Använd slidern och checkboxarna för att hitta ett privatlån som passar dig.

Belopp

Löptid

FiltreraLåna 100000 kr

När du vill låna 100000 kr bör du tänka igenom det ordentligt innan. Det är en så pass hög lånesumma att det troligtvis kommer ta ett antal år innan du amorterat av lånet. Därför är det viktigt att ditt val av lån blir ett lån som passar din ekonomi. Alla vet till exempel att det är billigast att betala tillbaka ett lån så fort som möjligt men det är inte säkert att den modellen passar din ekonomi.

I jämförelseverktyget ovan kan du jämföra privatlån och låneförmedlare mot varandra. Dels kan du välja aktör utefter att den har en speciell egenskap, exempelvis att den godtar betalningsanmärkningar, och dels kan du välja efter vilken aktör som erbjuder lägst ränta. Privatlån erbjuds dock alltid med personlig ränta så det är inte säkert att du kommer få den uttalad när du ansöker. Om du har en god kreditvärdighet är dock chansen stor att du blir erbjuden aktörens lägsta ränta. Vet du med dig att du inte har en bra kreditvärdighet kan du räkna med att bli erbjuden en något högre ränta än den lägsta räntan som aktören offererar.Samla mindre krediter och lån

Privatlån är den låneform som folk vanligtvis väljer när de ska låna 100000 kr. I alla fall om de inte har en bostad att låna upp på.

Ett privatlån på 100000 kr går att använda till vad du vill i och med att det är ett lån utan säkerhet. Vill du till exempel använda pengarna till att fara ut och resa eller till att köpa en motorcykel är det helt okej. Det kan även vara klokt att använda pengarna till att betala av andra småskulder. Om du har ett antal mindre lån med sämre villkor än ett privatlån kan du alltså få ner din totala lånekostnad genom att ta ett privatlån med lägre ränta och lösa de mindre lånen med det. Detta brukar kallas för att samla lån. Oftast är det en tjänst som du kan få hjälp med ifall du vänder dig till en låneförmedlare.

Gratis att vända sig till en låneförmedlare

Om du känner att det här med att låna pengar är svårt och jobbigt kan du alltid vända dig till en låneförmedlare. De kan nämligen via en ansökan och en UC-kontroll sondera marknaden åt dig. När du anlitar en låneförmedlare tar de in offerter av ett stort antal långivare som du sedan får välja bland. Tjänsten är gratis för dig som kund. Banken du slutligen väljer att låna från ger nämligen en ersättning till låneförmedlaren som tack för att de blivit rekommenderade (funnits med i jämförelse-urvalet). Att vända sig till en låneförmedlare i samband med att du lånar 100000 kr är smidigt. De sköter helt enkelt jämförelsen åt dig vilket i sin tur ger dig möjligheten att välja det billigaste alternativet.

Villkor för att få låna 100000 kr

Villkoren skiljer sig så klart åt en del mellan kreditbolagen men det finns några gemensamma nämnare. Många kräver att du ska vara minst 18 år och en del vill att du ska vara över 20 år. Någon enstaka har till och med en högre åldersgräns.

Sen vill de flesta att du ska tjäna minst 120000 kr per år och att du inte har några betalningsanmärkningar. Det finns dock något enstaka kreditbolag som erbjuder privatlån med betalningsanmärkningar så du behöver inte tänka att det är helt kört ifall du har detta.

I övrigt är det alltid större sannolikhet att du får lånet ju högre årsinkomst du har och ju lägre levnads-/boendekostnader du har. Chanserna ökar även att få ett lån ifall du ansöker med en medsökande.


LÅNA 75000 kr | LÅNA 200000 kr

Mer om privatlån

Om du vill veta mer om privatlån och jämföra marknadens olika långivare, klicka på länken nedan

Jämför privatlån