Använd slidern och checkboxarna för att hitta ett privatlån som passar dig.

Belopp

Löptid

FiltreraLåna 200000 kronor

Oavsett om du vill låna 200000 kr eller en annan summa hjälper vi dig att hitta ett bra alternativ. Vi jämför ett stort antal långivare och låneförmedlare som du kan kan vända dig till direkt via Internet.

Ett lån på 200000 kr är ett stort lån och ett lån som du troligen kommer att amortera på under en lång tid. Därav vill vi poängtera att det är viktigt att du inte bara väljer ”första bästa” lånet utan att du faktiskt lägger lite tid på att jämföra alternativen. I det normala fallet sparar du räntekronor på det viset.

För att göra jämförelsen enkel för dig har vi byggt ett jämförelseverktyg nedan där du kan ställa aktörerna mot varandra. Vi jämför den lägsta ränta respektive långivare erbjuder och tittar på vilka egenskaper som skiljer långivarna och låneförmedlarna åt. Räntan på blancolån (privatlån) är dock personlig så du måste vara medveten om att det inte är säkert att du får den. Dock anser vi att ”lägsta räntan-måttet” ger en hint av vart räntenivån kan hamna. Om du har en hög kreditvärdighet är chansen stor att du blir erbjuden den lägsta räntan. Är läget tvärtom kommer du dock bli erbjuden en ränta högre upp i spannet som långivaren specificerar.Blancolån 200000 kr

Ett blancolån på 200000 kr får användas till vad du vill. Det är helt enkelt ett lån utan säkerhet. Vissa långivare kallar sina blancolån för privatlån. Det är alltså två olika benämningar för samma typ av lån.

Vanligtvis används denna typ av lån till konsumtion av kapitalvaror men vissa tar även ett blancolån och far ut och reser för pengarna. Det förekommer även vid bostadsköp om lån behövs till kontantinsatsen.

Folk väljer också att samla lån och krediter i ett blancolån. Det kan vara smart ifall man har flera mindre lån med dåliga villkor. Då kan man alltså samla dessa i ett större lån med förmånligare villkor. Om det är aktuellt för dig så kan du uppge det i ansökan hos många låneförmedlare och långivare. Då hjälper de till att lösa de mindre lånen.

Låneförmedlare - ett enkelt sätt att gå till väga

När du söker lån på ett belopp kring 200000 kr kan det vara smidigt att vända sig till en låneförmedlare. De kan nämligen samla in offerter från alla långivare de samarbetar med som du sedan få ta del av. Du behöver då bara genomgå en UC-kontroll och fylla i en ansökan till skillnad från om du skulle ta in erbjudanden från flera olika långivare själv.

Detta kan hända ifall du inte fullföljer avbetalningsplanen

När du lånar 200000 kronor kräver den valda långivaren att du fullföljer låneavtalet och amorterar en bestämd summa varje månad. Ifall du inte skulle ha råd att betala någon av amorteringarna får du direkt en påminnelsefaktura där en årlig straffränta och en påminnelseavgift är påförd. Straffräntan varierar men ligger normalt i spannet 24-30%.

Om du inte betalar i samband med detta är de flesta långivare väldigt snabba med att skicka skulden vidare till inkasso och då får du ut en ny faktura med ursprungsbeloppet, straffräntan och en inkassoavgit på 180 kronor.

Gör du inte en avbetalning på ditt lån på 200000 kronor då, går ärendet vidare till Kronofogden som tar ut en avgift på 640 kronor bara för att registrera ärendet. Ibland tar de även ut 600 kronor till för handläggningen av ärendet. Detta är en form av årlig avgift så länge ärendet ligger hos dem.

I samband med att ärendet ligger hos Kronofogden registreras en betalningsanmärkning på dig och den innebär att du får en kraftigt försämrad kreditvärdighet under tre år.


LÅNA 100000 kr | LÅNA 300000 kr

Mer information om privatlån

Om du vill veta mer om privatlån och jämföra marknadens olika långivare, klicka på länken nedan

Jämför privatlån