Villkor

  • Minst 120 000 kr i årsinkomst
  • Minst 18 år gammal
  • Svensk medborgare

Utbetalningar

3-5 bankdagar.


Legitimering

  • Underskrift

ConsectorÖppettider

Mån-tor: 09:00-18:00
Fredag: 09:00-17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Consector?

Enligt de undersökningar vi har gjort så ser det ut som att kurvan går uppåt för Consector både när det gäller antal ansökningar och antal som blir beviljade. De tillhör en av de yngsta låneförmedlarna på marknaden och arbetar hela tiden med att styrka sin position på marknaden. I takt med det blir varumärket allt starkare och fler väljer att använda Consectors tjänst när de ska låna pengar. När Consector startade sin verksamhet godtog de inte betalningsanmärkningar men de gör de nu vilket förmodligen kommer att bidra till att fler får sina ansökningar beviljade.

Så här fyller du i ansökan

När du bestämt dig för att låta Consector hjälpa dig med att hitta ett privatlån är det enklast att gå via deras hemsida för att ge dem de uppgifter de behöver. Väl inne på deras webbplats möts du utav en stor lånemodul. Där kan du välja vilket lånebelopp och vilken löptid du är intresserad av med hjälp av två reglage. De visar då vad din ungefärliga månadskostnad skulle bli. När du känner dig tillfredsställd med dina val skrållar du ner sidan lite och får då välja vad du tänkt använda pengarna till. De kategorier som nämns är sjukvård, renovering, konsumtion, fordon eller samla lån eller krediter. Om du inte vill att Consector ska få veta vad du ska använda pengarna till kan du välja ”annat”. När du ansöker om ett privatlån behöver du inte uppge vad du ska ha pengarna till. Om du väljer kategorin billån får du fylla i uppgifter om bilens pris och dylikt och om du väljer att samla lån får du ange hur stor del av lånet som ska användas till det.

Efter du valt kategori fyller du i personuppgifter som namn, telefonnummer, mobilnummer och e-mail. Innan du trycker på ansök-knappen får du möjlighet att lägga till en medsökande i din ansökan. Om du gör det blir månadskostnaden oftast lite billigare samtidigt som chanserna till en godkänt lån ökar.

När du sedan ansöker om lånet skickar Consector vidare din ansökan till de banker de har i deras kontaktnät. Bankerna återkommer sedan med ett låneerbjudande inom 24 timmar. Du kommer få många erbjudanden men det är inte säkert att du får ett erbjudande från alla banker Consector samarbetar med. Det beror i så fall på att det inte är säkert att alla kan erbjuda det lånebeloppet eller den löptiden som du önskar.

Efter du fått alla erbjudanden är det upp till dig om du vill välja att gå vidare med något av alternativen. Det finns inget krav om att du måste göra det men om du gör det så är det med den bank du väljer som du sedan skriver ett låneavtal. När du har signerat avtalet betalas sedan pengarna ut till ditt bankkonto.

Lånebelopp, amortering och ränta

Consector förmedlar privatlån från 10 000 - 500 000 kronor med en valbar löptid på ett till femton år. Angående räntan på lånen de förmedlar så är den personlig. Det vill säga att ju bättre ekonomisk sits du är i som låntagare desto lägre ränta får du. Detta tack vare att det innebär en lägre risk för långivaren. Den lägsta räntan du kan få genom Consector är för tillfället 2,95%. När det gäller privatlån är det bland den bästa räntenivå du kan få på marknaden i skrivande stund. Den högsta räntan du kan få är 18,95 % vilken är en låg högsta ränta i jämförelse med andra låneförmedlare.

När du ansöker om ett lån hos Consector visar de vad den ungefärliga månadskostnaden skulle bli vid angivet lånebelopp. Dock står det inte vad det är beräknat på för exempelränta. Detta är något vi tycker borde framgå, speciellt med tanke på att många konkurrenter upplyser om detta vid deras kalkyleringsgeneratorer. Det är bra att veta för att ofta har du en känsla om din egen kreditvärdighet och hur du kommer hamna i förhållande exempelräntan.

Fördelar med Consector

  • Genom Consector får du låneförslag från flera kreditbolag men behöver bara genomgå en kreditkontroll.

  • Att använda deras tjänst är gratis och sparar dig tid åt dig. Räntan på låneförslagen från bankerna ska motsvara den ränta du fått om du gått till bankerna själv.

  • Tjänsten är enkel och snabb och görs online. Det tar endast några få minuter att fylla i ansökan och efter det får du ett stort antal erbjudande från banker som du kan jämföra. Om du istället skulle sköta kontakten med respektive bank själv skulle det ta dagar innan du hade samma jämförelse.

  • Om du är i behov att samla lån är de en partner som hjälper dig att sänka dina räntor.

  • De samarbetar med banker som godtar betalningsanmärkningar så om du har anmärkningar betyder det inte att du automatiskt får ett nej.

Nackdelar med Consector

  • Om du vill ha personlig service har deras kundservice bara öppet på vardagar.

Sammanfattning

Consector kan hjälpa dig att jämföra och ta fram de bästa erbjudandena på många produkter inom lånebranschen. De erbjuder förmedling av alltifrån privatlån till kreditkort. Tjänsten är enkel att förstå och gratis att använda. Vill du snabbt komma åt de lägsta räntorna på privatlån, billån och bolån utan att måsta lägga ner massa tid på att själv jämföra och förhandla tycker vi Consector är ypperlig partner att vända sig till. Hos dem räcker det med att lägga ner några minuter på ansökan så sköter de resten åt dig.


Recension - Consector
Betyg 4.5/5

ANSÖK NU