Villkor

 • Minst 120 000kr i årsinkomst
 • Minst 20 år gammal
 • Inga betalningsanmärkningar de senaste 12 månaderna
 • Bankkonto hos svensk bank
 • Folkbokförd i Sverige i minst 2 år
 • Registrerat mobilabonnemang
 • Ej skyddad identitet

Utbetalningar

Nordea:
Direktutbetalning alla dagar.

Andra banker:
Samma dag vid godkänd ansökan innan kl 13:00, annars betalas pengarna ut dagen efter om det är en vardag.


Legitimering

 • BankID

Kontakta ViakreditÖppettider

Mån-fre: 08.30-20.00
Lördag: 10.00-16.00
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Viakredit?

ViaKredit är fortfarande en ganska ny kreditgivare på marknaden. Därför har vi inte kunna se någon statistik på det. Deras sms-lånetjänst Viaconto godkänner dock en stor del av de ansökningar de får in. Därav är det troligt att det även kommer att se ut så kreditkonto-tjänsten vi ViaKredit. En sak man ska ha med sig när man ansöker om lån hos ViaKredit är man inte får ha haft några betalningsanmärkningar sista året. Är anmärkningarna äldre så är det värt att prova.

Så här fyller du i ansökan

Det första du gör är att välja den summa du vill låna. Då visas vad det lägsta återbetalningsbeloppet per månad blir uppdelat på amortering och ränta. Räntan visas både i kronor och procent. Det känns tryggt och tydligt att få avgifterna uppspecat på det sättet. När man sett över avgifterna och räknat på om man kan betala tillbaka lånet i tid så trycker man på ansök. Därefter fyller du i vilket lösenord du vill ha plus de sedvanliga uppgifterna som personnummer, namn och adress. ViaKredit har ett system som innebär att återbetalningarna sker per autogiro så därav får man även godkänna att det är okej. Efter det är själva ansökningsförfarandet klart. Om ansökan går igenom innan 13.00 så har du pengarna på ditt konto samma dag. Annars betalas dom ut nästkommande vardag. Om du har ett bankkonto hos Nordea så betalas pengarna ut inom 15-60 minuter efter lånet beviljats under kontorets öppettider.

Viakredits låneansökan

Trots att denna tjänst är ett kreditkonto så betalas hela den sökta summan ut första gången. När du betalt tillbaka 30% av det ansökts beloppet kan du utnyttja krediten när du känner för det, dock måste du ta ut minst 1 000 kronor per tillfälle. När du ska använda krediten loggar du in på ViaKredits hemsida och väljer hur mycket pengar du vill flytta över till ditt konto.

ViaKredits kreditkonto skiljer sig mot andra aktörers på det viset att dom betalar ut hela den ansökts krediten på en gång. Hos de flesta andra ansöker man om krediten och väljer sedan hur mycket av krediten man vill ska betalas ut. Dock har du ju möjligheten att sätta tillbaka pengarna till ditt kreditkonto och då faller det inte ut någon ränta på dom pengarna.

Pris och amortering

På kreditkontot (onlinekrediten) som Viakredit erbjuder betalar du bara ränta på det du utnyttjar. Det tillkommer alltså inte till några avgifter såsom uppläggningsavgifter och dylikt. Den lägsta summan man kan ta ut från sin onlinekredit är 1 000 kronor. Om du utnyttjar krediten till max så måste du betala igen minst 30 % innan du kan göra ett nytt uttag.

Nedan följer ett ränteexempel:

Belopp Dags-
ränta
Månads-
ränta
Års-
ränta
Räntekostnad
/månad
5000 kr 0,23 % 7 % 84 % 350 kr

Om man betalar tillbaka lånet på 5 000 kr efter en månad så kostar det alltså 350 kr. Om man jämför med smslån så är det ett billigt alternativ. Jämför man med andra kreditgivare som erbjuder kreditkonton så ligger prisnivån någonstans mittemellan. Du kan när som helst betala igen hela den kredit du utnyttjar men upplägget som Viakredit har bygger på återbetalningar via autogiro. Man fyller i ett autogiro-godkännande när man ansöker om krediten på Viakredits hemsida. Via autogirot dras det lägsta återbetalningsbara beloppet månad för månad. Om du vill göra extra inbetalningar så finns det instruktioner om hur du ska gå till väga på fakturan som skickas till dig via mail. Du måste minst betala igen 12 % av den utnyttjade krediten i månaden. För att inte räntekostnaderna ska rinna iväg så rekommenderar vi att man gör extra inbetalningar eller betalar igen allt direkt man har möjlighet. Då blir detta snabblånealterntiv relativt billigt om man jämför. Vidare så rekommenderar vi att man åtminstone ser till att man är säker på att kunna betala tillbaka den minsta summan som krävs på fakturorna. Annars får man en påminnelseavgift och åker på dröjsmålsränta och i värsta fall kan Viakredit säga upp onlinekrediten och då måste du betala tillbaka allt i förtid.

Fördelar med Viakredits kreditkonto

 • Du får göra uttag från din beviljade kredit hur många gånger du vill när du vill.

 • I och med att man inte betalar något om man inte utnyttjar sin kredit så kan det kännas rätt skönt att ha en buffert i en kontokredit istället för att måsta ta ett sms-lån de gånger man behöver lite extra.

 • Du kan sänka och höja din kredit när du vill. Betalningsförmågan måste dock vara bra om du skulle vilja höja krediten.

 • Kreditkontot som ViaKredit erbjuder är ett billigare alternativ än att ta ett sms-lån.

Nackdelar med Viakredits kreditkonto

 • ViaKredits kreditkontotjänst kostar mer än en bankkredit och ett vanligt kreditkort.

 • Om du utnyttjar krediten och sedan bara väljer att betala tillbaka minimibeloppet varje månad kan det bli dyrt för dig.

 • Det finns risk för att hamna i en ond cirkel om du inte bara utnyttjar krediten de gånger du verkligen måste. Om man utnyttjar krediten hela tiden så rullar räntorna på och det kan bli kostsamt.

Sammanfattning

Om man sköter sin kredit och använder den på det viset man brukar använda sms-lån så är tjänsten som ViaKredit erbjuder betydligt mycket billigare än ett vanligt sms-lån. Det ser man exempelvis tydligt när man jämför ViaKredit med Viaconto som ägs av samma bolag. Ett lån på 5 000 kr är ca dubbelt så dyrt via ett sms-lån från Viaconto än via ett kreditkonto från Viakredit. Räntan på tjänsten ligger i ungefär samma nivå som de andra kreditgivarna på marknaden (de som erbjuder kreditkonttjänsten). Du kan ansöka om tjänsten utan kontroll från UC och du får ha betalningsanmärkningar (dock måste de vara minst ett år gamla). Hamnar du inte i en ond cirkel och utnyttjar krediten titt som tätt så är det här en tjänst som vi på CashLoans.se kan rekommendera.


Recension - Viakredit
Betyg 3.5/5

ANSÖK NU