Använd slidern och checkboxarna för att hitta SMSlån som passar dig.

Belopp

Löptid

FiltreraLåna 2000

Att låna 2000 kr av en kompis eller en familjemedlem är något de flesta gjort under sin uppväxt men många tycker nog det är ganska jobbigt att be om det. Nu för tiden lockar enkelheten att låna 2000 kr på nätet istället med sitt smidigare allternativ. Man behöver inte blanda in någon person i det hela utan ansöker direkt av en kreditgivare. När man lånar av familjemedlemmar och kompisar brukar man sällan behöva betala någon ränta. På nätet finns även den möjligheten. Längre ner i denna artikel nämner vi de långivare som erbjuder denna möjlighet.

Lån på 2000 kr som du ansöker om på nätet kallas för snabblån eller smslån. De kallas så för att det går snabbt att ansöka om dem och du får pengarna direkt om din ansökan blir godkänd. Ett vanligt karaktärsdrag bland dess lån är även att de lånas ut med en kort löptid. Vanligtvis ska de vara återbetalda inom 90 dagar men fler och fler långivare erbjuder längre löptider.

I jämförelsemodulen ovan jämför vi svenska smslån. I den ser du hur pris och egenskaper skiljer sig på ett överskådligt sett. Du kan även läsa mer ingående om varje långivare i våra recensioner. Vi har studerat aktörernas erbjudande, testat deras tjänster och därefter givit dem ett omdöme.Låna 2000 snabbt

Ifall du vill låna 2000 snabbt finns det många långivare på nätet som kan hjälpa dig nu för tiden. De flesta kan betala ut pengarna samma dag om du ansöker om ett lån före kl. 12:30 på dagen. En del långivare kan även betala ut ett lån under en helgdag och på vardagskvällar.

Vissa långivare har satsat hårt på snabb handläggning och hos dessa kan du få ett lån inom en kvart. Om du är osäker på hur snabbt du får pengarna hos en långivare kan du börja med att leta svaret på deras hemsida. Vanligtvis finns det information om detta i deras FAQ.

Räntefria snabblån utan avgifter

Kreditbolagen som arbetar på snabblånemarknaden konkurrerar hårt med varandra om kunderna. Det har bidragit till att några kreditbolag börjat med att locka nya kunder genom att erbjuda räntefria snabblån. Dessa lån är gratis i 30 dagar när du ansöker hos kreditbolaget första gången.

Den aktör som har det bästa räntefria erbjudandet just nu är Ferratum Bank. De erbjuder för tillfället räntefria lån utan avgifter till nya kunder upp till ett lånebelopp av hela 20000 kr.

Vi kan även tipsa om Loanstep, som är den enda långivaren på marknaden som har ett stående räntefritt erbjudande. Hos dem kan du låna upp till 5000 kr räntefritt i 14 dagar hela tiden. Du behöver alltså inte vara ny kund hos dem för att de ska fungera.

Låna 2000 direkt till kontot

När du har bråttom och vill låna 2000 direkt behöver du undersöka två saker extra noggrant. Långivaren du ska välja måste dels ha öppet och dels kunna göra direktutbetalningar till din bank. När du ansökt hos en långivare som uppfyller dessa två kriterier får du pengarna direkt till kontot ifall din ansökan blir godkänd.

Vissa långivare kan betala ut direkt till flera olika banker men det är mer vanligt att de bara kan det till en bank. I vår jämförelsemodul ovan ser du vilka banker respektive långivare kan betala ut direkt till genom att trycka på ”mer info”-knappen på respektive långivare. Vanligast är att långivarna kan göra direktutbetalningar under dagen på vardagar men vissa långivare kan även betala ut pengarna direkt under kvällar och på helger.


LÅNA 1000 kr | LÅNA 3000 kr

Vad bör du tänka på

Innan du lånar 2000 kr bör du se över din ekonomi och verkligen räkna efter så att du är säker på att du kommer kunna betala tillbaka i tid.

Kolla sedan över hur snabbt du kan betala av lånet. Ju snabbare du kan göra det desto lägre blir räntekostnaden. Välj dock inte en för tajt avbetalningsplan för om du inte skulle kunna betala tillbaka i tid kommer du åka på påminnelseavgifter och straffränta vilket kan bli en dyr historia.

Om du inte kan betala när långivarens påminnelse kommer tas nämligen ärendet vidare till inkasso. Inkasso kommer då att försöka driva in skulden och då kommer du drabbas av ytterligare avgifter. I slutendan går ärendet vidare till Kronofogden som direkt tar ut en avgift på 640 kr. De kommer sedan försöka driva in skulden på olika sätt. Ifall du, i detalj, vill veta vad som händer när du inte kan betala tillbaka rekommenderar vi att du läser vår artikel, låna pengar med betalningsanmärkning och kronofogden.

Innan du lånar bör du, som sagt, göra en budget. Tiden det tar att upprätta en sådan är väl värd att spendera i jämförelse med att hamna i otakt med återbetalningen av ett lån.