Använd slidern och checkboxarna för att hitta ett privatlån som passar dig.

Belopp

Löptid

FiltreraLåna 75000

När du tänkt låna 75000 kr är låneformen privatlån (blancolån) den som är mest lämpad, i alla fall om du är ute efter ett lån utan säkerhet. Ett lån utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta något i samband med att du lånar. När du tar ett privatlån får du alltså göra vad du vill för pengarna.

Bolån är ett exempel på motsatsen. Om du lånar pengar till en bostad lägger alltid banken in bostaden som säkerhet för lånet. Banken behöver då ta mindre risk än vid ett privatlån och därför brukar bolån vara ett billigare alternativ. Om du inte äger en bostad eller har full belåning på bostaden är privatlån som sagt den låneform som allra flest väljer vid ett lån på 75000 kr.Privatlån 75000 kr

De traditionella storbankerna erbjuder alla privatlån. Utöver det finns det ett antal mer eller mindre kända kreditbolag som tillhandahåller låneformen. Några av dessa är Marginalen Bank, Seven Day och ICA Banken. När vi har jämfört privatlån har vi även valt att ta med de låneförmedlare som finns på marknaden. Det blir då fler aktörer och i och med det bättre jämförelser.

När vi jämfört lånen har vi bland annat ställt den lägsta räntan som respektive aktör erbjuder mot varandra. Privatlån erbjuds visserligen med en personlig ränta men det måttet ger i alla fall en bra fingervisning om vart du kan låna billigast. Personlig ränta innebär att den bedöms utefter din kreditvärdighet. Enda chansen att få den lägsta räntan hos en långivare är om din kreditvärdighet är riktigt stark.

När du ansöker om ett privatlån är det bra och veta att det brukar ta några dagar att få ett beviljat lån utbetalt. Om du har mer bråttom än så måste du välja ett snabblån istället. Dock erbjuds dessa bara upp till 50000 kr.

Ta hjälp av en låneförmedlare

När du ansöker om ett privatlån hos ett traditionellt kreditbolag eller en bank tar dessa en UC kontroll på dig innan du får veta exakt vilken ränta du får. Det beror på att räntan är personlig och att de i och med det behöver få veta hur din kreditvärdighet ser ut innan de ger dig ett ränteerbjudande. Ju större risk de behöver ta desto högre sätter de räntan och tvärtom. I och med att det fungerar på det viset är det svårt att få en korrekt prisjämförelse mellan långivarna utan att skicka in en ansökan till varje kreditbolag. Dock är det tidskrävande och skulle innebära att du skulle måsta genomgå en UC-kontroll hos varje långivare och det vill du inte göra för det försämrar din kreditvärdighet.

Det smidigaste sättet att få en korrekt jämförelse mellan ett större antal privatlångivare är att anlita en låneförmedlare. När du gör det får du kostnadsfri hjälp att hitta ett privatlån som passar dig. Det tar nämligen in offerter från flera olika banker åt dig. Vilket alternativ du väljer är upp till dig och det innebär inget köptvång.

Istället för att göra en ansökan hos flera olika långivare behöver du bara göra en ansökan hos den förmedlare du väljer. Att ansöka om ett privatlån via en låneförmedlare innebär dessutom att du bara behöver genomgå en UC-kontroll. Låneförmedlaren kan nämligen använda den vid alla kontakter de tar med långivare. Den enda nackdelen med att vända sig till en låneförmedlare är att det brukar ta några dagar längre tid innan du får lånet. Om du inte har bråttom rekommenderar vi att du går vägen via en låneförmedlare just för att det är det lättaste sättet att hitta det billigaste lånet.


LÅNA 50000 kr | LÅNA 100000 kr

Jämför alla privatlån

Om du vill veta mer om privatlån och jämföra marknadens olika långivare, klicka på länken nedan

Jämför privatlån