Villkor

 • Minst 200 000 kr i årsinkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Utbetalningar

Samma dag vid godkänd ansökan innan kl 12:00, annars betalas pengarna ut dagen efter om det är en vardag.


Legitimering

 • BankID

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 400kr
 • Aviavgift: 30kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 97,1%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 15000kr i 3 år - Effektiv ränta: 42,4%. Totalt: 24696kr

Kontakta BrixoÖppettider

Mån-fre: 09.00-17.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Brixo?

Fler och fler lånar pengar av Brixo. Ju fler det är som gör det desto bättre blir statistiken och desto lättare är det för oss att se hur trenden ”godkända ansökningar” går. För tillfället är det ungefär hälften av ansökningarna som går igenom. Oftast är det lån på lite lägre belopp. Möjligtvis har Brixo lite högre krav på de högre beloppen men det är inget vi vet säkert.

Så här fyller du i ansökan

En av Brixo:s ambitioner är att det ska vara enkelt att låna pengar av dem och det är det. På deras hemsida får du en tydlig information om deras smslån och det är enkelt använda deras lånemodul och hitta ett lån som passar dina behov. När du kommit fram till vilken summa och vilken löptid du vill ha visas tydligt månadskostnaden och vilken effektiv ränta lånet kommer att ha. Efter det fyller du i ansökningsformuläret och signerar det genom BankID eller E-legitimation. Det går även att skick in en kopia på ID-handlingen men det tar såklart längre tid. Om lånet går igenom betalas normalt sett pengarna ut samma dag. Brixo ger snabba besked och om ansökan inte går igenom förklarar de varför. Det tycker vi är bra för då vet man vad man kan förbättra till eventuell framtida ansökan. Om du har några frågor kan du ringa kundservicen som har en hjälpsam och professionell personal. De samarbetar med bankerna SEB, Handelsbanken och Swedbank och kan därigenom göra ännu snabbare utbetalningar till de kunder som har ett bankkonto hos dessa banker.

När lånet betalats ut till ditt bankkonto får du en avi som är tydligt specificerad. På den står det hur mycket du som lägst ska återbetala den specifika månaden och vilket bankgiro det ska betalas till.

Pris och amortering

Räntan hos Brixo är inte lika låga som hos ett privatlån men det är betydligt lägre än hos traditionella smslån. Lånesummor upp till 25000 kr har en årsränta på ca 35% och lånesummor mellan 26000 och 30000 kr har en årsränta på ca 30%. Det är ungefär samma räntenivå som de etablerade varumärkena Cash2you och Cashbuddy har på sina smslån. Dock har Brixo en uppläggningsavgift på deras smslån plus att det tillkommer aviavgifter på alla månadsbetalningar. Det innebär i slutendan att den effektiva räntan blir lite högre än hos Cash2you och Cashbuddy. En annan utmanare är Goodcash som erbjuder ett smslån med liknande upplägg men som är billigare.

Fördelar med Brixo

 • Löptiden är längre än på traditionella smslån. Det tycker vi är bra för det är inte alla som har möjlighet att betala igen flera tusenlappar på 90 dagar som många har som längsta valbara löptid.

 • De har en lägre ränta på deras smslån jämfört med traditionella smslån. Brixo jobbar inte med individuella räntor utan det är en fast ränta som erbjuds till alla kunder.

 • Även om du har svårt att få lån så kan Brixo vara ett alternativ för dig. De godtar nämligen betalningsanmärkningar om din nuvarande ekonomi ser stabil ut.

 • De har direktutbetalning till många banker. Om du har Swedbank, SEB eller Handelsbanken får du pengarna snabbare än om du har någon annan bank. Det du får ha i baktanken kring detta är att det kan ta ett helt dygn innan du får svar på din ansökan. Ibland går det betydligt snabbare än så men kan inte vara helt säker. Det är väldigt få långivare som har direktutbetalning till Swedbank så det tycker vi är lite extra positivt.

Nackdelar med Brixo

 • De debiterar en uppläggningsavgift på 400 kronor. Det tycker vi är lite saftigt. Dessutom kommer det till 30 kronor i aviavgift.

 • Inkomstkravet är högre hos Brixo än vad det är på de flesta privatlån som finns på marknaden. Det tycker vi är lite konstigt.

 • Om du väljer något av de högre beloppen och lägger det på en lite längre löptid så kan det här lånet bli ganska dyrt. Då är det bättre att satsa på ett vanligt privatlån om du har möjligheten till det.

Sammanfattning

Brixo är kanske inte den mest etablerade långivaren på snabblånemarknaden men de erbjuder ändå ett konkurrenskraftigt snabblån. De har bättre priser än de mest traditionella smslånen samtidigt är dem lite dyrare än de långivare som har ett liknande upplägg. Om du ska låna av Brixo rekommenderar vi att du håller dig till de lite lägre beloppen och även till de kortare löptiderna. Det är i det läget Brixos prisbild är som bäst. I övrigt godtar de betalningsanmärkningar så om du har svårt att få lån kan det vara värt att pröva skicka in en ansökan. Om Brixo slopade de fasta avgifterna för uppläggning och avier skulle de höra till de prisvärdaste snabblånen på marknaden.


Recension - Brixo
Betyg 3.5/5

ANSÖK NU