Använd slidern och checkboxarna för att hitta SMSlån som passar dig.

Belopp

Löptid

FiltreraLåna 16000

Ibland kan det vara nödvändigt att låna 16000 kr. Exempelvis kanske du inte byggt upp någon ekonomisk buffert när något väsentligt i din vardag plötsligt går sönder. Då är kan ett lån vara det enda sättet att lösa problemet.

Om det är just 16000 kr du är ute efter så finns det lite olika låneformer att välja på. Smslån, kreditkonto och privatlån är de lån som folk oftast väljer. Privatlån är den billigaste låneformen av dessa men också den som innebär högst krav. Om du har en god kreditvärdighet och inte har så bråttom bör du således välja det alternativet. När det handlar om ett relativt litet lånebelopp, som 16000 kr ändå får ses vara, är det många som vill ha pengarna snabbt och då är det istället smslån och kreditkonto som de väljer. Kreditkonto är aningen billigare än smslån men det finns bara ett fåtal aktörer som erbjuder kreditkonton över 15000 kr. Några av dem är Ferratum (credit) och Euroloan. I och med att de är få och smslån är den låneform som folk vanligen väljer när de ska låna 16000 kr har vi ovan valt att bara jämföra smslån.

I jämförelsemodulen ovan kommer du hitta bra lånealternativ som passar dig bäst inom en minut. Klicka bara i dina önskemål utifrån den löptid, lånesumma och egenskap du vill att lånet ska ha. När du hittat alternativet som passar går du vidare till den långivarens hemsida för att fylla i själva ansökan och legitimera dig.Låna 16000 kr snabbt

I jämförelsemodulen ovan har vi, som sagt, valt att jämföra smslån för att folk vanligtvis vill låna 16000 kr snabbt. Hos de flesta långivare, som erbjuder smslån, får du nämligen pengarna samma dag på vardagar om du ansöker före kl. 12.30.

Behöver du låna 16000 kr snabbt någon annan tid på veckan än just dagtid på vardagar finns det ett antal långivare som kan göra snabba utbetalningar även på kvällar och helger. I jämförelsemodulen ovan kan du filtrera fram vilka långivare det finns som erbjuder helglån genom att klicka i checkboxen ”helgutbetalning”. En del av aktörerna som erbjuder smslån under helgen har även kvällsöppet under vardagar.

Låna 16000 kr direkt

I detta stycke kommer vi beskriva vad du måste kolla upp för att kunna låna 16000 kr direkt. Det är framförallt två förutsättningar som måste stämma överens för att det ska fungera. Den ena är att långivarens kundservice måste vara öppen när ansökningen görs och den andra är att långivaren kan göra en direktutbetalning till din bank. I vissa fall kan långivaren bara göra direktutbetalningar till den bank som de själva använder och då gäller det förstås att du och långivaren har samma bank. Några aktörer har dock möjlighet att göra en direktutbetalning till flera banker. I jämförelsemodulen ovan kan du se vilka som har direktutbetalning och när de har det kan du se till vilken/vilka banker de kan erbjuda det till.

Ansöker du hos en långivare där dessa förutsättningar råder får du ditt lån inom en 15 minuter under förutsättningen att din ansökan blir godkänd.

Låna 16000 kr räntefritt

Det finns två sätt att kunna låna 16000 kr räntefritt. Det ena är att leta rätt på ett nykundserbjudande hos en långivare som tillhandahåller snabblån och det andra sättet är att ansöka om ett kreditkort.

När det gäller snabblån är det just nu bara Ferratum som erbjuder dig att låna 16000 kr räntefritt via deras produkt ”Credit”. Som ny kund hos dem är de första 30 dagarna räntefria. Om du återbetalar lånet inom dessa dagar blir lånet alltså gratis.

Angående kreditkort så är kraven betydligt hårdare än hos ett snabblån men om du har en relativt god kreditvärdighet är det vanligtvis inga problem. I stort sett alla kreditkort på marknaden erbjuder räntefria dagar från 30-60 dagar. Om du skaffar ett kreditkort kan du således köpa något för 16000 kr på kredit och betala igen innan den räntefria perioden gått ut. Då blir det indirekt som ett räntefritt lån.


LÅNA 15000 kr | LÅNA 17000 kr

Tänk på detta innan du låna pengar


  • En viktig grundsten när du lånar pengar är att du ska vara helt säker på att du kommer kunna betala igen lånet inom den löptid du väljer. Det är verkligen inte kul att få massa påminnelseavgifter och straffräntor. Dessutom blir lånet i en sådan situation väldigt dyrt.
  • Gör aldrig något förhastat och spontant i lånesammanhang. Tänk noga igenom lånet och amorteringsplanen innan du ansöker.
  • Låna inte pengar för att lösa andra skulder. Det är ett tydligt tecken på att du är på väg in i en ond cirkel. Prata då hellre med långivaren som du har en skuld hos och se om ni kan komma överens om en förlängd löptid eller dylikt.