du sköter återbetalningen av ditt lån får du rabatt på lånekostnaden om du lånar av dem igen.

 • Inga dolda avgifter tillkommer.

 • De har en trevlig, modern och smidig hemsida.

Nackdelar med Nanokredit

 • De erbjuder inte utbetalning av lånet på helgdagar.

 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

 • Räntan på deras årslån är väl hög.

Sammanfattning

Nanokredit är en trygg långivare som erbjuder snabba och enkla lån. De erbjuder dels korta smslån på summor upp till 10000 kr och dels åslån på summor mellan 10000 och 20000 kr. Dessa två lånevarianter går att kombinera om du vill. Du kan ha ett aktivt smslån samtidigt som du har ett mer passivt årslån.

Prismässigt ligger Nanokredit bäst på 30-dagarslån. Årslånen blir väl dyra om man jämför. Vid godkänd låneansökan betalar de ut pengarna snabbast om du har bankkonto hos Nordea. Till övriga banker går det också fort men det kan ta upp två bankdagar om det är ett årslån.

Nanokredit anser sig själva vara ett tryggt, tydligt och enkelt alternativ och vi är beredd att hålla med till stor del. På små korta lån är det ett helt okej val medan deras årslån måste bli betydligt billigare för att vi ska kunna rekommendera det.


ANSÖK NU