Använd slidern och checkboxarna för att hitta SMSlån som passar dig.

Belopp

Löptid

FiltreraLåna 12 000 kr

När du önskar låna en mindre summa pengar såsom 12 000 kr är det enklast att göra det genom ett smslån. Här ovan finns en jämförelse av de flesta befintliga smslån på den svenska marknaden. I jämförelsen tittar vi på pris och andra egenskaper som lånet har. Vi har även recenserat alla långivare och gett dem ett omdöme om du är intresserad av att veta mer om någon speciell aktör.

Om du lånar 12 000 kronor genom ett smslån rekommenderar vi att du försöker betala tillbaka lånet på så kort tid som möjligt eftersom lånekostnaden annars blir hög. Ett privatlån kan vara ett alternativ om du har god kreditvärdighet. Privatlånen medför lägre lånekostnader men ställer högre krav på låntagaren och innebär oftast att det tar längre tid innan du får tillgång till ditt lån. Lånekalkylatorn här ovan hjälper dig att sortera lånen utifrån deras egenskaper. Exempelvis kan du söka efter alla lån där långivaren godkänner betalningsanmärkningar och därmed få en lista över dessa.

Det kan vara bra att veta innan du bestämmer dig för att låna 12 000 kr hos en utvald långivare, att vissa av dem vill att du lånar ett lägre belopp innan du får möjlighet att låna 12 000 kr. Detta för att de vill försäkra sig om att du klarar av att betala tillbaka dina lån. Visar du att du fixar det vid ett lägre lånebelopp får du låna ett högre belopp av dem nästa gång.


Låna 12 000 kr utan UC

Jämför erbjudanden från långivare som använder Bisnode, Creditsafe eller något av de andra upplysningsföretagen.

Låna 12000 utan UC

Innan du lånar

För att försäkra dig om att du har råd med ett lån och klarar av att hänga med i amorteringsplanen är det bra att göra en budget. Du kan göra din budget i excel för att det ska bli verkligt tydligt om den går ihop eller inte. Detta är även bra att göra när du bara lånar 12 000 kronor för det blir hjälper dig att se vilken amorteringstid som passar dig bäst.

Som tidigare nämnts är det alltid mest ekonomiskt att betala tillbaka ett lån så fort som möjligt men att sätta en för kort amorteringstid kan också bli kostsamt. Ifall du inte klarar av att betala din avtalade månadsavgift kommer du att behöva betala avgifter som till exempel påminnelseavgift och straffränta. Vid händelse att du inte betalar straffavgifterna kommer långivare att ta ärendet vidare till Inkasso vilket innebär fler avgifter. Nästa steg är Kronofogden som redan när de åtar sig ärendet tar en avgift på 640 kronor.

Sammanfattningsvis är det väl värt att spendera lite tid på att göra en budget i jämförelse med att hamna i straffavgiftsfällan.

Låna 12 000 kr räntefritt

Det finns möjlighet att få låna 12 000 kr utan att behöva betala någon ränta på lånet trots att det är ränteintäkterna bankerna lever på. Det är inte många långivare som erbjuder detta men det finns de som gör det. Vanligtvis får man tillgång till räntefria lån genom ett nykundserbjudande. Anledningen till varför långivarna erbjuder detta räntefria lån är för att locka till sig nya kunder. Summan som erbjuds i det räntefria nykundserbjudandet kan variera. För tillfället finns det två långivare som erbjuder dig att låna 12 000 kr utan ränta, nämligen Viaconto och Ferratum. I lånekalkylatorn ovan kan du filtrera fram aktörer som erbjuder räntefria lån genom att klicka i checkboxen ”räntefritt”.

Låna 12 000 kr direkt

Om tidsaspekten är viktig när du ansöker om ett lån finns det flera långivare som erbjuder dig att låna 12 000 kr direkt. Enklast är att du söker efter långivare med direktutbetalning när du har bråttom att få pengarna tillgängliga på ditt konto.

När långivarna har direktutbetalning kan de, efter godkänd ansökan, betala ut pengarna direkt till ditt bankkonto om ni har samma bank. Vissa långivare har möjlighet att betala ut direkt till flera olika banker men det vanligaste är att de endast gör direktutbetalningar till en bank. Vår lånekalkylator visar dig till vilken bank respektive långivare har direktutbetalning om du klickar på ”mer info”-knappen på respektive långivare. Det tar oftast bara tar 15 minuter för dig att få tillgång till lånet när du ansöker hos en aktör som erbjuder direktutbetalning. Vanligtvis görs direktutbetalningar under vardagar och dagtid, dock finns det långivare som betalar ut direkt även på helger och kvällar.


LÅNA 11000 kr | LÅNA 13000 kr