Använd slidern och checkboxarna för att hitta SMSlån som passar dig.

Belopp

Löptid

FiltreraLåna 13 000

När du behöver låna 13 000 kr är det förmodligen ett smslån du är ute efter. Smslån är enklast att få tillgång till och det är ett snabbt lån. Här ovan jämför vi de flesta smslån som är aktuella på den svenska marknaden idag. Om du vill få mer information om någon av långivarna kan du läsa om dem i våra recensioner. Där har vi bedömt deras tjänst och även givit dem ett omdöme.

Lånar du 13 000 kronor genom ett smslån resulterar det oftast i höga lånekostnader, särskilt om du väljer att betala tillbaka lånet under en längre tid. Vår rekommendation är därför att du försöker betala tillbaka lånet i så snabb takt som din ekonomi klarar av. Privatlån kan vara ett alternativ om du har god kreditvärdighet. Ett privatlån tar längre tid att få klart men innebär oftast en lägre kostnad.

Jämförelsemodulen som finns ovan hjälper dig att sortera lån utifrån deras egenskaper. Exempelvis kan du titta på lån utan UC eller lån där de godtar betalningsanmärkningar. Du klickar enkelt i aktuell checkbox så visas bara de lån du är intresserad av.

Bra att veta kan vara att vissa långivare vill försäkra sig om att du klarar av att betala tillbaka en lägre summa innan du får låna ett lite högre belopp, såsom 13 000 kr. När du väl har visat att du klarar detta får du låna ett högre belopp vid nästa tillfälle.


Låna 13 000 kr utan UC

Här kan du välja bland långivare som inte tar någon UC när du ansöker om ett lån på 13 000 kr.

Låna 13000 utan UC

Låna 13 000 helt räntefritt

Banker lever på sina ränteintäkter men trots detta finns möjlighet att få låna 13 000 kr räntefritt. Det är definitivt inte alla långivare som erbjuder räntefria lån men det finns ett fåtal som gör det. Orsaken till varför de erbjuder räntefria lån är att de hoppas på att locka till sig nya kunder som sedan ska bli återkommande kunder. Således är det oftast nya kunder som får den chansen. För tillfället finns det tre långivare som erbjuder dig att låna 13 000 kr räntefritt, Risicum, ViaConto och Ferratum. Erbjudandena gäller nya kunder och tiden som är räntefri sträcker sig över en 30 dagars-period.

Låna 13 000 kr direkt

När du behöver låna 13 000 kr direkt finns det stora möjligheter att det kan införlivas. Säkrast är att hitta en långivare med ”tjänsten” direktutbetalning.

Utbudet av långivare som erbjuder snabba utbetalningar är stort. Majoriteten av dagens långivare erbjuder direktutbetalning av pengarna bara du ansöker om ditt lån på förmiddagen. Det finns till och med de som betalar ut lån på kvällar och helger. Ibland kan det ta så kort tid som 15 minuter från godkänd ansökan till det att pengarna finns tillgängliga för dig. Det som är viktigt att kolla upp, när du vill ha ditt lån snabbt, är till vilken bank aktuell långivare har direktutbetalning eller mer exakt välja en långivare som använder sig av den bank där du är kund. Genom vår jämförelsemodul kan du se till vilken bank de olika långivarna har direktutbetalning. Vi ger dig även tips på några bra alternativ i vår artikel, Smslån direkt.


LÅNA 12000 kr | LÅNA 14000 kr

Några tips innan du lånar

Det är alltid viktigt att planera sitt lån så att man vet att man mäktar med återbetalningsplanen. Varför inte göra en budget i Excel? Då blir det verkligen tydligt om din budget går ihop eller inte. Tänk på att hitta rätt amorteringstid för dig.

Självklart är det billigast att återbetala sitt lån så fort som möjligt men om man tar sig vatten över huvudet och inte hinner med i återbetalningstakten kan din önskan att komma billigare undan få motsatt effekt. Om du inte klarar av att betala månadsavgifterna när de kommer, blir följden straffavgifter. Exempelvis kan du få påminnelseavgift plus straffränta vid missad betalning. Om du i det läget inte betalar går ärendet över till Inkasso som lägger på ytterligare avgifter. Sista anhalt är Kronofogden som i första hand innebär en ytterligare kostnad på 640 kr.

Sammanfattningsvis är det värdefullt att förbereda sig inför ett lån och göra en budget eftersom kostnaden vid förseningar kan bli ansenliga.